fredag 30 april 2010

Strax...

Strax kommer barnen! Som jag saknar dom! Träffade dom en snabbis igår efter att jag varit på kvartsamtal på Loas dagis. Alltid roligt att höra hur barnen uppför sig.:-)
Man kan inte förvänta sig så mycket annat än att dom uppför sig precis som hemma. Vilket är väldigt bra eftersom det betyder att dom är trygga. Annars hade jag blivit orolig om dom sagt att han satt lugnt och stilla och inte sa något. Nu är det tvärtom, tack och lov!:-) Han har lika mycket spring och bus i benen på dagis som han har hemma. Lika tjurig där som hemma verkar han oxå vara. Tjurig men oxå känslosam, pratglad och sprallig med bus i blick. Det är min Jojja det, världens goaste kille!:-)

Ikväll blir det nog att vi söker upp nån brasa nånstans, kanske åker till Tessan och myser beroende på hur trötta barnen är. Men efter brasan vill jag vara inomhus. Är så frusen idag. Och det är långt ifrån varmt ute. Bara grått, blött och rått... Längtar till sommaren! Men när sommaren väl är här kommer jag väl sitta här och klaga på att det är för varmt...;-)

Ha en trevlig Valborg! Ciao!

torsdag 29 april 2010

Katthår

Är det nåt jag verkligen hatar så är det hår! Det har gått så långt att det blivit en fobi. Och med två katter så blir det ju en hel del hår. Och när en av dom (Tigger) tappar så oootroligt mycket hår så är det hår överallt, VARJE morgon! Vi måste egentligen dammsuga VARJE dag! Men vem orkar det egentligen?
Det spelar ingen roll att vi borstar honom. Han tappar lika mycket iaf!
Så nu funderar vi på att klippa honom trots att han inte är särskilt långhårig. Det måste ju bli skönare för honom själv oxå. Kan ju inte vara särskilt skönt att få en massa hår i munnen och halsen. Vi borde ju göra honom världens tjänst, ellerhur?!


Nu har jag varit igång igen och handlat på H&Ms shoponline-sida.
Kände att jag måste passa på innan allt tar slut. Finns ju inte så mycket att välja på när man är tjockis. Och jag vill ju inte gå naken i sommar även om en viss person inte skulle ha något emot det...;-)
Men när jag satt där och beställde så tog det liktförbenat slut saker som jag ville ha. Två linnen bara försvann framför näsan på mig. Skit oxå! Men å andra sidan så kan man ju köpa vanliga linnen i lite större storlek.
Hur som helst så hittade jag det här:

Har ett par såna här tights sen förut. Snyggt och skönt.
Den här lyckades jag iaf grabba tag i!:-) Så snygg!
Alla shorts var förstås slut så det här var det närmaste jag kunde komma. Kanske lika bra när det inte är så lätt att raka benen när man är gravid. Har jag dom här behöver jag bara raka upp till knät!;-)
Och sist men inte minst en klänning. Kan vara skönt att bara ha hemma eller på stranden.
Hittade lite till Lovisa oxå och kunde inte låta bli.:-) Är det nån som behöver kläder i sommar så är det hon. Hon har ju vuxit ur allt, stortjejen!

Billiga! Endast 29,90!
Dom här blir coola på henne! Hon har ju så smala ben så leggings sitter så bra på henne. Plus att dom är sköna och praktiska. Inga dragkedjor!:-)

Nä nu måste jag få lite gjort!

onsdag 28 april 2010

Cravings och nojor

Det verkar som om cravingsena och nojorna bara avlöser varandra... Först nojade jag inför missfall men allteftersom graviditeten fortskridit normalt och utan problem så har nojan försvunnit. Nu har en annan noja dykt upp. Den heter "för tidig vattenavgång". Skulle bebisen födas nu så skulle den ha en liten chans att överleva. Men jag vill ju absolut inte att det ska hända såklart och därför har nojan blivit just en noja.

