torsdag 30 december 2010

Mellandagsrean

Har ont i kroppen... Hoppas på att det ska bli bättre.
Nu verkar det vara Dannes tur att ha åkt på den där mag-bacillen som Loa och Olle haft. Undrar om det blir min och Lovisas tur snart? Undrar vad det är för något?

Vi var till BVC med Olle igårmorse. Nu väger han 9130 gram och är 69 cm lång!:-)
Inte undra på att alla kläder i storlek 68 har blivit för små. Vi köpte dom ju nyss!:-)

Så i förrgår när jag och Johanna kollade in mellandagsrean så köpte jag en massa bodysar i storlek 80 bara för att vara säker på att han kan ha dom länge.:-) Av brorsan Loa finns inte så många att ärva eftersom han knappt hade några långärmade bodysar i storlek 74-80. När han hade den storleken var det sommar och varmt. Då behövdes det ju knappt några kläder. Så när han har vuxit ur alla byxor i storlek 74 så blir det till att gå på jakt igen. För det finns knappt byxor i den storleken heller.

Lyckades köpa en skinnjacka åt honom oxå på KappAhl i storlek 80. Hoppas vid gudarna på att han kan ha den till våren och kyliga sommardagar. Annars får jag sälja den på Tradera eller nåt.:-)

Nu ska jag inta lite frukost.
God morgon!:-)

tisdag 28 december 2010

Kors i taket!

Bilen gick igenom!:-)
Visste att jag kunde lita på pärlan!;-)

En som inte vill kliva upp.:-)

God fortsättning förresten!:-)

Är det inte typiskt att när man ska besiktiga bilen så blir det alla möjliga fel på den! Danne rullade just iväg med våran Opel (som förra året startade när det var 17 minusgrader ute!) med nybytt batteri men ickefungerande instrumentbelysning... Den funkade innan han bytte batteri. Undrar hur det går för min blå pärla...? Blir säkert en massa tvåor, förmodligen ombesiktning.

Nu ska jag klä på mig och äta frukost och sen väcka Olle, ge honom frukost och sen åka och möta upp Johanna vid MVC. Efter det blir det nog fika skulle jag tro.;-)

Önskar dig en fin dag!

Ja just det, god fortsättning förresten!:-)

Det är jävligt svårt ibland

Vi börjar närma oss årets slut. Det är helt sjukt vad snabbt det här året har gått!
Tänk, för ett år sedan så var Olle bara en liten plutt i min mage. Och nu är han en bestämd men ändå lugn liten kille på snart fem månader som redan har storlek 74(!).:-)

Loa har gått ifrån att vara en liten kille som nyss börjat prata ordentligt till en lillgammal pratkvarn och dramaqueen som säger "l" istället för "r" och som blommat ut helt och fullt i den underbara 3-årstrotsen.;-) Han är tuff och våldsam när det blir lek men en ödmjukare, ärligare och kärleksfullare kille får man leta efter!

Och Lovisa... Min förstfödda och enda dotter (hittills) vars 3-årstrots är över men som istället har blivit värsta mini-tonåringen. En smart liten sessa som lyckas överlista oss varje dag. Hon har en fantasi som kan villa bort den mest realistiska person och hon har ett hjärta av guld större och tyngre än henne själv.

Tänk att dom utvecklats så mycket på bara ett år! Det är fantastiskt!:-)

Tiden går så fort och jag försöker verkligen njuta av varje sekund. Det är klart att vi bråkar och har många konflikter, men det hör ju till föräldraskapet och barnuppfostran. Det är jävligt svårt ibland. Men man klarar det, JAG klarar det!

Sömn är bra om man ska orka med. Så det är precis vad jag ska göra nu; sova!:-)
Imorn ska jag följa med Johanna till barnmorskan. Ska bli kul att höra nån annans bebis hjärtljud.:-)
Nu slog det mig igen; jag ska bli moster! Hihi!:-)

torsdag 23 december 2010

♥ Julkort 2010 ♥

♥♥♥ Från oss alla till er alla;

en riktigt God Jul!!!:-) ♥♥♥

onsdag 22 december 2010

Dan före dan före doppare dan

När Loa har blivit frisk ifrån magbakterien han åkt på så är det Olles tur. Allt bara rinner igenom honom, men han kräks inte och han är pigg och glad. Han får vätske-ersättning och välling när han blir hungrig. Det tog ungefär 3-4 dagar för Loa att bli någorlunda bra i magen. Så jag hoppas på detsamma för Olle, helst ännu snabbare. Vi andra förblir friska.

Har nyss lagt till några punkter på att-göra-listan inför julafton. Idag är det dags att ta tag i den och pricka av eftersom allt blir gjort.
Jag måste skriva listor annars skulle jag aldrig komma ihåg allt. Vet inte om det beror på att jag börjar bli gammal eller att jag har varit gravid tre gånger. Det är ju under graviditeten man brukar få dåligt minne och sen när man slutar amma så kommer minnet tillbaka. Mitt minne har inte kommit tillbaka än så jag fruktar det värsta... Men mina fina listor hjälper mig.:-)

Dags att byta bajsblöja! Tro hur många det blir idag?

tisdag 21 december 2010

Min älskade Tjofis

Vilket minspel hon kör med min älskade Tjofis när hon sitter framför datorn och spelar.:-) Hon har skådespelartalang kan jag säga! Hon behöver bara komma över sin rampfeber.
På Luciafirandet var det samma sak som föregående år och året före det; hon stod tyst och stilla och ville egentligen bara försvinna. Efteråt sa hon: "Mamma jag sjöng ingenting. Jag ville inte för jag var blyg."
Jag svarade: "Man behöver inte sjunga om man inte vill."

