söndag 28 september 2008

Är jag INTE mammas flicka?!

Är du en bad ass eller mammas flicka?

Har du:

druckit alkohol[x]
rökt/snusat [x]
testat tyngre droger [ ]
druckit så mycket så du spytt [x]
snott från en privat person [ ]
misshandlat någon [ ]
fuskat på ett prov [ ]
hamnat i trubbel med polisen [ ]
druckit alkohol på offentlig plats [x]
kysst en främling [x]
haft sex med en främling [ ]
hånglat med nån av samma kön [x]
slagit knytnäven i väggen [x]
slagit nån så den ramla [ ]
skurit dig själv [x]
hets ätit [ ]
haft bulimi/anorexi [ ]
piercat dig själv [ ]
har en tatuering [ ]
varit otrogen [ ]
gått bakom nåns rygg [ ]
gett nån oskyldig skulden [ ]
kallat någon hora/slampa [ ]
hotat någon [ ]
skrikit till någon att du hatar den [x]

Totalt: 9

* 0-6; du är mammas flicka. Du följer alla lagar och regler som finns.
* 6-17; du är en kaxig sak! Du säger vad du tycker och tänker, och är inte så värst rädd vad folk har för uppfattning om dig.
*18-27; du är riktig bad ass. Folk kan bli rädda för dig när du går förbi.

Jag är faktiskt mammas flicka vad det här testet än påstår. Jag är riktigt mammig!:-)

Zombies, jordens undergång och den där jävla Elton!

När jag var 15 år hittade jag min mammas och pappas gamla LP-skivor ute i pappas garage. Däribland fanns det två skivor med Elton John. Den sommaren gjorde jag typ inget annat än att lyssna på dom skivorna. Det var Eltons musik som inspirerade mig till att börja sjunga "på riktigt". Texterna tilltalade och trollband mig. Jag föll så att säga "head over heals" för denne man.:-)

2002 hade jag den stora äran att se honom och hans band i Globen. Hade i min vildaste fantasi aldrig kunnat föreställa mig att jag mindre än ett år senare skulle stå i Globen själv och sjunga!
Sommaren 2003 hade Sarek slagit igenom med buller och brak med "Genom eld och vatten" och vi hade en fullspäckad sommarturné.
Såklart skulle Elton även detta år komma till Sverige för att hålla en konsert i Sundsvall, denna gång ensam, endast kompad av sig själv på sitt piano. Tråkigt nog skulle Sarek oxå ha konsert vid exat samma tid fast i Ljusdal. Det fanns ingen chans att jag skulle hinna se honom...:-(

Men tanken på att jag stod på scen samtidigt som min store idol (dock i en helt annan stad på en helt annan scen) var lite häftig och den levde jag länge på. Kände en samhörighet. Vad coolt att vi hade typ samma jobb! Vi gjorde typ samma sak! Faan vad stolt jag var då!:-)
Även fast jag blev sååå förbannad! För på vägen hem till Ö-vik stannade vi (Min pappa, hans dåvarande flickvän och min lillasyster Marie-Therese hade kommit ner till Ljusdal för att se Sarek-konserten. Efteråt åkte jag med dom hem.) på en Statoil-mack i närheten av Sundsvall för att köpa korv. Det var lång kö och ALLA utom JAG i den kön hade varit på Elton John-konserten! Och alla bara kvittrade om hur bra det hade varit och hur dom fortfarande bara hörde Elton John i skallen! Gissa om jag var sur på vägen hem!:-)

I år kommer han till Globen igen! Och gissa vad?! Sarek har spelning dagen efter... Även denna gång så finns det ingen chans att hinna se honom... Om jag inte ska punga ut flera flera tusen kronor på att se denne fantastiske man vilket jag inte har råd med..... Och Larsgubben som hade tänkt bjuda mig på romantisk weekend i Sthlm med Elton John-konserten som den stora höjdpunkten. (Även om vi egentligen inte skulle haft råd med det heller, men tanken var fin.;-) )
Har du möjlighet att se Elton in action så gör det säger jag bara! Det blir ett minne för livet! Gubben har hållit på i över 40 år, han vet vad han gör!;-)
(Visst var han lite läcker när han var ung?;-) )