Herregud! Jag väntar mitt tredje barn och har aldrig ens tänkt på att det finns nåt som heter så!
Nojan bygger på att jag har rätt mycket flytningar den här gången och råkade läsa nånstans att rikliga flytningar kan vara för tidig vattenavgång. Samtidigt tänker jag att om något sådant skulle hända så borde jag känna det. Så det är säkert bara flytningar. Förut kunde det vara varannan till var tredje dag. Nu är det varenda dag. Jag hade kanske så med nåt av dom andra barnen oxå, bara det att jag inte reflekterat över det.
Detta har verkligen varit och kommer säkert fortsätta vara nojornas graviditet. Kan inte komma ihåg att jag var så nojig med nån av dom andra så här långt in i graviditeten.

Fick en weekendresa till Irland, närmare bestämt Dublin, i 30-årspresent. Det är tänkt att vi ska åka den 21 maj. Men vi avvaktar för säkerhetsskull. Både pga nojan och pga att om det skulle hända något så kostar det väldigt mycket att vända och nödlanda ett plan...
Känns bättre då att ta det säkra före det osäkra.

Ska till barnmorskan på tisdag och då ska jag ta upp min noja om för tidig vattenavgång och mina flytningar.
Känns bättre nu när jag har fått skriva av mig.:-)
Men visst är det lustigt. Ju äldre jag blivit, ju fler graviditeter, desto fler nojor har uppkommit. Man tycker ju att man borde känna sig mer rutinerad och lugnare när man vet vad man ger sig in i.

Med Lovisa var jag rädd att få missfall och sprang på toaletten stup i kvarten för att se om det kommit blod. Men så fort jag kom förbi vecka tolv så var det lugnt liksom. Med Loa var jag oxå rädd att få missfall. Men det hade ju sin förklaring eftersom jag fått missfall bara några månader innan. Inte förrän jag gjort ultraljudet och verkligen fått se att den som bodde i min mage mådde bra kunde jag slappna av och släppa all oro och börja njuta av graviditeten.
Nojor hör väl till antar jag, men om vi skulle skaffa ett barn till så vet jag inte om jag skulle palla med alla dessa nojor och all oro för om det skulle hända något.
För stunden är jag lugn. Ingen för tidig vattenavgång. Det är bara flytningar. Inget att oroa sig för!

Så vad är det för craving jag har nu då? Coops vita choklad är ju sjuuukt god!:-) Säkert jättenyttig oxå!;-D

tisdag 27 april 2010

"Du måste ha bälte, annars kan du dö!"

Idag är det precis en månad kvar tills Lovisa fyller fem år. Fattar ni, fem år!!!
För fem år sen var jag höggravid med den där lilla tjejen som jag skjutsade och lämnade på dagis imorse. Hon har blivit så stor och medveten.
När vi satte oss i bilen sa hon; "Mamma du måste ha bälte, annars kan du dö!"

Igår när vi skulle åka till dagis så ville Loa inte sätta sig i sin stol. Då sa jag att alla som åker bil måste sitta fastspända i sin stol annars kommer polisen och tar oss.
När vi kom fram till dagis var det två polisbilar som parkerat vid infarten och det stod poliser vid sidan av vägen.
Lovisa sa lite oroligt till mig; "Kommer polisen ta oss nu...?"
Jag kunde såklart inte hålla mig för skratt men berättade att dom står där för att kolla så att det inte finns dom som kör för fort förbi där. Eftersom det är en skola där det är massor av barn så måste man köra sakta och försiktigt, annars kanske man kör på ett litet barn.
Då sa hon bestämt; "Mamma, när jag blir stor så ska jag köra sakta."
Min kloka lilla, stora tjej!:-) Du är så härlig och jag älskar dig sååå!!!

lördag 24 april 2010

Lycklig!