Jag kom själv ihåg hur blyg jag var. Det var jag länge. Och trots att jag blev så nervös att jag inte kunde sova kvällen innan jag skulle stå på scen så gick jag estetprogrammet med sång inriktning på gymnasiet. Inte förrän jag var med i Melodifestivalen 2003 så började jag kunna "hänga av mig" nerverna.
Det var ingen som pushade mig, jag tog det i min egen takt.
Jag tänker inte pusha Lovisa heller. Det kommer när hon är redo.
Tills dess får jag vänta tålmodigt.:-)

Burr! Ska tända en brasa och sen hoppa in i duschen. Sen blir det pannkakor till lunch!:-)

måndag 20 december 2010

Pepparkakshus

Ikväll har vi bakat årets pepparkakshus. Nu ska jag skjutsa hem syrran innan jag stupar i säng. Tro vad ungarna säger imorn när dom kommer och får se vårt fina konstverk?:-) Fast dom blir nog ännu gladare efter jul när dom får slå sönder huset.;-)
Auf wiedersehen!

fredag 10 december 2010

Sagt och gjort

Loa till mig idag:
"Jag vill inte titta på Pippi och sjörövarna."
Jag:
"Du kan ju titta på den andra Pippi-filmen."
Loa:
"Har vi många Pippar?"

torsdag 9 december 2010

Saknar min hjärtevän

Det är ta mej sjutton ett helt företag att gå och handla när man mår så kasst som jag gör just nu.
Kidsen kom tillbaka till oss ikväll efter att ha varit hos sin pappa i en hel vecka. Nu ska dom vara hos oss i en vecka.:-) Härligt! Har saknat dom så mycket! Men önskar att jag mådde bättre... Och jag önskar att Danne va hemma. Längtar efter honom. Saknar min hjärtevän och hans varma famn... Hans snälla ögon... Hans smittande skratt och roliga skämt.:-) Och hans närvaro. Känner mig så ensam när han är borta. Men nu är ju kidsen här så då känner jag mig inte lika ensam.
Är så otroligt trött! Men snart är det läggdags för kidsen, då ska jag gå och lägga mig.
God afton!

måndag 6 december 2010

Skratt-Olle


Våran bebis är konstig! Han älskar när vi skrämmer honom. Den här filmen är egentligen längre men jag var tvungen att korta ner den för att kunna skicka den. Men jag fick iaf med hans goa skratt. Älskar när ungarna skrattar så där hjärtligt! Det är så härligt att höra och det går fanimej RAKT in i hjärtat och själen! Ett lyckorus utan dess like!

söndag 5 december 2010

Vill hem till Olle NU!!!

Tur att vi sitter på planet. Och jag har en ny Mama-tidning att läsa! Myyyys!:-) Snart, snart, snart, snart hemma hos Olle!

Mojito smakar skito!:-D

Iaf på Scandic Rubinen i Göteborg.

Mupp och mongo i sitt esse.:-)

Efter några drinkar blir all musik bra.
Oj, nu slocknade ljuset! Dags att gå och lägga sig...

High five!

lördag 4 december 2010

Mamma-hjärtat bultar extra hårt

Sitter nu i bilen på väg mot Umeå för att ta flyget till Göteborg. Äntligen ska jag få se min stora idol igen!:-) Elton John!
Ska bli så mysigt att spendera ett helt dygn ensam med min kärlek. Men mamma-hjärtat bultar extra hårt eftersom vi lämnat Olle hemma. Men jag vet att han kommer ha det bra med min syrra och mamma. Finns det nån som kan få honom att skratta så är det Johanna.:-)
Och det är tur att vi bara är borta till imorgon. Skulle nog inte klara att vara borta längre ifrån honom. Inte än iaf...
Nä nu ska jag försöka slå bort tankarna på min lille son och fokusera på egentiden med min älskling.:-)
Ha en otroligt fin lördag!
I know I will!;-)

torsdag 2 december 2010

Smaka

Nu ska lillgrabben få börja provsmaka!:-)
Tro om han kommer att gilla banangröten bäst precis som storasyrran och storebrorsan?
Han kanske inte alls tycker om det överhuvudtaget.
Det återstår att se.
Återkommer med rapport.:-)
Hur som helst; grattis Olle på din 4-månadersdag!:-) Vi älskar dig!

"Ta kort på mig!"

Sa Loa och grimaserade. Klart morsan gör det!:-)
Vi försov oss imorse. Så istället för att stressa iväg till dagis, där dom hinner vara i knappt 5 timmar, så fick dom vara hemma idag oxå. Måste bara åka dit sen med några papper om deras ledighet under jul.
Nu sitter skitungarna och ritar. Hittills har jag fått tre teckningar.:-) Hoppas på fler.;-)
Det är dags för lunch nu. Tro vad man ska laga till då?
Kommer nog på nåt.:-)

onsdag 1 december 2010

Älskade barn

Så här stilla sitter dom bara när dom leker med lera. Dom älskar det! Och dom brukar vara relativt snälla med varann när dom sitter där. Fast idag verkar dom vara mer på bråkhumör... Då brukar jag dela på dom. Lovisa får fortsätta leka med lera och Loa får titta på Pippi.
Vill det sig riktigt illa och dom är riktigt bråkiga så får dom leka på respektive rum.

Och lilla Olle-gubben ligger på golvet under babygymmet och bara leker.:-)

Några timmar senare samma dag:
Loa tittar på Pippi, Lovisa leker uppe på sitt rum, Olle sover och jag tar en paus och tittar på SVT Play. Danne som åkte till Sthlm inatt är på väg hem. Och systra mi kommer snart hit och hjälper mig med maten. Fiskgratäng ska det bjudas på. Gott!!!:-)

Ha en härlig kväll!

lördag 27 november 2010

The knejsy koj

Idag har dagen spenderats på Knasiga Kojan. Vi är fortfarande kvar här. Men jag behövde gå på toan så då passar jag på att blogga lite.;-)

För att inte barnen ska fatta vad vi pratar om när vi pratar om att åka hit så brukar vi säga The knejsy koj. Om vi bestämt att åka hit och talat om för barnen att vi ska åka hit och sen om det mot förmodan inte blir så så blir de såklart ledsna och besvikna, det har hänt så vi vet av erfarenhet.
Därför använder vi kodord för att undvika ledsna miner ifall det skulle hända igen. Där av rubriken.:-)

Nu ska jag passa på att leka av mig lite själv innan dom stänger.:-)

Ha en skön helg!

onsdag 24 november 2010

Lyckopiller

Så var man än en gång gräsänka... Blir det tills på fredag. Lämnade barnen hos Lars igår.
Jag hade fått för mig att dom skulle vara hos honom i bara ett dygn och komma tillbaka till mig ikväll. Tänkte; "bara en dag som jag behöver vara ensam".
Sen såg jag i förrgårkväll, till min stora besvikelse att dom kommer tillbaka på fredag.....

Det betyder att jag och Olle är ensamma. Jag ogillar att vara ensam...
Tänk, förut så njöt jag av ensamheten. Det är klart att jag gör det nu oxå ibland. Men på kvällarna och nätterna blir det lite väl ensamt...

Men dagarna går ju fort, snart så är det ju fredag.

Men det är inte bara tiden vi är ifrån varandra som har betydelse när Danne är bortrest. Det är just resandet som oroar mig oxå. Nåt kan ju hända när han är ute och kör på vägarna... Sånt är jag rädd för... Försöker att inte oroa mig men det finns alltid där nånstans i bakhuvudet och gnager.

