tisdag 21 augusti 2007

Cravings

De e alltid party i magen vid 22-23 tiden på dygnet. Alltså ingen idé att gå å lägga sig. Eller e de kanske en ursäkt att vara vaken en stund till?:-) Nattuggla som man är...

Har fram tills nu påstått att jag inte har några cravings den här graviditeten. Men nu måste jag erkänna att så är inte fallet... Har faktiskt ganska många om jag ska vara ärlig. Här e några:
1. Nutella. Så djuriskt gott! Köper alltid 3-4 stycken när jag hyr film på Hemmakväll.
2. Chokladbollar. Lovisa e lika tokig i dom som jag själv.
3. Pop-corn. Ikväll åt jag en hel påse SJÄLV! Fy skäms på mig!

Ja ja, bebben verkar ju må bra iaf och de e ju huvudsaken. Resten får jag fixa sen när den kommit ut. Långpromenader med Laila måste ju göra susen.:-) Och så får jag hålla mig borta från de som finns på bilderna... Fast Nutellan vette tusan om jag ger upp... Dom e ju sååå goda!
Va hos barnmorskan idag. Allt såg bra ut, kiss och blod va ok. Sf-måttet låg på 31. Jag ligger alltså mitt på linjen! Jag är normal!:-D Förra gången va jag ju så liten så vi fick göra ett extra ultraljud för att se att allt va bra. Så jag hoppas på en 3 kilos bebis. Vet inte varför, de va ju inget fel på Lovisa, förutom att hon va liten och hade lite svårt att hålla värmen och hade blåsljud. Har bara fått för mig att vi går i mål om ungen väger runt 3 kilo. Jättelöjligt!:-)

Hjärtljuden låg på 152. Allt e tvärtom denna gång! Ingen rand på magen, behöver inte ta några extra järntabletter förutom dom jag redan tar (förra gången fick jag ta de dubbla). Jag har bättre hy än vad jag haft på länge. Och jag har inte alls lika ont i kroppen som jag hade förra gången.
Eftersom allt förra gången tydde på att de va en pojke och de visade sig va en flicka så borde de ju va tvärtom denna gång. Eller kanske ungen vill att jag ska tro de... Klurigt...:-)
Ja ja, huvudsaken e att han/hon e frisk och klarar sig från bakterierna som orsakas av urinvägsinfektionen jag dras med.
Känner inte av de för fem öre, men de finns risk att barnet blir sjukt när de föds. Därför måste jag få antibiotika vid förlossningen, då ska barnet vara skyddat.

Nä nu börjar de bli sent och jag ska upp och lämna Tjofisan på dagis imorn, sen ska jag jobba på eftermiddan. Troligtvis sista gången. Sen ska jag bara slappa och ta de lugnt innan de stora Marathon-loppet.:-)

God natt hund och katt,
sov gott stort som smått!:-D

måndag 13 augusti 2007

Monster!

Lovisa vägrar att sova i sin nya säng... Detta har såklart lett till att vi låtit henne sova i våran säng, mellan oss i några nätter... Men igår fick jag nog av att dela sängen med en trotsande tvååring! (Härom morgonen tog hon mitt täcke det lilla monstret! "Min" sa hon och jag fick inte tillbaka det. "Jaha, sov gott!" sa jag lika trotsigt tillbaka och gick och lade mig i gästrummet.) Så jag bäddade spjälisen, som snällt stått och väntat på vår lilla bebis. Vi började lägga Lovisa vid 19. Vi sa god natt, gav pussar och kramar, satte igång speldosan, ställde henne gallskrikande i spjälisen, visade var tuttarna låg och ställde ner vällingen. Sen gick vi ut därifrån och stängde dörren. Gud va hon skrek! Men till slut tystnade hon, och det förblev tyst. Då var kl bara åtta! Kan inte ens komma ihåg när hon somnade så tidigt!
Äntligen fick vi sängen för oss själva! Igen! Victory!!:-D

Åker till Sthlm ikväll. Ska sjunga in några nya låtar till vårt nya album. Ska bli jättekul, och skönt. Blir ju nästan som semester för mig ju.
Men för att överhuvudtaget kunna visa mig ute bland folk idag så måste jag färga håret! Och det ska jag sätta igång med nu så de hinner torka innan jag ska hämta det lilla monstret på dagis.

Hon e verkligen för söt! Älskar henne så himla mycket. Men man måste få hata sina barn lite ibland. Annars vet man inte hur mycket man älskar dom! För under den ynka lilla sekund man hatat så kommer skuldkänslorna över att man överhuvudtaget känt så och man fylls åter igen av kärlek. Finns det nåt bättre än att känna en sån villkorslös kärlek till nån?

Ha en bra vecka!
Todilooo!

måndag 6 augusti 2007

Griniga barn...

Har nyss gett upp kampen att lägga Lovisa... Lars fick ta över. Jag är sååå trött och jag orkar faktiskt inte stå och bära henne som hon vill att man ska göra. Så va de jämt förut innan vi fick henne att somna i sin egen säng. Vi gick och bar på henne tills hon antingen somnade eller va så trött att hon inte märkte att vi lade ner henne. Just ikväll är hon likadan som då... Bara de inte är nåt som hon fortsätter med...

På graviditetsuträkningen på min Familjeliv-sida står de att jag bara har 62 dagar kvar till förlossning. Faan nu börjar de verkligen närma sig!:-) Känner mig så trött i kroppen, de e så jobbigt att gå. Är ju så tung den här gången känns de som även om de bara handlar om ett par kilo mer.

Lovisa har fortfarande inte somnat och skriker som en stucken gris just nu. Undrar vad de e med henne, varför hon är så här helt plötsligt efter flera kvällar när de gått som smort att lägga henne. Imorse vaknade hon 05:20 och satte igång sin speldosa. Så jag plockade bort den och hängde den på ett annat ställe så hon inte kom åt den. Misstag kanske...? Nu har jag hängt tillbaka den och dessutom bytt batteri. Men de duger inte verkar de som...
Dags att gå in och fightas igen...

So long!