lördag 22 mars 2008

Stockholmsresan

På väg!

Lovisa blir sur när jag tar fram kameran och försöker att inte vara med på bild.:-)

Stopp i Tönnebro. Lovisa får leka av sig medan Loa käkar välling.

Äntligen framme! Lite lek innan läggdags. Lars och Lovisa har byggt en koja.


Naturhistoriska Muséet

"Väck mig inte! Jag har sovit i 100 miljoner år." stod det på en skylt.:-D Den va så söt! Den andades och rörde sig.

Lovisa tyckte till en början att alla dinosaurier var läskiga men efter en stund blev hon modigare...

...och tordes klappa den lilla elefanten. Hon tyckte dock att det stora mammutskelettet var lite läskigt.

Sen tordes hon t.o.m. sitta på vildsvinet.

Men jättegrodan klappade hon bara en gång sen var den oxå läskig.:-)

Enligt Lovisa var detta pappa, mamma och hon själv. "Var är Loa då?" frågade jag och då såg hon lite fundersam ut men sa inget mer.:-) Men visst är jag snygg!!:-D

Tekinska Muséet

Lovisa Fuglesang out in space.:-D

Skansen

Alla napparna var spännande att titta på. Och det var ju det enda eftersom Lill-Skansen var stängd för säsongen...

Det var roligt att jaga hönsen.

Sälarna ville hälsa på oss.
Hästen var absolut bäst tyckte Lovisa.

Den här filmen föreställer en utter som kliar sig eller nåt. Den höll på hur länge som helst! Och vem vet hur länge den hade hållit på innan vi kom dit för att titta på den och hur länge den fortsatte att klia sig efter att vi gått därifrån....:-)


Skansen Akvariet

Loa ville inte missa Skansen Akvariet och vaknade precis när vi klivit innanför dörrarna.

Dom här killarna/tjejerna var ganska läskiga...

Vi hittade Doris, men vi kunde inte hitta Nemo....

Råttorna var söta tyckte jag och Lovisa, men det var vi ensamma om.

På väg ut från akvariet hittade vi Nemo på en affisch!

Lördag kväll

Kvällen innan vi åkte hem var vi och hälsade på hos familjen Westin och åt jordgubbar och frukt som vi doppade i smält choklad. Sååå gott, men kladdigt värre!:-)
Hemma igen!

Nu har vår familj utökats med två guldfiskar. Den gula heter Doris och den orangea heter Nemo. Det var Lovisa som döpte dom till det. Varför är jag inte förvånad...:-D

GLAD PÅSK!


Det är en riktig sjusovare till son jag har! Kl är strax halv tolv och han har nyss vaknat. Iofs så vaknade han kl 7 imorse och åt välling. Trodde han skulle fortsätta vara vaken då men han somnade om och har som sagt sovit tills nu! Helt otroligt! Han brås verkligen på mig...;-D



GLAD PÅSK förresten! Känns inte riktigt som det är påsk men om man tittar i almanackan så är det tydligen det. Lars jobbar och här hemma så går vi fortfarande i pyjamas och myser. Lovisa glor på film och jag sitter här och bloggar. Ska hitta på nån lunch nu och Loa vill säkert ha gröt.

I eftermiddag kommer min pappa och hans fru Tsveta och deras dotter, min lillasyster, Anna-Maria. Ska ta en massa kort på henne och Loa och lägga upp här. Då ska ni få se vilken vacker lillasyster jag har.:-) Jag har två till också! Johanna och Marie-Therese, men dom kan man inte gulla med som med Anna-Maria, hon är ju bara 8 månader.;-)
Ha de gott!

måndag 17 mars 2008

Borta bra men hemma bäst!

Äntligen är man hemma igen, och äntligen får jag blogga!;-D
Det är skönt att komma bort ett tag, men det är ännu skönare att komma hem. Borta bra men hemma bäst, alltid bäst! Älskar att bo här! Älskar huset, gården, platsen, staden, ja allt!:-) Kanske låter lite klyschit (hur de nu stavas...?!) men så är det. Har ju hela min familj här och Lars familj och alla våra vänner. Vill aldrig flytta härifrån! Bara tanken på att flytta till en stor stad som Sthlm ger mig ångest. Jag älskar Sthlm också fast på ett helt annat sätt. Det är en perfekt stad att turista i, inget snack om saken! Men jag vill inte bo där. Inte när jag har allt och alla jag älskar här i Ö-vik. Men det vette tusan om jag skulle flytta dit även om jag fick ta med mig allt och alla....;-)

Hur som helst så blev semestern perfekt, förutom att jag blev sjuk de sista 3 dagarna. Typiskt... När vi gick på Skansen hade jag feberfrossa och att det regnade och var kallt gjorde ju inte saken bättre... Men vi hade kul ändå och jag lyckades fota en hel del.
Ska lägga upp både foton och filmer när jag har tid!:-)

Idag utökades familjen med två guldfiskar.:-) En gul och en orange. Enligt Lovisa så heter dom Nemo och Doris, men det kan ju ändras, ni som har barn vet vad jag pratar om...;-) Ska lägga upp bild på dom också när jag har tid.

Men jag måste ju lägga upp några foton så det får bli dom här!:-D

Lovisa hade klätt på sig själv för att gå och handla godis, i pyjamas...:-D Såå sött!

Lovisa spelar synth för Loa.:-)

Brynolf ser verkligen ut att vara stor som ett lejon på det här fotot, coolt!:-D

Ha en mysig kväll, I know I will!;-)

måndag 3 mars 2008

Vilka gosungar man har ändå!

I helgen öppnade våran loppis. Så om du bor i, eller i närheten av, eller rent ut av har vägarna förbi Ö-vik så är du hjärtligt välkommen att besöka oss på Sundsvägen 6 i Domsjö (eller Sund som jag fått lära mig att de heter)!:-)
Vi har inte öppet varje dag, men till helgen har vi öppet igen.
De va faktiskt jätteroligt! Och de kom en del folk även fast vi inte annonserat i tidningen att vi finns eller var. Vi hade bara satt upp lite skyltar.
Men i veckan ska vi annonsera så fler får veta.:-)

Idag har de inte hänt så mycket. Har bara varit hemma, tvättat lite och glott på tv. Mamma/mormor va här och käkade och busade med barnen.
Eftersom Lars jobbar natten så e de jag som lämnar och hämtar Lovisa imorn och på ons.
Så här såg de ut vid läggning.:-)

Lovisa ville att Loa skulle sova hos henne. Vilka gosungar man har ändå!:-) Man glömmer de ibland när de e gnäll och grin och bråk och trots. Tur att man blir påmind om hur härligt de e att vara förälder.;-)

Dom som känner mig vet att jag är lite synsk. Inte att hitta borttappade plånböcker och sånt utan vardagliga saker. Idag kände jag på mig att mina tunikor som jag beställt från H&M hade kommit. Och mycket riktigt så fick jag ett sms där de stod att jag kunde hämta ut paketet kl 17. Loas nya body kom oxå idag (beställd från Gurra jr.se). Rena rama julafton!:-D


Nu har våran älskade boxer/dvdrecorder spelat in lite tv-program som vanligt medan jag har lagt Lovisa och bloggat.:-) Underbart!
Kanske man t.o.m tar sig ett litet glas vin och lite överblivet godis... Mmmm... Livet är allt bra härligt ibland.:-D

Hoppas ditt liv är lika härligt ibland med!
Kram på dig, vem du än e!;-)