Jag bor i världens finaste hus! Jag har världens finaste man! Jag har världens finaste barn och världens finaste familj! Fy faan vad jag är lycklig!!!:-)
Ville bara skriva det...:-)

God natt!

torsdag 22 april 2010

Hemlängtan

Igår giggade Sarek på ett företagsevent. Kul att folk även på sådana ställen uppskattar vår musik. Den funkar överallt verkar det som.:-) Det är det som är så roligt oxå. Ena dagen sjunger man i en kyrka, andra dagen på ett företagsevent med en massa människor som är lite runda under fötterna. Och det är lika roligt. Fast jag saknade lite att ha en kör bakom mig...:-) Vad som var extra roligt var ändå att vi var alla tre sångerskor och det var inte igår. Eller jo, det var igår, fast igår var det inte igår... Eller, ja... Ni fattar nog! Vad jag försöker säga är att det var länge sen vi var alla tre!:-D
Nu dröjer det dock över en månad till nästa gig för min del... Får vila rösten och magen oxå för den delen. Tror jag struttade omkring och dansade igår så ungen fick hjärnskakning!;-D Men kul var det!

Nu sitter jag på hotellrummet och längtar hem till huset och katterna. Och barnen förstås, fast dom är med sin far i fjälls. Dom kommer tillbaka till oss på söndag. Längtar efter dom!
Klockan 15 måste jag checka ut härifrån. Sen måste jag vänta på Danne tills kl 16:30... Sen måste jag få nåt i magen. Sen ska vi åka till Stina och Jens i Norrtälje och lägga lite sång. Sen bär det av hemåt. Undrar just när vi är hemma inatt...?
Bäst att vila lite så jag oxå orkar köra ifall Danne blir jättetrött, vilket han lär bli.

Kram så länge!
Over and out!

tisdag 20 april 2010

Mobilblogga

Jag vill kunna mobilblogga! Skicka inlägg och bilder när och var som helst. Det har inte funkat i Sverige här på Blogger förut, men nu ska det tydligen funka. Har försökt, men för mig så funkar det inte... Inte än iaf... Får fortsätta kämpa...
Ja ja.... Snart funkar det väl... Kanske...
Less.....

tisdag 13 april 2010

Lite filmer

Vi lurade i ungarna sånt där äckligt godis som man kan köpa i skämtbutiker. Det var hysteriskt roligt! Lovisa kände på en gång att det var något som var galet med godiset. Men Loa tuggade på en bra stund innan han kände något. Som sagt HYSTERISKT roligt!;-)




Lovisa är en riktig liten teater-apa. Här improviserar hon fram en låt.:-)


En trött Loa får inte av sig tröjan själv. Då kan man bli lite vansinnig, och det blir inte bättre av att mamma skrattar...;-)

lördag 10 april 2010

My last day as a twenty-something-year old

Imorn gott folk fyller jag 30. Hur gick tiden så fort?! Jag fyllde ju nyss 20. Ändå så har det hunnit hända så mycket under dom här senaste tio åren. Så otroligt mycket! När jag fyllde 25 var jag gravid med Lovisa och kunde inte festa loss och lovade mig själv att när jag fyllde 30 så skulle jag tamejtusan festa! Och vad händer?:-) Jag är gravid igen. Fast jag har nog mognat rätt mycket dom senaste fem åren för nu känner jag inte samma behov av att gå ut och festa. Eller är det för att jag blivit tant på riktigt?:-) Huromhelst så har det gått fort. Och tre barn på fem år är inte heller så illa pinkat.;-)

Jag har fortfarande inget fast jobb som jag trodde då att jag skulle ha. Men jag är ändå nöjd med vad jag har åstadkommit hittills. Jag har massor av fler drömmar att förverkliga. Och vem vet, när jag fyller 35 kanske jag är gravid igen...;-) Vi får se om vi orkar med ännu en till. Men jag har alltid velat ha en stor familj, och vi är på god väg.:-)

Sitter i sängen och bloggar samtidigt som jag intar frukost. Jepp, när vi är lediga (från jobb och barn) sover vi läääänge.:-) Sen ska vi gå på stan och fika/käka lunch. Resten av dan är hemlig.:-) Imorn kommer en massa folk, mest familj. Ska bli mysigt att ha alla under ett och samma tak! Som jag skrivit tidigare så mår jag bäst då.

