onsdag 28 januari 2009

Läggdags

Lars jobbar dagen imorn (han gjorde det idag oxå). Och då börjar han jättetidigt, går hemifrån strax efter fem. Så för att få lugn och ro så sover han nere i vardagsrummet. Eftersom det bara blir jag i våran säng då brukar jag låta Lovisa sova i våran säng med mig. Är faktiskt supermysigt, men väldigt lätt att hon då är uppe alldeles för länge. Har nyss skickat in henne i sängen för sjuttielfte gången eftersom jag var tvungen att kolla mail innan jag lägger mig. Passar på att blogga lite då oxå.:-)

Idag har jag letat jobb. Har ringt runt nästan överallt. Men de finns inga jobb..... I och för sig så har jag en massa pizzerior och andra småställen kvar att ringa till, men tog dom större ställena först. Om jag inte hittar något, vad gör jag då??? Det måste ju finnas ett litet, pyttigt extrajobb för mig åtminstone...?
Jaja, det ordnar sig nog...

Nu ska jag krypa ner under täcket bredvid min fina lilla tjej.:-)
Tänkte på när jag läste saga för henne ikväll, och vi myste och kramades, att det är detta som är livet. Det spelar ingen roll om jag har ett jobb eller inte för det är hon och Loa som betyder mest för mig i hela världen. Jag kommer överleva utan jobb, men utan dom överlever jag inte! Tänk, ibland får man såna insikter som bara är självklara.

God natt!:-*

fredag 23 januari 2009

Eller inte....

Faan jag vet att det är sent men jag kan ändå inte låta bli. Måste se en film och äta lite gott och dricka lite cola innan jag lägger mig!:-)
Jiippiiiiii! Imorn kommer mina brudar hit (Linda, Tessan och syrran Johanna) och vi ska äta och dricka gott! Sen ska vi glo på skräckisar halva natten! Det är faan inte fel!!!:-D

På söndag ska jag delta i en studiecirkel om medial utveckling. Det ska bli skitspännande! Får se om man har några mediala förmågor öht eller om man bara inbillar sig.....

Fick idag reda på att min Sarek-kollega Zara väntar tvillingar.:-) Stort grattis till dig gumman! Min barndomsvän Maritha väntar oxå barn och en gammal klasskompis till mig (Karin) väntar oxå barn. Dock inte tvillingar men ändå.:-)
Klart man blir lite sugen...

Gick igenom barnens bebiskläder och sorterade i kartonger igår, en kartong med Lovisas kläder och en med Loas (innan låg dom huller om buller i en stor Ikea-påse). Är inte redo att göra mig av med dom än känner jag... Även om jag inte vill ha fler barn... Inte just nu iaf... Men vem vet...? Kanske det blir en liten sladdis om några år...
Eller inte.... Hahaha!:-D

torsdag 22 januari 2009

Tre filmer...

Tre filmer jag vill se snarast... Helst NU!!!:-)

Changeling


Benjamin Buttons otroliga liv


Twilight

onsdag 21 januari 2009

Musarm

Åh jag vet! Jag har varit jättekass på att skriva på bloggen! Men saken är den att vårat tangentbord har pajat. Lämnade in det idag och det skulle dröja tre veckor innan vi får ett nytt!
Hittills har vi använt skärmtangentbordet som det så fint heter, som man använder med hjälp av musen. Tror jag har fått musarm pga av allt klickande!;-D
Så syrran, Johanna, var bussig nog att låna ut ett av alla sina tusen stycken tangentbord som hon har nere i källaren.:-D Tack gumman du är bäst!

Här har vi hunnit med att gå på Grammisgalan (ja, iaf jag), åkt en sväng ner till Göteborg (jag igen), haft magsjuka och ja... Nu är allt okej igen.:-) Som tur var så var det en lindrig form av magsjuka så vi är friska nu.

Jiippiiii! Nu ska jag och min Larsgubbe se på film som vi inte har gjort på länge.:-)
Och till helgen kommer mina brudar och då ska vi glo på skräckisar och bara mysa! Gissa om jag längtar!:-D

Tjolahopp!

tisdag 6 januari 2009

Mot Grammisgalan!