Nu ska jag slå bort dom tankarna för en stund och fokusera på det fina med ensamheten med Olle. Just egentiden jag får med Olle, denne lille underbare krabat!

Han som just har börjat skratta högt och ljudligt. Just det där skrattet som man blir så lycklig av att tårarna bubblar upp och hjärtat slår extra slag. Det där hjärteskrattet som kommer direkt från hjärtat. Åååh vad jag älskar det skrattet!:-)
Får jag bara höra det så kan jag dö lycklig sen.;-)

Nu har mitt lilla lyckopiller somnat om igen. Då ska jag somna om en liten stund jag med. Sen får vi se vad vi hittar på.:-)
Ha en bra dag!

tisdag 23 november 2010

Så har ungen...

... bytt blöjstorlek igen! Här går det undan minsann!

Dags för ett omfattande blöjbyte nu. Sen fixa och dona. Sen laga mat. Sen äta. Sen kommer Danne hem. Sen ska ungarna till Lars. Sen blir det myskväll med största och minsta gubben. Sen måste jag klippa Danne (klippte ungarna igår, inte Olle förstås). Sen är det natti. Danne ska åka till Sthlm tidigt imorgonbitti och jag och Olle kan ta sovmorgon. Om Herr Olle behagar sova förstås...

Det var mitt kommande dygn i stora drag.:-)
Ciao!

Djupsömnlös

Det märks att lillgrabben börjar bli stor nu. Jag hade ju tänkt att ta en tupplur efter jag lämnat Loa och Lovisa på dagis och käkat frukost. Efter ännu en svettig, djupsömnlös natt ihopträngd mellan Danne och Loa behövde jag vila lite för att få tillbaka mitt lite roligare humör. Men Olle ville absolut inte sova. Inte äta heller. Han ville ligga under babygymmet och snacka och glo lite på tv. Nu har han dock tröttnat.
Men lilla mamma hann inte vila och snart ska jag hämta resten av mina älskade ungar.
Men det kan inte hjälpas... Ungarna ska till sin pappa ikväll och stannar där tills på fredag. Så då får jag tid att vila upp mig, och då gör det inte så mycket att jag är trött idag.

Tänk att det är första advent på söndag! Det är inte klokt vad fort det går! Nyss var det ju sommar och vi fick en liten bebis. Och nu är det redan vinter ute och den lilla bebisen börjar ställa krav på sina föräldrar!:-)

Vi funderar på att åka hela familjen till Ikea till helgen oxå. Det är ju ett stort äventyr i sig. Men vi har inte bestämt oss än.

Nu har Olle tröttnat ordentligt. Matdags måntro? Dags att hämta kidsen sen.

Ha en bra dag!

söndag 21 november 2010

Ugg ugg!

Åh, vet ni! Jag ska få en tidig julklapp av min älskling!:-) Jag beställde dom i förrgår. Har velat ha sådana skor i flera års tid men aldrig haft råd att köpa ett par. Har egentligen inte det nu heller, men om denna vinter blir lika kall som förra vintern så vill jag ha ett par skor som håller mig varm.
Här är dom!:-)


Dom är lite fulsnygga. Fast jag tycker dom är mer snygga än fula nu.;-) När vi var i New York så stack jag ner foten i ett par. Åh jävlar, säger jag bara! Det var som att kliva på moln! Har aldrig provat skönare skor förut! Hoppas bara att det är rätt storlek...:-/

Ikväll vann jag budgivningen på ett par Kuoma-skor på Tradera till Loa oxå. Har kollat på Blocket efter såna men dom försvinner ju på en gång. Har ögonen på ett par till Lovisa oxå. Så i år ska alla få sköna varma skor så vi klarar ännu en vargavinter.:-) Ska sälja lite grejor själv som vi inte har användning för så tillslut kanske vi tjänar några kronor. Vi som tyckte vi var smarta som köpte nya vinterskor till ungarna i våras när dom sålde ut förra årets vinterskor. Men vi kunde ju inte veta att ungarnas fötter (i synnerhet Loas) skulle växa så förbenat!:-)

I värsta fall behöver dom nya overaller oxå... Den dagen, den sorgen.....

torsdag 18 november 2010

Fuck-kassan

Samlar kraft... Måste ringa Försäkringskassan... Fatta att Olle snart är fyra månader och jag har fortfarande inte fått någon föräldrapenning... Jag har skickat in dom uppgifter jag har; ett arbetsgivarintyg från 2008 när jag jobbade på Sibylla och ett intyg på att jag haft praktik 2010. 2009 jobbade jag enbart med Sarek. Jag fick inte mycket lön, men jag klarade mig. Från den tiden har jag inget arbetsgivarintyg eller andra intyg på att jag jobbat. Det existerar inte några intyg. Man får inga arbetsgivarintyg för varje spelning som frilansande musiker. Men F-kassan (det där f-et har fått en helt annan mening i min vokabulär...) förstår inte det och kan ändå inte räkna ut min föräldrapenning utifrån dom uppgifter dom redan fått utan har beslutat att jag ska få noll kronor.
Noll kronor!!!

Är det inte helt sjukt?!
När jag fick Lovisa så baserade dom min föräldrapenning på dom uppgifter jag lämnade muntligt, jag kan inte komma ihåg att jag skickade in några papper överhuvudtaget. Men nu... Nu ska dom ha reda på vad jag har gjort varje minut av mitt liv.
Vill ni ha ett intyg på när jag sket senast oxå?! Elller när jag tvättade håret sist?

Sist jag pratade med dom så sa dom att dom skulle skicka mitt ärende till en specialist. Ingen har ringt...
Jag vet att dom kan basera min föräldrapenning på dom uppgifter jag har skickat in (dom har ju gjort det förut) men enligt dom så fattas det uppgifter. Men jag har ju skickat in dom uppgifter jag har! Men dom ska bara ha fler och fler papper, dom ska göra allt för att göra det så svårt för mig att jag inte kommer få ut några pengar överhuvudtaget. Bara för att dom ska spara pengar.

Min pappas fru, Tsveta, kom ifrån Bulgarien. Hon hade inte jobbat en enda timme här i Sverige, bara gått i skolan och läst svenska. Det är väl inte så bara, men hon fick mammapenning. Inte mycket men iaf nånting trots att hon inte jobbat nåt. (Förresten så fick hon inte basera sin mammapenning på alla år som hon jobbat i sitt hemland. Hon är högutbildad och tjänade bra. Det är en helt annan historia, men är det inte konstigt oxå?)
Men jag som har både jobbat och haft praktik och har tre barn att försörja får inte en enda krona!