Jag är så otroligt tacksam för allt jag har. Min familj och mina vänner betyder så himla mycket för mig. Älskar er så mycket så jag tror jag ska gå sönder ibland! Utan er vore jag ingen. Tack för att ni finns och förgyller mitt liv med er närvaro. Ni vet vilka ni är och ni är bäst!:-)
Och du min älskling får mig att leva och känna mig som den vackraste kvinnan i hela världen (trots att jag är rätt tjock nu och vig som ett kylskåp). Jag älskar dig!!!

Dags att hoppa in i duschen och göra mig klar! Jag har nyss vräkt i mig två mackor men med en liten bebis i magen blir man snabbt hungrig igen.

Hoppas ni får en mysig helg! I know I will!;-)
Kram på er alla där ute!

fredag 9 april 2010

Vår i Norrland

Barnfritt! Och vad tror ni vi gör då? Sexar? Nä nä, sånt har vi inte tid med.;-) Vi knåpar och pysslar och grejar och målar och fixar och trixar. Om det är kul? Oftast. Om det blir fint? Ack! Så fint det blir!:-)
Här följer lite bilder på dom senaste projekten vi haft i vårt hus.

Här målade vi panelen i hallen. Se hur Kurt sitter och tittar intresserat.:-) Han gör alltid det när vi målar. Han har t.o.m. fått målarfärg i pälsen, men det bryr han sig inte om.

Hallen, före...
Och efter. Det är så kul att komma hem och mötas av att det är fint i hallen istället för att det är alldeles tomt. På väggen på vardera sida av den stora tavlan hänger nu två lampor.
Skåpdörrarna i köket före...
Och efter. Det gav verkligen hela köket ett lyft. Tänk så mycket så lite kan göra!:-) Ett helt nytt kök för bara några hundralapppar.
Nästa projekt; matsalen. Färgen behåller vi, det är bara möbler som fattas. Efter-bild kommer inom kort.
En söt liten sak jag hittade på Boom som hänger på toadörren på nedervåningen.
Mitt frukostbord imorse. Ser ni att det fortfarande är vitt ute. Låt er inte luras, så här ser våren ut i Norrland. Det droppar ifrån taken och det är 4 plus grader. Snart är snön borta.:-)

onsdag 7 april 2010

Förhoppningsvis

Igår spatserade jag in i vecka 24. Här går det undan!:-) Men ju fortare desto bättre. Visst njuter jag av att vara gravid så mycket jag kan, men ibland blir det bara för mycket. Jag har så ont den här gången, foglossning... Det är inte så att jag inte kan gå, men så pass att det hindrar mig från att röra mig som jag vill.
Härom veckan när jag skulle klippa mig t.ex... Jag var lite smått försenad (som vanligt) och när jag klev ur bilen började jag i rask takt gå mot sallongen för att i min besvikelse upptäcka att jag inte kunde gå så fort som jag brukar göra ogravid. Saktade ner och började vagga som en annan pingvin. Man ska inte vagga har jag läst, men det är ju lättare sagt än gjort! Är man gravid så är man! Jag kommer fortsätta vagga resten av graviditeten (och säkert långt därefter oxå, iaf tills fogarna har gått till sig)! Punkt slut!

Kunde jag hoppa över det jobbiga med att vara gravid så skulle jag gladeligen göra det. För vem vill ha ont?! Men resten som sparkar, besök på MVC, viktuppgången, dom läckande brösten och till sist den smärtsamma, underbara, skrämmande, spännande förlossningen vill jag inte missa. Så jag får väl ta mig igenom det här och försöka att fokusera på dom bra sakerna med att vara gravid. För det kommer ju något gott ur det här;
en alldeles ny liten, liten, hjälplös, (oftatst söt :-D ), underbart doftande människa...:-)
Längtar tills hon är här och jag får snusa på henne.