Nu sitter jag här framför datorn och fryser igen.:-) Imorn vid den här tiden sitter jag på Hovet i Stockholm och fryser. Vad vet jag...;-) Hur som helst så känns det lite lustigt och overkligt som alltid när man ska vara med i tv. Jag brukar liksom tänka bort migsjälv för att kunna hantera situationen. Även om vi inte ska uppträda imorn så känns det lite pirrigt...

Tror inte att vi vinner. Att få vara nominerad är good enough for me! Men skulle vi vinna så dör jag nog.:-)
Så då vet ni, om det blir tyst här på bloggen i fortsättningen; då har vi vunnit och jag har kolavippat på fläcken.
Så låt oss hoppas på att vi inte vinner...;-D

Nä, dags att packa och äta lite choklad innan läggdags.

Önska oss lycka till nu och håll tummar och tår om ni kan.:-)
/Sarek-Jessica
;-)

måndag 5 januari 2009

Låtsaskompis

Lovisa har en låtsaskompis som heter Lolo. Hon dyker upp lite nu och då. Senast när vi var på stan så var hon med. Åh jäklar vad seg hon är!! Vi fick stanna och vänta på henne jag vet inte hur många gånger! Och hon sprang och gömde sig bakom varenda hylla inne på H&M! Tillslut fick jag nog och sa till Lovisa att om Lolo inte hänger med så får hon skylla sig själv. Det var nästan så hon höll med.:-)
Det ska tydligen vara bra att barn har låtsaskompisar. Läs artikeln från Aftonbladet här!

Så jag får väl tro på det och hoppas att det inte visar sig att Lolo i själva verket är ond eller djävulen själv. Fast jag har nog sett för många rysare och skräckisar som tror nåt sånt.;-)

Lolo försvinner nog med tiden... Alfons Åbergs låtsaskompis Mållgan försvann ju när han själv hittade en riktig kompis.:-)

Blöjfri!!!

Förresten! Jag ska inte bara kasta skit på min dotter och hennes tutteberoende! Jag ska berömma henne oxå!! Några veckor innan jul bestämde vi med fröknarna på dagis att Lovisa skulle vara utan blöja även där. Hemma hade hon ju varit blöjfri ett tag, iaf på dagarna. Packade ner en drös med ombyteskläder eftersom jag trodde att det skulle hända några olyckor innan hon lärt sig hålla sig och säga till att hon var kissnödig. Men det har gått hur bra som helst! EN gång har hon kissat på sig. Men då hade dom pysselstund på en annan avdelning, så jag skyller på att hon inte hade tid och när det väl blev kris så visste hon inte vart toaletten låg och då var det redan försent.

Bara en eller två veckor efter att hon slutat med blöja på dagen så bestämde hon sig plötsilgt bara för att sluta med blöja på natten oxå. Hon skulle gå och lägga sig en kväll och vägrade ta på sig blöjan. "Jag vill inte ha blöja!" sa hon bestämt. Jag och Lars bara tittade på varann. Så vi bäddade med frotéplast och ställde pottan intill sängen så hon kunde kliva upp och kissa själv på natten om det skulle behövas.

På natten kom hon in till oss och sa till att hon behövde kissa. Efteråt gick hon raka vägen in till sin säng och somnade om. Det var helt torrt i hennes säng på morgonen! Och morgonen efter det och morgonen efter det. Jag är helt paff över att det gick så snabbt! Hon bara bestämde sig liksom!

Jäklar vad stolta vi är!!:-D

The last day of the pacifier-monkey

Kommer ni ihåg tutte-apan? Har skrivit om den förut här på bloggen. Men om du vill uppdateras kan du klicka här.

Hur som helst så hade den fram till idag varit borta några dagar. Så pass länge att Lovisa slutat tjata om den och accepterat att den var borta. Men idag när jag dammsugade så hittade jag den under bäddsoffan i vardagsrummet.
När jag tittade lite närmare på den så såg jag att det blivit små, små hål i silikonet. Inte alls bra. Och den var så gammal och utsliten, apan syntes knappt... Så jag slängde den. Utan Lovisas vetskap såklart. Men nu är den borta föralltid. Och jag och Lovisa har pratat och pratat och kommit överens om att när hon fyller fyra år (som är om si och så många månader) så ska hon sluta med dom två tuttar hon har kvar. Jag kommer fortsätta att prata med henne om att tuttarna måste åka till tutt-himlen för dom är gamla nu. Plus att hon ska få nåt väldigt fint i present när hon fyller år.;-)

Vi får väl se hur det går...:-)
Nu är iaf tutte-apan i tutthimlen. Gissa om jag är nöjd!:-D Aldrig mer tjat om den!
Nu återstår bara tutte-gul och tutte-grön som hon så fint kallar dom.....
Nedräkningen har börjat!

söndag 4 januari 2009

Vårt 2008

Här nedan följer några små filmer och bilder från vårt gångna år.