Och är det inte konstigt att F-kassan som är en statlig myndighet inte har något som helst samarbete med Skattekontoret. Dom kan tydligen inte basera föräldrapenning på det man har tjänat, på uppgifter som finns hos Skattekontoret. Det går tydligen inte. VARFÖR?!

Nu är jag peppad! Och mobilen är laddad! Nu jävlar!

tisdag 16 november 2010

Detta har hänt

Förra veckan blev målarna klara med övervåningen. Det blev så fint! Ska lägga upp bilder när jag har tid.

Min bonuspappas mamma, Märta, har lämnat jordelivet och i fredags var det dags för begravning. Det var så vackert! Och det kändes så fridfullt. Shit vad jag grät! Trots att det var så länge sen jag träffade henne. Det var så synd att vi aldrig tänkte på att åka och hälsa på henne och visa upp Olle. Det hade hon nog gillat, hon älskade ju bebisar. Men av nån anledning så är man alltid efterklok, och det är klart att man kommer på sånt när det är försent. Men jag vill tro att hon har sett honom, från den platsen hon är på nu.:-)

På lördagen var det 50-årsfest för Per. Kanske konstigt med begravning ena dan och 50-årsfest nästa. Men det var perfekt!:-) Hela Pers släkt var ju redan samlad och varför inte avsluta med nåt roligt? Vi hade så kul! Och jag tror att Olle skickades laget runt. Vi såg bara till honom när han blev hungrig och ville äta, sen fortsatte han sin runda från famn till famn.:-)

På söndagen var det Farsdag. Danne fick present och kort av sin lille son. Sen på eftermiddagen åkte hela familjen till Mellansel för att gratta min pappa. Där bjöds det på tårta och mat. Vi kom hem rätt sent och då skulle barnen direkt iväg till sin pappa.

Nu har det varit Olle-tajm i två dagar. Imorgonkväll kommer barnen tillbaka till oss.:-) Längtar efter mina små!

Idag fick Olle sin 3-månaders-spruta oxå. Så nu har han fått feber... Hoppas han inte blir sämre... Men han har varit på gott humör hela dagen.
Och vuxit hade han gjort! Nu mäter han 63,5 cm och är 8180 gram tung! Inte undra på att det är jobbigt att gå och bära på honom!:-)

Nu sover han här bredvid mig. Danne oxå.:-)
Ska krypa ner under täcket och sova jag oxå. Har lite att göra imorn innan ungarna kommer.
Ska bli härligt att rå om dom i några dagar innan dom åker till sin pappa igen.

Nu tar mitt batteri slut!:-)
God natt!

torsdag 11 november 2010

Sagt och gjort

Lovisa till mig härom kvällen:
"Jag älskar dig tusen miljarder!"

Loa till mig igår när jag hackade morötter:
"Vad duktig du är mamma! Du är bäst mamma!"

Ingen idé att argumentera emot.;-)


Olle till mig idag:
"Giiig! Prrrl."

Tänk om man kunde bebiska.:-)

Trött...

Helt plötsligt blev det vinter! Igår snöade det så mycket att jag var tvungen att skotta lite. Hade säkert inte behövt det men det kändes bra att få röra lite på sig och ta i lite grann.:-) Och hade det fortsatt att snöa så hade vi blivit insnöade! Det är fortfarande milt väder men inget snöande idag.

Var uppe halva natten inatt. Fick för mig att avfärga och färga om håret och det tog ju sin lilla tid... Tycker det blev lite väl ljust, nästan rött. Vill ha en chokladbrun färg. Ska färga det lite mörkare nästa gång.
När jag hade avfärgat det blev det alldleles morotsrött vid hårbotten, såg otroligt lustigt ut!:-) Tog kort men bilden blev så dålig och visar inte hur ljust det blev egentligen.

Danne åkte till Sthlm igårmorse. Han kommer hem sent ikväll tack och lov! Saknar honom...

Snart är målarna klara med målningen av väggarna uppe i allrummet och trappen oxå. Det blir så himla fint! Det är nästan så man inte vågar släppa upp ungarna dit nåt mer.;-) Dom kommer bli glada över att få leka på sina rum igen. Och det ska bli kul att inreda ordentligt däruppe! Vi har ju inte haft varken inspiration eller ork att göra det när vi vetat att det skulle målas om. Känns skönt att få det gjort nu.
Det blir en varm röd färg i själva tv-delen och antikvitt (varm och krämig) på resten av väggarna. Hoppas att dom blir klara idag, annars är vi rädda att det drar iväg alldeles för mycket i pris....

Jag är sjukt trött idag pga min hårfärgningsnatt, sov inte så bra natten innan heller. Strax efter att jag skrivit föregående inlägg så kom Lovisa in och lade sig mellan oss. En stund senare kom Loa. Tur att Olle sover i egen säng nu! Men det blev för trångt ändå. Tillslut fick Lovisa nog av trängseln och gick och lade sig i sin säng igen. Men då fick hon för sig att hon skulle lyssna på sago-cd och jag kan inte sova när jag hör Mamma Mu och Kråkan prata klockan halv fem på morgonen... Så då blev det lite bråk om det. Som tur är så gick Danne upp och lyckades förhandla sig till en lösning, han har sörre tålamod än vad jag har och så himla bra hand med barnen.:-) Inte undra på att dom älskar honom så mycket och att han oftast är favoriten.:-)
Men jag hade ändå svårt att somna ordentligt efter det... Ni vet, när man sover fast inte så djupt som man skulle önska.

Passar på att sova idag när Olle sover.
Nu har han somnat igen så jag ska ta och sluta mina ögon en stund oxå.

På återseende!:-)

onsdag 10 november 2010

Älskade finisar!

Nu sover ni allihop min älskade familj. Tror jag har nattat er allihop, en efter en.:-)

Om ni bara visste hur mycket jag älskar er!
Vad vore jag utan er?! VEM vore jag utan er?
Ni får mitt hjärta att slå extra hårt. Ni är anledningen till att det slår överhuvudtaget, för ni är meningen med mitt liv.
Jag älskar er så otroligt, ofantligt, oändligt mycket! Glöm aldrig det!
/Lilla Mamma

måndag 8 november 2010

Busungar!

Åh dom är här! Mina älskade ungar!:-) Busungar är vad dom är!:-)

En vacker stake

Längtar till advent så jag får ställa fram den här otroligt fina adventsljusstaken på bordet. Kommer bli sååå fint!:-)
Mamma och syrran åkte till Ikea idag så jag har beställt värmeljus och kronljus genom dom. Och nya kräktrasor till lilla kräket.:-)
Sweet!