Så var det söndag igen. Men den här söndagen skiljer sig lite från alla tidigare söndagar som passerat dom senaste månaderna. Tidigare har jag varit ledig på måndagen, mammaledig. Nu är det så gott som slut på mammaledigheten... Känns lite sorgligt samtidigt som det ska bli skönt att tjäna lite mer pengar och få ordning på ekonomin som inte är den bästa just nu... Hade ju egentligen tänkt att vara hemma lite längre. Men nu när det här jobbet dök upp så känns det bäst att surfa på vågen liksom. Får se hur länge jag steker hamburgare. Vill ju helst av allt leva på musiken men kan jag inte det så vill jag jobba i butik. Det har jag gjort förut och det är något jag älskar. Om jag får drömma så vill jag ha en egen butik.:-) Fast om jag ändå ska drömma så vill jag bli rik!;-D


Är lite trött idag för jag har drömt om zombies och jordens undergång nästan hela natten, känns det som. (En mycket vanligt förekommande dröm i mitt undermedvetna nuförtiden. Har ingen aning om varför...!) När jag väl vaknade så var det bara en timme kvar tills Lovisa brukar komma in och väcka oss... Men lättnaden över att jag inte var jagad av zombies och att det inte var jordens undergång trots allt gjorde det lättare att somna om. Och jag sov så skönt! Och när hon väl kom, vår älskade lilla Tjofis, och väckte oss nästan en och en halv timme senare så var jag så gott som utvilad.:-)


Ha en fortsatt mysig söndag!

P4 Premiär

Klicka här för att komma till intervjuen med mig och Zara från gårdagens P4 Premiär med Annika Jankell.
Reportaget börjar ca 12:23 min in i ljudklippet!

måndag 22 september 2008

Pris

Har ju glömt att jag fått pris för min blogg! Har fått det av Carina. Tack så mycket och kram på dig!
Så här fint är det!:-)


Nu ska jag följa dessa instruktioner:
1. Jag ska sätta in bilden på min blogg eftersom jag har fått priset. Det har jag redan gjort.
2. Jag ska länka till personen/personerna jag fått priset av. Det har jag oxå redan gjort.
3. Jag ska nominera sju andra bloggare. Men eftersom jag inte känner så många bloggare (än!) så blir det bara mina närmaste vänner... Så dom nominerade är:

Laila

Linda

och

Tessan

Love you guys!:-)

Första dagen på jobbet

Idag var första dagen på mitt nya jobb. Eller ja, det är ju inskolning än så länge men sen kan det ju utvecklas till nånting mer. Så vad gör jag på mitt nya jobb?
Jo, jag steker hamburgare!:-) Ett skrovmål kostar bara 39:- så jag och mina gulliga kolleger (som verkligen förgyllt min dag och fått mig att trivas!) har väl gjort ca hundra skrov idag (nästan iaf, tänk på att Ö-vik inte är så stort och att jag måste få överdriva lite ibland...). Så nu vet jag hur man gör ett sånt iaf.;-)


Ett ganska bekymmersfritt jobb faktiskt. Jag har massor kvar att lära men om man jämför så är det ändå inte lika svårt som när jag jobbade på Guldsmederna/Smycka och Avis biluthyrning när man inte ser nåt slut på allt.


Ska bli kul att gå till "jobbet" imorn (för än vill jag inte ropa "hej", får se hur mycket dom har för mig...). Det är bara det att jag håller på att bli riktigt förkyld, nej, jag är riktigt förkyld! Och blir jag riktigt förkyld så brukar jag få feber och sånt skit oxå... Måtte den hålla sig borta så jag får visa vad jag går för! Det räcker gott och väl med rethostan jag har och dom hemska hostattackerna som kommer när jag minst anar och absolut inte vill ha dom!


