torsdag 30 december 2010

Mellandagsrean

Har ont i kroppen... Hoppas på att det ska bli bättre.
Nu verkar det vara Dannes tur att ha åkt på den där mag-bacillen som Loa och Olle haft. Undrar om det blir min och Lovisas tur snart? Undrar vad det är för något?

Vi var till BVC med Olle igårmorse. Nu väger han 9130 gram och är 69 cm lång!:-)
Inte undra på att alla kläder i storlek 68 har blivit för små. Vi köpte dom ju nyss!:-)

Så i förrgår när jag och Johanna kollade in mellandagsrean så köpte jag en massa bodysar i storlek 80 bara för att vara säker på att han kan ha dom länge.:-) Av brorsan Loa finns inte så många att ärva eftersom han knappt hade några långärmade bodysar i storlek 74-80. När han hade den storleken var det sommar och varmt. Då behövdes det ju knappt några kläder. Så när han har vuxit ur alla byxor i storlek 74 så blir det till att gå på jakt igen. För det finns knappt byxor i den storleken heller.

Lyckades köpa en skinnjacka åt honom oxå på KappAhl i storlek 80. Hoppas vid gudarna på att han kan ha den till våren och kyliga sommardagar. Annars får jag sälja den på Tradera eller nåt.:-)

Nu ska jag inta lite frukost.
God morgon!:-)

tisdag 28 december 2010

Kors i taket!

Bilen gick igenom!:-)
Visste att jag kunde lita på pärlan!;-)

En som inte vill kliva upp.:-)

God fortsättning förresten!:-)

Är det inte typiskt att när man ska besiktiga bilen så blir det alla möjliga fel på den! Danne rullade just iväg med våran Opel (som förra året startade när det var 17 minusgrader ute!) med nybytt batteri men ickefungerande instrumentbelysning... Den funkade innan han bytte batteri. Undrar hur det går för min blå pärla...? Blir säkert en massa tvåor, förmodligen ombesiktning.

Nu ska jag klä på mig och äta frukost och sen väcka Olle, ge honom frukost och sen åka och möta upp Johanna vid MVC. Efter det blir det nog fika skulle jag tro.;-)

Önskar dig en fin dag!

Ja just det, god fortsättning förresten!:-)

Det är jävligt svårt ibland

Vi börjar närma oss årets slut. Det är helt sjukt vad snabbt det här året har gått!
Tänk, för ett år sedan så var Olle bara en liten plutt i min mage. Och nu är han en bestämd men ändå lugn liten kille på snart fem månader som redan har storlek 74(!).:-)

Loa har gått ifrån att vara en liten kille som nyss börjat prata ordentligt till en lillgammal pratkvarn och dramaqueen som säger "l" istället för "r" och som blommat ut helt och fullt i den underbara 3-årstrotsen.;-) Han är tuff och våldsam när det blir lek men en ödmjukare, ärligare och kärleksfullare kille får man leta efter!

Och Lovisa... Min förstfödda och enda dotter (hittills) vars 3-årstrots är över men som istället har blivit värsta mini-tonåringen. En smart liten sessa som lyckas överlista oss varje dag. Hon har en fantasi som kan villa bort den mest realistiska person och hon har ett hjärta av guld större och tyngre än henne själv.

Tänk att dom utvecklats så mycket på bara ett år! Det är fantastiskt!:-)

Tiden går så fort och jag försöker verkligen njuta av varje sekund. Det är klart att vi bråkar och har många konflikter, men det hör ju till föräldraskapet och barnuppfostran. Det är jävligt svårt ibland. Men man klarar det, JAG klarar det!

Sömn är bra om man ska orka med. Så det är precis vad jag ska göra nu; sova!:-)
Imorn ska jag följa med Johanna till barnmorskan. Ska bli kul att höra nån annans bebis hjärtljud.:-)
Nu slog det mig igen; jag ska bli moster! Hihi!:-)

torsdag 23 december 2010

♥ Julkort 2010 ♥

♥♥♥ Från oss alla till er alla;

en riktigt God Jul!!!:-) ♥♥♥

onsdag 22 december 2010

Dan före dan före doppare dan

När Loa har blivit frisk ifrån magbakterien han åkt på så är det Olles tur. Allt bara rinner igenom honom, men han kräks inte och han är pigg och glad. Han får vätske-ersättning och välling när han blir hungrig. Det tog ungefär 3-4 dagar för Loa att bli någorlunda bra i magen. Så jag hoppas på detsamma för Olle, helst ännu snabbare. Vi andra förblir friska.

Har nyss lagt till några punkter på att-göra-listan inför julafton. Idag är det dags att ta tag i den och pricka av eftersom allt blir gjort.
Jag måste skriva listor annars skulle jag aldrig komma ihåg allt. Vet inte om det beror på att jag börjar bli gammal eller att jag har varit gravid tre gånger. Det är ju under graviditeten man brukar få dåligt minne och sen när man slutar amma så kommer minnet tillbaka. Mitt minne har inte kommit tillbaka än så jag fruktar det värsta... Men mina fina listor hjälper mig.:-)

Dags att byta bajsblöja! Tro hur många det blir idag?

tisdag 21 december 2010

Min älskade Tjofis

Vilket minspel hon kör med min älskade Tjofis när hon sitter framför datorn och spelar.:-) Hon har skådespelartalang kan jag säga! Hon behöver bara komma över sin rampfeber.
På Luciafirandet var det samma sak som föregående år och året före det; hon stod tyst och stilla och ville egentligen bara försvinna. Efteråt sa hon: "Mamma jag sjöng ingenting. Jag ville inte för jag var blyg."
Jag svarade: "Man behöver inte sjunga om man inte vill."