Sköna, mjuka bebiskläder VS coola, dyra

Så har det minsta monstret bytt storlek IGEN! Nyss var det 62 som gällde och nu är det helt plötsligt 68!
Så vi fick en anledning till att åka in till stan och shoppa lite nya kläder till skitungen härom dagen.:-)
En body och två par byxor. Köp tre, betala för två på KappAhl. Hittade ett par sockar på Polarn och Pyret oxå för 30 kr!

Det finns så mycket som är sött; små jeans, skjortor, koftor och t-shirtar, men som är så otroligt opraktiskt!
T-shirtar och vanliga tröjor rullar upp och hamnar på något obeskrivligt vis alltid under armarna på spädisar och lämnar magen och ryggen bar. Inte särskilt bra nu när det börjar bli vinter ute... Och hur skönt är det egentligen med ett par stentvättade jeans för en tremånaders baby?

Tacka vet jag vanliga bomulls bodys och mjuka byxor som man vet är bekvämt för dom små. Dessutom är det mer ekonomiskt! Dom coolare kläderna är oftast dyrare.
Visst kan det vara kul ibland med lite coolare kläder. Men dom växer så snabbt! Man hinner knappt blinka så är bebistiden över. Så under den tiden kan dom väl få vara bebisar med vanliga bebiskläder.....

Därför efterlyser jag mjuka, sköna bebiskläder i coola färger med coola tryck som inte är alltför dyra. Har du några tips? Dela gärna med dig!:-)

Titta på den här killen som blev så glad för sina nya, mjuka, sköna bebiskläder!;-)

lördag 6 november 2010

Baby Semp - Då och nu

Den till vänster är ifrån 50-talet och innehöll säkerligen ersättning som min pappa fick smaska i sig. Den till höger är Olles.:-)

Häftigt att min farmor av någon anledning inte kastade den. Kanske var det meningen att jag skulle hitta den i deras gamla hemman där dom bodde när pappa var liten. Nu är allt borta, rivet sedan länge. Inte ens grunden finns kvar... Men vissa av dom grejer som fanns där har jag lyckats rädda. Dom är en del av historien, min historia, nu.:-)

torsdag 4 november 2010

Blanda upp



Längtar tills Grotesco börjar!:-)

Ett troget Sarek-fan.:-)

Ensam

Ingen älskling som ligger bredvid och snusar... Och ingen Loa som kommer smygandes på morgonkvisten och kryper ner under täcket bredvid mig... Fy vad jag hatar att sova ensam!
Vilken tur att jag har en snarkande Olle i spjälsängen bredvid mig iaf!
Nu har han somnat om, tror jag gör detsamma.:-)
Natti natti!

onsdag 3 november 2010

Fikatajm med morsan och Tessan.:-)

De ni!:-)

Glömde ju skriva igårkväll att vi var med Lovisa och Olle till BVC igår. Lovisa vägrade sprutan även denna gång. Och vi ville inte tvinga henne. Det viktiga är att hon tar den innan skolan börjar. Så vi bestämde oss för att vänta till våren.

Det blev ingen 3-månaders spruta för Olle heller. Han är ju förkyld så hon tyckte vi kunde vänta nån vecka så han inte blir ännu sjukare...
Däremot så vägdes och mättes han. Resultatet var 62 cm lång och 7595 gram tung! De ni!:-) Det känns i armarna kan jag säga när man burit honom i babyskyddet fram och tillbaka mellan parkeringen och dagisbyggnaden.

Nu ska jag vila lite innan jag ska hämta ungarna.

Ha en bra dag!:-)

Ett snabbt inlägg...

...innan jag lägger mig bara!:-)

Är gräsänka i två dagar igen... Saknar min man när han är borta! Längtar tills han är hemma igen.

Imorn ska ungarna till sin pappa igen. Har det redan gått en vecka? Ibland önskar jag att vi hade dom längre perioder...
När dom är här blir det automatiskt att dom får störst uppmärksamhet. Så när dom väl åker till sin pappa kan jag ge Olle ALL uppmärksamhet och inte bara när han får mat. Så imornkväll och ända tills på måndag så är det Olle-time!:-)

Nu ska jag krypa till kojs. Ska upp med tuppen imorn. Vi har ju målare här som målar om i trappen och uppe i allrummet. Det kommer bli så fint!
Vi är glada att vi lejde bort det. Hade vi gjort det själva så hade det tagit jag vet inte hur lång tid. Plus att det känns skönt att få det riktigt gjort!

God natt alla fina!:-)

torsdag 28 oktober 2010

Svar på kommentaren på gårdagens inlägg

Jag vill börja med att poängtera att jag och barnens pappa har barnen precis lika mycket. Varken mer eller mindre. Jag tog bara upp veckodagarna eftersom helgdagarna inte räknas, då är ju barnen lediga iaf.
Om jag kunde skulle jag ha barnen jämt, men dom behöver ju sin pappa oxå!

Jag förstår hur du resonerar; om både jag och pappan skulle utnyttnja vår rätt till dagis så skulle vi aldrig få se våra barn.
Men det var inte så jag menade. Det jag menar är att vi har rätt till 15 timmar per vecka, men vi får inte utnyttja dom.
Nu spelar det ingen roll för vi kommer aldrig att få utnyttja dom till fullo iaf. Om vi inte börjar ha barnen varannan vecka, som vi vill ha men det funkar inte eftersom pappan jobbar som han gör.

Det handlar inte om hur jag är eller vad jag gör som mamma utan om hur orättvist jag tycker att systemet är. Och jag förstår inte för mitt liv hur en människa, som ska vara utbildad pedagog, kan sitta och fråga mig om jag inte vill ha mina barn! Det är ju skamlöst och oförskämt!

Och jag gör massor av saker och aktiviteter med mina barn.
Jag är den bästa mamman i världen för dom!

onsdag 27 oktober 2010

"Vill ni inte ha era barn?"

Nu kan jag inte hålla tyst längre! Nu har jag gått och burit på det här alldeles för länge och min aggression och frustration måste få komma ut innan jag exploderar!

Vi har "bråkat" med dagis sedan Olle kom. Som föräldraledig har man rätt att ha ungarna på dagis 15 timmar per vecka. Men eftersom jag och Lars är separerade och han har ett 6-skift arbete så kan vi inte ha ungarna varannan vecka. vi har då löst det på det viset att när han jobbar har vi barnen och när han är ledig har han barnen.