Klockan är redan halv elva. Ska ta och göra mig några digestivekex och lite te med honung (eller håning som Lovisa säger :-) ) och plugga på menyn, som jag inte kan så värst bra än. Vet knappt vad som ska vara på/till vad... Men ett skrovmål kan jag göra iaf, hahaha!:-D


Natti natti!



Jag och min älsklingsgumma myser i soffan.

Här posar hon så jäkla sött!

Den 4 oktober ska jag klippa mig. Funderar på den här frisyren. Sååå jävla snyggt! Lääängtar!!!

Tjofisan i alldeles för stora stövlar.:-)

Min älskade goklump till son!

Tack mamma för den här! Love it! Men jag älskar dig mer!;-) Pyss pyss!

söndag 21 september 2008

Utmaning

Har fått en utmaning av Carina.
Här kommer den:

Fem saker i min frys:
Typ 4 kg kycklingfiléer, wokgrönsaker, köttfärs, falukorv och glass.

Fem saker i min kyl:
Mjölk (vi dricker mycket mjölk!), smör, leverpastej (som jag fått dille på just nu), blodpudding (som jag oxå fått dille på, tyvärr så är det bara jag och ingen annan i familjen... Ja Loa, fast han äter ju allt!) och risgrynsgröt (som barnen älskar, tack och lov att det finns att köpa i form av billiga korvar!).

Fem saker i min garderob:
Kläder, bälten, skor, pälsklänningen (från Melodifestivalen 2003, som Lovisa ofta brukar stå och gosa med) och kläder i förbannelse som jag fått låna av Linda till Loa som han fortfarande inte vuxit i än.

Fem saker i min bil:
CD-skivor (ett måste!), massa leksaker till barnen så dom inte blir uttråkade under långa bilfärder, barnvagnen (ligger oftast ihopfälld i bilen, man vet ju aldrig om man behöver den...), småmynt till p-automater (brukade vi ha, men tog bort dom när Lovisa började trycka in dom i fläktarna) och i backspegeln hänger en rosa figur med stor pussmun som gör pussljud och säger "I love you" när man trycker på den. Lars fick den av mig på Alla hjärtansdag det första året vi var tillsammans och har hängt framme i bilrutan sen dess.:-)

Fem saker i min handväska:
Plånbok, lipsyl, solglasögon, tuggummi och tamponger.

Och så ska jag utmana fem stycken, men det blir bara fyra för jag läser tyvärr bara dom bloggarna. Dom nominerade är:

Linda

Tessan

Zara

och

Laila

Kram på er tjejer!

En upp och nervänd dag

Igår var vi hos Linda. Vi åt gott (tacos), drack gott (cola) och skrattade gott, nästan hela tiden iaf. Lindas dotters hamster valde att gå bort just vid vårat besök och det blev lite kaotiskt när vi var i god färd med att laga maten och allt. Men efter allt ståhej så blev det en lugn och rofylld middag ändå.:-) Efter en dag fylld med lek somnade Lovisa och Lindas son (efter mycket om och men) i deras säng. Dom var sååå söta!:-) Men Loa däremot hade svårt att somna. Han somnade inte förrän kl var närmare tolv, trots att han bara hade sovit 1,5 timme mitt på dan! Då hade vi redan hunnit se en film så sen när han hade somnat så såg vi en till. Så vi kom inte hem förrän kl var typ halv tre. Men det var inga problem att få barnen isäng igen när vi väl kom hem.

Värre var det att komma upp imorse, iaf för mig (vilket inte var så konstigt, men helt klart värt det!). Men det var det minsta problemet... Har haft sååå många duster med Lovisa idag så jag har tappat räkningen totalt och rösten..... Idag har det varit en sån där dag när hon gjort hyss på hyss och inte lyssnat på mig överhuvudtaget. En sån där dag när jag hatat att vara mamma... Har nyss lagt henne, även det efter ett bråk och hon gråtit sig till sömns. Då mår man verkligen inte bra i mammahjärtat... Hoppas på en bättre start imorn, innan jag ska på "jobbet". För det är imorn det gäller!:-) Längtar lite, och ändå inte. Det blir så påtagligt nu att Loa börjar bli så stor. Han går i stort sett hela tiden nu. Så skulle han få en dagisplats nu så skulle det vara okej för mig. Har tänkt att "han måste gå när han börjar på dagis"! Och nu gör han ju det:-)

Ikväll ska jag gå och lägga mig i tid så jag orkar med hela morgon dagen. Måste ju vara skärpt när det är så mycket jag ska lära mig. Men det kommer säkert att gå bra.:-) Hoppas jag....