Jag kom själv ihåg hur blyg jag var. Det var jag länge. Och trots att jag blev så nervös att jag inte kunde sova kvällen innan jag skulle stå på scen så gick jag estetprogrammet med sång inriktning på gymnasiet. Inte förrän jag var med i Melodifestivalen 2003 så började jag kunna "hänga av mig" nerverna.
Det var ingen som pushade mig, jag tog det i min egen takt.
Jag tänker inte pusha Lovisa heller. Det kommer när hon är redo.
Tills dess får jag vänta tålmodigt.:-)

Burr! Ska tända en brasa och sen hoppa in i duschen. Sen blir det pannkakor till lunch!:-)

måndag 20 december 2010

Pepparkakshus

Ikväll har vi bakat årets pepparkakshus. Nu ska jag skjutsa hem syrran innan jag stupar i säng. Tro vad ungarna säger imorn när dom kommer och får se vårt fina konstverk?:-) Fast dom blir nog ännu gladare efter jul när dom får slå sönder huset.;-)
Auf wiedersehen!

fredag 10 december 2010

Sagt och gjort

Loa till mig idag:
"Jag vill inte titta på Pippi och sjörövarna."
Jag:
"Du kan ju titta på den andra Pippi-filmen."
Loa:
"Har vi många Pippar?"

torsdag 9 december 2010

Saknar min hjärtevän

Det är ta mej sjutton ett helt företag att gå och handla när man mår så kasst som jag gör just nu.
Kidsen kom tillbaka till oss ikväll efter att ha varit hos sin pappa i en hel vecka. Nu ska dom vara hos oss i en vecka.:-) Härligt! Har saknat dom så mycket! Men önskar att jag mådde bättre... Och jag önskar att Danne va hemma. Längtar efter honom. Saknar min hjärtevän och hans varma famn... Hans snälla ögon... Hans smittande skratt och roliga skämt.:-) Och hans närvaro. Känner mig så ensam när han är borta. Men nu är ju kidsen här så då känner jag mig inte lika ensam.
Är så otroligt trött! Men snart är det läggdags för kidsen, då ska jag gå och lägga mig.
God afton!

måndag 6 december 2010

Skratt-Olle


Våran bebis är konstig! Han älskar när vi skrämmer honom. Den här filmen är egentligen längre men jag var tvungen att korta ner den för att kunna skicka den. Men jag fick iaf med hans goa skratt. Älskar när ungarna skrattar så där hjärtligt! Det är så härligt att höra och det går fanimej RAKT in i hjärtat och själen! Ett lyckorus utan dess like!

söndag 5 december 2010

Vill hem till Olle NU!!!

Tur att vi sitter på planet. Och jag har en ny Mama-tidning att läsa! Myyyys!:-) Snart, snart, snart, snart hemma hos Olle!

Mojito smakar skito!:-D

Iaf på Scandic Rubinen i Göteborg.

Mupp och mongo i sitt esse.:-)

Efter några drinkar blir all musik bra.
Oj, nu slocknade ljuset! Dags att gå och lägga sig...

High five!

lördag 4 december 2010

Mamma-hjärtat bultar extra hårt

Sitter nu i bilen på väg mot Umeå för att ta flyget till Göteborg. Äntligen ska jag få se min stora idol igen!:-) Elton John!
Ska bli så mysigt att spendera ett helt dygn ensam med min kärlek. Men mamma-hjärtat bultar extra hårt eftersom vi lämnat Olle hemma. Men jag vet att han kommer ha det bra med min syrra och mamma. Finns det nån som kan få honom att skratta så är det Johanna.:-)
Och det är tur att vi bara är borta till imorgon. Skulle nog inte klara att vara borta längre ifrån honom. Inte än iaf...
Nä nu ska jag försöka slå bort tankarna på min lille son och fokusera på egentiden med min älskling.:-)
Ha en otroligt fin lördag!
I know I will!;-)

torsdag 2 december 2010

Smaka

Nu ska lillgrabben få börja provsmaka!:-)
Tro om han kommer att gilla banangröten bäst precis som storasyrran och storebrorsan?
Han kanske inte alls tycker om det överhuvudtaget.
Det återstår att se.
Återkommer med rapport.:-)
Hur som helst; grattis Olle på din 4-månadersdag!:-) Vi älskar dig!

"Ta kort på mig!"

Sa Loa och grimaserade. Klart morsan gör det!:-)
Vi försov oss imorse. Så istället för att stressa iväg till dagis, där dom hinner vara i knappt 5 timmar, så fick dom vara hemma idag oxå. Måste bara åka dit sen med några papper om deras ledighet under jul.
Nu sitter skitungarna och ritar. Hittills har jag fått tre teckningar.:-) Hoppas på fler.;-)
Det är dags för lunch nu. Tro vad man ska laga till då?
Kommer nog på nåt.:-)

onsdag 1 december 2010

Älskade barn

Så här stilla sitter dom bara när dom leker med lera. Dom älskar det! Och dom brukar vara relativt snälla med varann när dom sitter där. Fast idag verkar dom vara mer på bråkhumör... Då brukar jag dela på dom. Lovisa får fortsätta leka med lera och Loa får titta på Pippi.
Vill det sig riktigt illa och dom är riktigt bråkiga så får dom leka på respektive rum.

Och lilla Olle-gubben ligger på golvet under babygymmet och bara leker.:-)

Några timmar senare samma dag:
Loa tittar på Pippi, Lovisa leker uppe på sitt rum, Olle sover och jag tar en paus och tittar på SVT Play. Danne som åkte till Sthlm inatt är på väg hem. Och systra mi kommer snart hit och hjälper mig med maten. Fiskgratäng ska det bjudas på. Gott!!!:-)

Ha en härlig kväll!