Det blir väldigt hoppigt för våra barn med andra ord. Under en vanlig dagis-vecka kan vi ibland ha dom måndag och torsdag och fredag. Och Lars har dom tisdag och onsdag. Eftersom Lars inte är föräldraledig så kan han ha barnen på dagis på heltid. Men jag som är föräldraledig får bara ha dom där 15 timmar per vecka, men inte på måndagar och fredagar utan bara på tisdagar, onsdagar och torsdagar. En sån här vecka då när vi har dom måndag, torsdag och fredag får vi alltså bara ha dom en dag på dagis. Dvs 5 timmar den dagen. Under en 6-veckors period har vi barnen på dagis en dag tre veckor i rad. Det vill säga 5 timmar i veckan. Detta blir alltså 15 timmar på tre veckor. Men vi har rätt till 15 timmar i veckan.

Var sjätte vecka har vi barnen en hel vecka. Det betyder att under den tiden, en veckas tid får vi ha barnen full tid, dvs 15 timmar på en vecka. Men det är var sjätte vecka! Dom andra veckorna åker barnen fram och tillbaka mellan oss och Lars. Inte det bästa, vi vet men det finns ingen annan lösning på problemet just nu. Och barnen vet inget annat än detta hattande.

Det är detta hattande som dagispersonalen inte förstår. Enligt dom så går barnen mer än 15 timmar i veckan, vilket är sant eftersom Lars har dom där på heltid. Men vi får ändå inte ha dom där 15 timmar per vecka trots att vi har rätt till det oavsett om Lars har dom två eller tre hela dagar under en och samma vecka.

När jag och Danne var där för att prata med personalen om schemat och försöka få rätt till våra 15 timmar så frågade en av lärarna: "Vill ni inte ha era barn?"

Hur i helvete kan man fråga något sådant? Hon menar alltså att en familj där båda föräldrarna jobbar heltid och har barnen på dagis/förskola/fritids från kanske kl 7, 8 på morgonen till kl 17, 18 på kvällen är föräldrar som inte vill ha sina barn?! Dåliga föräldrar?! Är vi dåliga föräldrar som vill ha våra barn på dagis?!
Hade vi inte rätt till 15 timmar per vecka? Spelar det då någon roll när dom här timmarna infaller?

Vi ringer Birgitta Lähdekorpi på Örnsköldsviks kommun och hon säger att vi har rätt till 15 timmar, men att vi måste komma överens med vårat dagis. Vi ringer sedan till rektorn på vårat dagis och pratar med henne. Hon ska prata med personalen.
Jag ringer upp henne idag och hon säger att barnen kan få vara på dagis i 3 timmar på 3 dagar. Sammanlagt blir detta 9 timmar. Jag frågar henne om vi inte kan få ha dom i 5 timmar på 2 dagar. Men nej, det går absolut inte! Men varför?! Det är 1 timme mer och ändå inte 15 timmar som vi har rätt till, men jag är villig att gå med på att bara ha dom 10 timmar på 2 dagar. Men det går inte... Får inget riktigt svar på varför det inte går.

Så varför vill jag så gärna ha mina barn på dagis?
  • Vi har rätt till 15 timmar!
  • Danne jobbar hemifrån större delen av veckan och det är svårt att få två vildingar med massor av spring i benen att vara någorlunda tysta för att bonuspappa sitter i ett viktigt telefonmöte.
  • Barnen får komma till ett ställe där det finns utrymme för lek och stoj...
  • ... och där det finns utbildade pedagoger som har tid med barnen.
  • Den sociala kontakten med andra barn och vuxna är oerhört viktig!

Det handlar inte om att jag inte vill ha mina barn utan om rätten till dom 15 timmar som vi får ha dom på dagis.

Jag är ingen dålig mamma som vill att dom går på dagis! Jag älskar mina barn över allt annat! Men jag vill vara en pigg och glad mamma till dom oxå. Och detta är svårt när man är trött och inte fått sova en hel natt.
Olle är jättesnäll. När han vaknar på nätterna äter han och somnar om, men jag får aldrig någon sammanhängande sömn. Nästan aldrig någon djupsömn. Det är jobbigt för vilken nybliven mamma som helst vare sig man har barn sen tidigare eller inte.

Hur som helst så blir det nog bra med allt i slutänden. En vacker dag kanske vi får ha barnen varannan vecka (som ju såklart är det allra bästa för alla parter) men tills dess så får det bara lov att funka som det är nu.

Nu har Olle vaknat!

Auf wiedersehen!

tisdag 26 oktober 2010

Älskade gubbe

Jordgubbar till Desperate Housewives och Cougar Town. Nu börjar gubbarna bli riktigt dyra och inte alls lika söta och goda som under sommaren... Längtar redan tills nästa sommars jordgubbar.

Nu blir det film med en annan älskad gubbe.;-)

God kväll!:-)

Har en djup, mörk och sexig röst

Fy vad jag hatar att må så här! Känns som om jag har ett ton slem i halsen och varenda gång jag hostar så kommer det upp en liten, liten del. Står och spottar och halvkräks vid handfatet på toaletten.
Är så hes så jag inte kan sjunga, kan knappt prata... Har en djup, mörk och sexig röst men det är inte min och jag tycker inte om den. Helst när jag inte kan sjunga! Det är det värsta!

Nä, förresten. Det värsta är att Olle låter likadant nästan. Måtte jag ha fått hans halsont så han slipper det åtminstone, lill-stackarn.

Dags att söka upp toan och hosta upp morgonens slemskörd! (Fy faan vad äckligt det låter!!!)

Idag vill jag gå på loppis!:-)

Ha en bra dag alla!:-)

lördag 23 oktober 2010

30-årsfest

Är nästan nyss hemkommen från min bästis Tessans 30-årsfest. Jaa, nu är vi gamla...;-)
Var kul att få överraska henne som hon överraskade mig. Fast allt jobb gjordes av hennes tjej Maria med familj. Det enda vi behövde göra var att hålla henne hemifrån hela dan.:-)

Mår fortfarande småkymmigt... Är rejält förkyld, hes, har ont i halsen och känner mig lite febrig. Sitter i sängen nu och funderar på att somna till nån bra film. Undrar bara vilken...
Två av mina tre män i livet ligger bredvid mig och sover. Dom är trötta efter allt festande.;-) Jag är supertrött jag med men visst är det skönt att bara somna till en film?:-) Det tycker jag iaf!