Behövde mig ett litet skratt så här på kvällskvisten så jag lägger upp den här roliga videon.:-)
"Där fick du smaka bly kanindjävel!":-D

fredag 19 september 2008

Radiointervju

För er som missade min radiointervju i P4 eller vill höra den igen så kommer den här.:-)
(Min intervju kommer ca 09:55 min in i ljudklippet!)

Fredagkväll... Igen!

Veckorna går så otroligt fort nu. Eller ja, det har dom gjort ända sen Loa kom till världen. Jag tror det går fortare ju fler barn man har. Så vi ska nog bara ha två annars kommer livet gå alldeles för fort.;-)

Jaa, livet... Vad kan jag säga... Mitt liv har varit fullt av överraskningar. Jag är sååå tacksam för allt jag fått vara med om. Inte för att livet är slut, men ibland vill jag bara stanna upp och tänka efter. Vad är det som har gjort att jag kommit hit, att jag har blivit den jag blivit...?
Slår vad om att livet fortfarande har massor att ge trots två Melodifestivaler och två barn. Man kan ju iaf hoppas.;-)
Man hamnar allt som oftast i vägskäl i livet där ens beslut kan påverka ens framtid i allra största grad. Inte bara ens egen framtid utan ens barns framtid oxå. Vi fattar ganska stora beslut ibland utan att ens ha en aning om det förrän senare i livet när vi förstår sammanhanget och kan dra slutsatserna av vårt handlande.
Ibland tänker vi "varför valde jag att göra si eller så?". Ibland ångrar vi vårt beslut. Ibland är det det bästa som hänt oss.
Men i det stora hela så är livet en skola. Vi är här för att lära oss av både bra och dåliga saker. Det är det som formar oss och gör oss till dom vi är. Det enda vi egentligen kan göra är att leva och låta slumpen och ödet sköta resten. Och utifrån det kan vi ta våra beslut och utföra våra handlingar. Bra och dåliga...
Vi är ju bara människor som i det stora hela egentligen är djur som lärt sig prata, kommit på att det går att mäta tid när tiden egentligen inte exicterar, uppfunnit pengar som egentligen bara är papper och metall, infört klädmode när det egentligen bara är ett extra lager hud i ett för kallt klimat. Vi är egentligen pyttesmå prickar i ett megagigantiskt universum!
Något att fundera över när problemen, bekymren och dom svåra besluten blir allt för påtagliga. Allt vi kan göra är vårt bästa, för vi är ju bara människor. Små, små prickar...:-)

På måndag ska jag lära mig att steka hamburgare med mera, för jag ska troligtvis börja jobba på Sibylla här i stan. Är lite nervös över hur det kommer att gå och allt jag måste lära mig... Men varför ska jag vara nervös egentligen?! Jag är ju ganska lätt lärd och kan jag lära mig wizard-programmet på mindre än ett år (Bokningsprogrammet på Avis biluthyrning där jag jobbade förut. Svårt som faan!) så varför ska jag inte kunna lära mig att steka hamburgare och lära mig alla meal utantill?! Vad är jag rädd för egentligen?! Det kommer ju bli jättekul att lära sig nåt nytt! Tänk vilken merit: "Jag kan steka hamburgare, koka korv och häll upp läsk i en pappmugg. Men framför allt är jag grädden på ditt mos!". Hahaha!;-D

Imorn ska jag och barnen till Linda. Ska bli mysig att träffa henne. Och hennes syrra kommer med sin nyfödde lille Elmer, som jag kan sitta och snusa på och minnas tillbaka för ett år sen när Loa var lika liten och ny.:-)