9 januari Här var Loa bara en liten bebis. Jag förundras över vad liten han är. Nu är han ju så stor mot vad han var då. Vad mycket det är som händer under ett barns första år!



28 februari Lovisa och Stina på den nästan igensnöade skotern.:-)


















22 mars Min pappa och hans fru Tsveta var på besök med min lillasyster Anna-Maria. Hon har såklart också vuxit under året eftersom hon bara är 2,5 månader äldre än Loa.



2 april En liten tur med våran nya skoter innan snön försvann. Lovisa tyckte det var så kul att hon vägrade gå in.:-)



13 maj Loa hade nyss lärt sig krypa, eller ja, ta sig framåt iaf...:-) Och fort gick det!


1 juni Den 1 juni var en riktigt varm sommardag. Vi tog med barnen och pick och pack och åkte till Linda och hennes familj och grillade och hade trevligt. Åh så god mat vi åt! Och vad varmt det var! Det är väldigt ovanligt att det är högsommarvärme den 1 juni här uppe. Barnen lekte och plötsligt kom dom springande och såg ut så här. Superglada och fulla av bus OCH fulla av lera!!!





12 och 13 juli Vi stannade över på Sommargården i Vilhelmina för att få träffa några bekanta. Vi hade supermysigt. Och eftersom det inte var fler som sov över där så var vi alldeles ensamma och hade hela det stora huset för oss själva. Den första bilden föreställer Lovisa med en glass i högsta hugg.:-) Tycker att den blev så häftig med himlen i bakgrunden. Den andra bilden visar glasverandan där vi satt och åt. Den tredje bilden är på Loa. Den är så mysig eftersom han ser så fridfull ut när han sover, och i "bebis-ställning".;-)





30 augusti Här har Lovisa fått tag på min kamera och försökt att ta kort på sig själv. Men eftersom kameran varit inställd på filmläge så har hon istället filmat sig själv. Lite roligt att se så här i efterhand. (Ibland brukar jag nästan lämna kameran framme med flit för att hon ska få tag i den och spela in några roliga filmer som vi kan skratta åt när vi upptäcker dom!:-D) Senast idag upptäckte jag några kort hon tog på julafton på vår fina ljusstake...:-)




8, 20 och 24 september Första bilden: Tjejkväll med favvobrudarna med rejäla Irish Coffees.:-) Andra bilden: Gosungarna mina som dansar i soffan i bara blöjorna.:-) Tredje bilden: Fick ett brev från Svenska Kyrkan där det stod "Till dig som nyss har blivit förälder". Jag menar... Hallå! "Nyss"?!?!?! Lovisa var över tre år och Loa skulle fylla ett år veckan därpå. Jäklar vad dom hänger med!:-D






23 oktober Loa är så himla söt när han dansar!:-)



1 november Sarek spelade i Ånge. Vi hade superkul!
Hade med mig Loa som tyckte det var sååå kul att följa med mamma.:-)





5 och 7 december Tog några kort på Lovisa och bad henne att skratta. Tyckte hon va så rolig så jag var tvungen att filma henne när hon "skrattade". Lovisa i sitt esse!:-) Bilden: Tyckte det blev så märkligt tyst i vardagsrummet en dag. När jag kom in dit hade båda barnen somnat i soffan! I varsin ände, sååå sött!!!:-)














Det här var vårt 2008. Förhoppningsvis blir även detta år proppat med roliga småfilmer och fina bilder. Det är alltid härligt att titta tillbaka på året som gått och längta till sommaren nu när det i skrivande stund är 18 minus grader ute. Burrrrr!!!

Ha en trevlig kväll!