Jag har ätit så mycket ikväll så jag har världens halsbränna. Det har jag inte haft sen jag var gravid. Måste göra nåt åt det. Måste ta lite hostmedicin oxå. Och borsta tänderna. Sen blir det sängen igen och film!:-)
Imorn ska vi, iaf jag, ta en rejäl sovmorgon!
Imorgonkväll kommer barnen till oss för att stanna i ett dygn när deras pappa jobbar. Det blir mys att få rå om dom när dom egentligen inte ska vara hos oss.

Nä nu får det räcka!
God natt!

P.S. Snön kom inatt! Och imorn är det precis två månader kvar till julafton. Kul! Längtar!:-)

Mitt-i-natten-humor

Barbas kön. Hahahaha!:-D Mitt-i-natten-humor för småbarnsmammor.;-)

Favvotidning

Min älskling köpte min favorittidning idag; Vakre hjem & interiør.:-)
Jag har ju en dröm om att öppna en butik med shaby chic möbler. Och den här tidningen ger mig massor av inspiration och idéer. Vem vet... Nån dag kanske drömmen blir sann.

Hur som helst så ska jag sluka den med hull och hår nu.:-) Hela kvällen har den legat på vardagsrumsbordet bredvid mitt egenhändigt gjorda Halloween-arrangemang och väntat. Nu är väntan över min älskade lilla favvotidning!:-)

God afton på er!

fredag 22 oktober 2010

Fixa barret

Det händer en superbra grej i eftermiddag iaf. Jag ska klippa mig! Äntligen!!!:-) Faan vad jag längtar! Men jag vet inte riktigt hur jag ska klippa mig. Men det är det minsta problemet. Jag vet iaf hur jag INTE vill ha det.
Bild kommer när jag hinner!:-)

So long amigos!

Småkymmigt

Mår inget vidare bra idag. Men ändå är det som om själva sjukdomen inte vill blomma ut. Skitjobbigt! Jag är hellre jättesjuk i några få dagar än att må småkymmigt i flera dagar.
Måste få i mig något ätbart nu.

Har egentligen massor att fixa idag. Men får prioritera det viktigaste.

Ha en fin helg alla!:-)

torsdag 21 oktober 2010

Vaken igen...

Det föregående inlägget skrev jag kl 2 inatt men det publicerades aldrig så jag försökte igen nu och då gick det. Men tiden för publiceringen stämmer inte riktigt...

Olle äter nu igen. Han är täppt i näsan och verkligen kämpar för att få i sig ersättningen. Hoppas att han är klar snart. Är sååå trött!

Nu verkar han ha somnat.:-)
So long!

Snabbmål

Sitter och matar Olle. Han är hungrig som en varg!:-)

Äntligen är Danne hemma igen! Egentligen skulle han komma hem imornkväll men det var nåt som blev ändrat så han kom hem nu ikväll istället. Härligt att ha honom bredvid mig i sängen igen. Tänk att den här snygga mannen som sover intill mig är min. Bara min. Det är för bra för att vara sant!:-)

Vargen verkar ha käkat färdigt nu. Det blev ett snabbmål.:-)
Dags att sova vidare!
God natt!

onsdag 20 oktober 2010

Sagt och gjort

Lovisa vid frukosten imorse:
"När jag och Loa blir stora ska vi bli kära. Då ska vi sitta och pussas och äta godis."

Syskonkärlek!;-) Detta ska jag berätta för henne om tio år! Undrar hur hon reagerar på sitt citat då?:-D

tisdag 19 oktober 2010

Nattmatning

Så sitter man här igen som så många andra nätter förr och ger lillkillen mat. Tur att han är så duktig som somnar om nästan på en gång efter måltiden. Annars hade jag nog inte varit någorlunda pigg på dagarna som jag är nu för tiden. Det var ett tag när jag sov extremt lite och var trött och yr större delen av dagen. Det hjälpte inte ens med att ta en tupplur på dagen! Det var i samma veva som min mens kom tillbaka. Det kan ju ha varit en kombination av för lite sömn och järnbrist. Järnbrist pga att jag förlorade mycket blod. Jag blödde nämligen som en slaktad gris! Och i en och en halv vecka dessutom!

Imorn ska jag på efterkontroll. Och lägligt nog så stänger dom av värmen på vattnet för underhåll imorn. Så jag kan inte tvätta av mig innan jag ska till MVC. Duschade nu ikväll istället.
Förhoppningsvis så håller jag mig fräsch.;-)

Nu ramlar ögonlocken ihop.
Natti natti!:-)

måndag 18 oktober 2010

Sagt och gjort

Lovisa: Mamma lyssna på mig då!
Jag: Men jag hör inte...
Lovisa: Men då måste du tvätta dina öron!

Måste dom snappa upp allt man säger?!:-D

lördag 16 oktober 2010

Nattuggla

Så sitter jag uppe även ikväll/inatt. Har verkligen svårt för att gå och lägga mig. Men det är så skönt att bara sitta och titta på något tv-program på SVT Play eller kolla mail eller något annat. Känna lugnet och ron i kroppen. Alla sover, alla mår bra, jag njuter av tystnaden. Fast jag ska nog krypa ner i sängen under täcket och titta på min fina, vackra man en liten stund.:-)
Är så lycklig över att jag har honom, att han är min och att han (konstigt nog) känner likadant för mig. Jävlar vilken tur jag har!

Barnen är hos oss i helgen. Härligt! Saknar sprall och stoj. Imorn ska vi till Knasiga Kojan. Det blir kul. Då kan jag oxå vara med och leka lite. Sist var jag antingen gravid eller nyförlöst, kommer inte ihåg... Men imorn ska jag busa lite med barnen.:-)
Tänk när Olle blir så pass stor att han oxå kan vara med!:-) Fast det får inte gå för fort... Ska nog njuta av den här tiden en stund till.;-)

Nä, hörni! Nu kallar sängen på mig.