Nu har Danne, min underbare kärlek, duschat Loa efter en bajsblöja utan dess like. Vilken tur att jag har honom som kan göra allt som blir lite jobbigt och komplicerat när man är tjockis. Som att duscha ett av barnen och bespara mig lite ryggont.
Nu är det dags att få lite ont i ryggen iaf.;-) Lovisa ska oxå duscha. Sen är det läggdags! Dagis imorn. Men jag bävar lite inför läggningen. Dom kommer inte somna tidigare bara för att vi vill det. Och än hur många gånger vi upprepar hur sent det är och att dom kommer vara jättetrötta imorgon, det kommer aldrig att hända, dom kommer inte somna tidigare.
Men så blir det alltid när barnen varit lediga några dagar längre. Dom vänder alltid på dygnet och vi med. Sena kvällar och sena morgnar, men det vore ju inte lov utan det, eller hur?:-)
Förhoppningsvis får Lars hem två trötta ungar imorn efter dagis som somnar tidigt. Och när dom kommer tillbaka till oss på måndag så är förhoppningsvis rutinerna tillbaka i kroppen på dom.
Förhoppningsvis...;-)

Löjliga regler

Sista dagen med barnen innan Lars tar över dom för helgen... Tänk ibland längtar jag tills dom ska dit och ibland önskar jag att dom kunde stanna här för alltid. Men ibland är det ju jobbigt, det är inget man kan sticka under stolen med. Och i nästa sekund är det underbart, för att sen gå över i total kaos. Föräldraskap heter det.;-)
Men just nu är mina barn underbara och jag älskar dom över allt annat, även fast Lovisa alldeles nyss gled nerför trappen och höll i sig i ledstången trots att hon inte får.:-)

Ibland undrar jag om vi ska ha såna löjliga regler överhuvudtaget... Lossnar ledstången så kommer hon garanterat att ramla och slå sig, men å andra sidan är det inte säkert att den lossnar. Alla gjorde vi saker vi inte fick gång på gång när vi var små. Och hon kommer ändå aldrig att lära sig, hon kommer glida nerför trappen och hålla i sig i ledstången tills hon inte längre kan elller växer ifrån det. Tills dess får vi hoppas att ledstången håller...;-)

Nu har gosfian bajsat oxå! Dags att torka röv!:-D

So long!

måndag 5 april 2010

Glad Påsk!

I efterskott... Men bättre sent än aldrig.;-)

Igår var vi i Solberg i mammas och Pers lilla extrahus. Alla var där.:-) Med alla menar jag min mamma och Per (utan barn dock), pappa med fru Tsveta och lillasyster Anna-Maria, lillasyster Marie-Therese, lillasyster Johanna med pojkvän Jörgen och bonusbarn (Matilda och Emilia), lillebror Johan med fästmö Sandra, moster Harriet och några fler, och så jag, Danne och barnen förstås. Mysigt som sjutton hade vi och god mat fick vi!:-) Jag älskar att ha familjen så där nära en hel dag. Helst av allt så skulle jag vilja att dom kom och bodde hos oss i några dar hela bunten så jag bara fick insupa deras närvaro, för det är inte så ofta vi träffas allihopa så där. Men när vi väl gör det så tycker jag att det är så underbart!♥

Idag kommer pappa med fru Tsveta och deras dotter Anna-Maria. Då blir nog Loa glad när han får någon jämnårig att leka med. Det skiljer ju bara 2 månader på dom.
Plus att dom tar med sig min katt, Tigger, som har bott hos dom i flera år. Nu är det änligen dags för honom att flytta hem till mamma igen!:-) Han kan ju inte bo i huset själv nu när pappa med familj åker till Bulgarien i några månader. Så då får han flytta hit på livstid istället.

Dom kommer snart och innan dess så ska vi hinna städa lite och jag ska baka en sockerkaka. Så det är nog bäst jag sätter igång. Danne står redan med dammsugaren i högsta hugg.:-)
Och nu vill Lovisa spela dator som som jag lovat henne.
Jajaja, plikten kallar!:-)

Ha en bra dag!