Ha en skön helg!
Hej hopp pillesnopp!

tisdag 16 september 2008

Vardagen är underskattad

Idag har jag och Laila haft en heldag. Först lämnade vi tjejerna på dagis, sen gick vi hem till oss och åt frukost och sen har vi bara umgåtts hela dan. Skitamysigt!:-) Och ungarna har lekt och bråkat och haft det allmänt roligt.;-)

Tidigt imorse hade jag en liten intervju med P4 inför prövningen på Svensktoppen. Förhoppningsvis så gillar folk oss fortfarande och vi kommer med i några veckor. Man kan ju alltid hoppas.

Nu har min sambo bullat upp med lite ostkrokar och mys i soffan så jag ska krypa tätt intill och norpa några ostkrokar ur skålen.:-) Vi lär nog glo på nån film oxå som jag sedan somnar till utan att ha sett slutet... Precis som vanligt.:-) Vardagen är underskattad ibland, iaf av mig...;-)

Ha en skön kväll!

Här nedan följer några sköna klipp från passagen.se och Youtube.
En gammal goding! Minns ni den här reklamen? "Men snälla Åke...":-D



En annan goding. Jag bara älskar den här låten! Texten är så otroligt bra! Och vilken fantastisk sångerska sen!! Sån känsla! You go girl!;-)

fredag 12 september 2008

Fredagkväll

Ville bara önska alla en mysig helg!:-) Vet, eller känner på mig, att jag kommer ha det iaf...;-)
Nu ska jag gosa ner mig i soffan med min älskade man och glo på film och käka pop-corn. Det blir en film jag väntat på länge...:-) Men jag försöker att inte ha för stora förväntningar så jag blir besviken ifall den inte är så bra som jag vill att den ska va.

Imorgonbitti bär det av till Bjästa till Tessan för att rensa i hennes lya. Det blir mycket som ska hivas iväg men säkert ett och annat fynd oxå. Och så får jag träffa tjejerna igen och det är aldrig fel!:-) Saknar dom (Tessan & Linda) typ jämt!:-D

Dags att mysa ner sig nu som sagt!;-D
Åh nu hör jag hur dom små pop-cornen poppas! Mmmmm!!

Ha det!
/Jolli

tisdag 9 september 2008

Pizza och mys...

Hade skrivit ett kort och bra inlägg som bara försvann! Arg!

Sov hos Linda från igår till idag. Tessan var såklart oxå där och vi hade en helmysig eftermiddag med otroligt god mat (hemmagjord pizza). Sen hade vi en underbar kväll med skratt, vin och liiite Irish Coffee för min del men desto mer godis, chips och ostkrokar. (Vet att det heter ostbågar, men här i Norrland heter det faktiskt ostkrokar!:-D)

Nu kom Lars och Lovisa hem ifrån hennes första biobesök. Ska bli roligt att höra hur det har gått.:-)

Ha en härlig kväll!

söndag 7 september 2008

Motherhood is a BITCH!

Hemma igen efter min lilla resa ner till Sthlm och Norrtälje. Har varit otroligt kul att intervjuas igen, va med i tv igen och stå på scenen och sjunga och sjunga i studion igen! Det var ju ett tag sen för mig. Men det är som att cykla, man glömmer det aldrig.:-)
Under den här lilla resan har jag äntligen kommit underfund med vad jag vill här i livet. Jag vill vara artist och sångerska! Har velat fram och tillbaka men nu vet jag. Kan bli tufft med tanke på alla långa resor och sånt men det fixar sig nog. Bara jag får göra det jag vill och är bäst på så ordnar sig resten, hoppas jag. Hoppas oxå på att det kommer hända lite mer med Sarek nu så man får tjäna lite pengar på det man tycker bäst om.;-)

Första dagen hemma var jag ensam med barnen eftersom Lars jobbade. Det är tufft när ens sambo jobbar 12-timmars. Jag är helt ensam med barnen. Men å andra sidan så är han ledig rätt länge när han jobbat sina pass. Och det är verkligen ett privelegie! Å vilken hjälp jag får då!:-) så jag kan INTE klaga. Men ibland är det faan inte lätt att va morsa och ensam med två tjuriga ungar. Den ena är i trotsåldern och den andra har nyss upptäckt vad roligt det är att höra mamma säga "nej!" och "ajabaja!" hela tiden! Fast det är ju en form av trots det oxå. Vi människor går igenom trotsåldrar hela livet. Men värst är den nog när man är i tre-årsåldern. Om inte för en själv så för föräldrarna som uppfostrar en.:-)
Enligt en bok, som heter nåt så passande som Trotsboken, så står det att det blir en stor konflikt var 45:e minut och en liten konflikt var 15:e minut. Och det stämmer verkligen. När man nyss tagit sig ur en konflikt, löst den och förklarat och blivit sams och hållit tålamodet så är det dags för nästa konflikt. Inte konstigt att man tappar tålamodet en si så där 100 gånger om dan!:-)
Läs boken! Man lär sig inte bara en hel del om hur barn funkar utan oxå en hel del om hur man själv funkar. Allt är ju psykologi trots allt, och det är ju väldigt intressant tycker jag.

Här nedan följer lite bilder från veckan som varit.




Jag var lite sliten när jag klev upp för att sjunga på Nyhetsmorgon. Här var kl 02:16...! TV4 är inte särskilt humana... En trött tvåbarnsmorsa som bara sovit några få få få timmar....

Desto fräschare kände jag mig på kvällen efter att ha sovit några timmar mitt på dagen. Tur att man inte har det jobbet som dom har. Tänk att stiga upp vid halv fyra, fyra VARJE dag. Skulle inte funka för en nattuggla som jag...

Loa och Lovisa var ju hemma med pappa-Lars under veckan. Här är loa och lars och handlar och Loa får åka kundvagns-bil för första gången. Annars är det ju alltid Lovisa som gör det, men nu var hon som tur va på dagis och det var fritt fram för lill-killen som tyckte det var sååå roligt!:-)


Sarek in action! På releasefesten så körde vi 6 låtar för alla som var bjudna. Det var lite nervöst eftersom jag inte stått på scen på två år. Men det gick hur bra som helst och var sååå himla roligt!

Jag och Peter Jezewski (f.d. sångare i The Boppers). Han är faktiskt ett stort fan av oss. Kändes lite knasigt att jag (lilla Jessica Wetterstrand från lilla Ö-vik) fick skriva autograf till någon som man lyssnat på och själv haft som idol typ.

Första dagen hemma försökte jag klippa Loa lite. Det blev inte mycket för världen men iaf en cool 70-talsfrilla eller vad man nu ska kalla det...;-)

Jag och barnen var hos Tessan idag och där provade jag hennes läsglasögon. Kanske nåt att fundera på. Ser ju rätt snygg ut i dom....;-)

Lovisa var ute och lekte med Tessans barn och kom in med denna fina lilla bukett med blommor med rötter och allt. Gulligt!:-)

The outfit for the day.

Lovisa blev så tröttis av all lek så hon däckade i soffan.

Jag passade på att mysa lite med Tessans ena råtta; Tojji. Sååå söt!

Nu är det natti för lilla mig! Men först ska jag nalla lite godis som blivit över sen lördagen!;-)

Natti natti på er!

måndag 1 september 2008

Hello! Hejdå!

Imorn åker jag till Sthlm för att sjunga in några låtar, bla en till schlagern. Sarek ska dessutom medverka i Nyhetsmorgon i TV4 på onsdagmorgon. Missa INTE det!:-)
Vi har oxå släppt vårt nya album (I natt ska marken skälva), finns att köpa på Ginza.se! Och så ska vi ha en liten releasefest oxå vilket vi aldrig har haft förmånen att ha förut. Allt blir liksom på riktigt den här gången. Tredje gången gillt!;-)

Blir borta tills på fredagkväll men jag ska försöka hinna lägga upp nåt inlägg under veckan.
Önska mig lycka till och ha det bra!:-)
Kraaam på er alla!