Gute nacht!

onsdag 13 oktober 2010

Gräsänka

Tror bestämt att jag har bytt på Olle ca femtioelva idag. Tänk att man glömmer så fort hur mycket dom äter, hur mycket dom skiter och framför allt; hur fort dom växer. Olle är snart 2,5 månader och är nästan 60 cm lång och väger nästan 6 kg! Ungefär som Loa när han var i samma ålder. Och fortsätter han att växa så här mycket så vet vi ju vad vi har att vänta oss. En rejäl guldklump!:-)
Det är ju skönt att veta att han mår bra och att kroppen funkar men jag hade nästan hoppats lite på en nätt liten kille som jag kunde gå och bära på som tre-åring... Men blir han lika stor som Loa så finns det inte en chans. Jag orkar knappt lyfta Loa! Och han kan lätt knuffa omkull mig om han skulle vilja. Han är inte stor men han är tung och bastant, utan att vara tjock. När han var på 3-årskontrollen på BVC förra veckan så vägde han ca 17 kg. När jag vägde 17 kg hade jag börjat skolan!
Det är lite lustigt att mina pojkar är så stora för varken jag eller deras pappor är särskilt stora. Det kanske ligger längre bak i släkten...:-)

På tal om BVC-kontroll så var jag med Lovisa på 5-årskontroll igår. Vi hade pratat om att hon skulle ta sprutan och hon hade väntat hela dagen med stor förväntan och var jättemunter och glad när vi åkte dit. Och det gick hur bra som helst tills momentet med sprutan...
Sköterskan hann sticka henne men inte mer än så. Så det som fanns inuti sprutan kom aldrig in i hennes blod. Efter lite övertalning och mutor så försökte vi igen. Jag försökte hålla fast henne men jag ville ju inte hålla fast henne för hårt. Jag ville ju inte att det skulle bli en traumatiserad händelse som gör att hon blir spruträdd resten av livet. Men det gick inte... Vi kom överens om att komma tillbaka en annan dag. Jag hoppas verkligen att det går bättre nästa gång. Vi ska prata med henne mer och förklara vad det innebär. Fast nu vet hon ju redan att det gör ont så vi får nog söva henne.;-)
Nej då, det ska nog gå bra. Måste tänka positivt!:-)

Dom stora barnen är hos sin pappa och Danne är i Stockholm även denna vecka och jobbar. Så det är bara jag och Olle hemma. Imorn ska vi på kalas så på dagen måste jag på jakt efter en present. Vad köper man till en 6-åring?
Nu ska vi lägga oss i sängen och jag ska läsa min nya Mama-tidning eller kanske titta på nån dokumentär på svtplay, eller kanske sova...

Hur som helst, god natt!:-)

fredag 8 oktober 2010

Min dag

1. Ta in ved.
2. Göra eld i spisen. (Låter som att vi lever på 1800-talet.:-) )
3. Sortera ut leksaker på barnens rum. (Det är inte klokt vad mycket rat man köper till dom!)
4. Städa barnens rum.
5. Duscha.
6. Vila, om det går...
7. Göra mellis till ungarna.
8. Vika tvätt.
9. Tvätta lite till...
10. Dammsuga.
11.Ta hand om disken.
12. Laga mat.

Och nånstans mitt i allt det här ska jag hinna gå på toaletten, ge Olle mat, agera fredsmäklare, barnskötare, barnpsykolog och lektant. Inte undra på att man glömmer bort sig själv...

Men efter middagen ska ungarna till sin pappa. Det blir alltså en barnfri helg. Jaa, nästan... Kaosfri blir den iaf.:-)
I samma veva som jag lämnat ungarna så kommer min älskling hem. Längtar!:-)

måndag 4 oktober 2010

Haaajpojken

Har en hungrig son i mina armar.:-) Han är verkligen som en klocka! Nästan iaf...
Men hur lyckas jag blogga och flaskmata min son samtidigt undrar ni. En trebarnsmorsa har sina knep...;-) Och mobilblogga är verkligen det ultimata för mig. Hade jag inte kunnat mobilblogga (som tidigare) så skulle det säkert bli bara ett inlägg i veckan (typ som tidigare)...

Dom stora barnen åkte till sin pappa igårkväll och kommer tillbaka på onsdag. Jag saknar dom redan!

Loa fyllde ju tre år i lördags. Det blev ett litet kalas med bara den närmaste familjen, förutom min pappa och hans familj som fortfarande är i Bulgarien. Inga andra barn heller eftersom dom vi känner var bortresta eller inte hade möjlighet att komma. Å andra sidan så har inte Loa så många kompisar än... Men det var skönt oxå på ett sätt. Det blev med andra ord ett lugnt och rätt städat kalas. Men tror att barnen hade kul ändå trots att det var barnlöst.:-)
Det blir ju fler, säkert vildare kalas i framtiden.

Jaha, nu har son nr två somnat utan att ha fått i sig hela flaskan... Hmmm, hur gör jag? Måste byta blöja på honom för att hindra läckage och då lär han ju vakna.
Har en man som krupit närmare och inte riktigt vill kliva upp än.:-)

Bäst att byta på honom nu, inte mannen alltså utan sonen!;-) Så kan jag somna om en stund. Känner för sovmorgon idag.
Få se nu, var det nåt jag behövde fixa idag...?
Tror inte det...
Blir nog bara en helt vanlig, helt underbar morgon.:-)

fredag 1 oktober 2010

För tre år sedan...

... hade jag nyss upptäckt blod i trosorna. Jag och mamma åkte in och fick reda på att det var en teckningsblödning och att vattnet inte hade gått. Sen åkte vi hem igen. Värkarna började kort därefter. Vid kl 4-5 på morgonen så började det göra så pass ont att jag ville ha smärtlindring och så behövde vi ju ringa barnvakten. Ca kl 6 blev vi inskrivna på förlossningen och kl 06:32 föddes Loa. Hans hjärtljud gick ner så pass mycket vid ett tillfälle att dom kallade på en läkare. Men jag krystade på. När Loa väl kom ut fick vi förklaringen. Han föddes nämligen med ansiktet uppåt. Med andra ord såg jag hans ansikte när han kom ut.:-) Han var så fin och det är han fortfarande. Min vildaste, älskade vilding!

Nu ska jag sova så min röst orkar ta ton imorn!:-)
God natt!
Igen...;-)

Älskade Loa!

Sista bilden på Loa-gubben som två-åring. Min älskade unge! Finns ingen mer energisk eller busig unge! T.o.m Emil i Lönneberga kommer ligga i lä.:-)
Det blir tidigt imorn. Bäst att förbereda. Ska försöka lägga mig tidigt oxå. Fast då bör jag nog sätta fart nu.

Danne är äntligen hemma!:-) Får sova bredvid min stora kärlek inatt. Gillas starkt!:-)
Nä, nu somnar jag snart.
Natti natti!

onsdag 29 september 2010

Morsan och matvraket

Var på BVC och vägde och mätte Olle idag. Förra månaden vägde han 4450 gram och var 54,5 cm lång.
Nu två månader gammal (på lördag) väger han 5780 gram och är 58 cm lång!!! Det var så att sköterskan inte riktigt trodde sina ögon, utan var tvungen att kontrollera en gång till för att se att det stämde, vilket det gjorde. Så det är inget fel på tillväxten iaf!:-)
Både jag och Danne tappade hakan! Är det verkligen möjligt att man kan växa så otroligt mycket på bara en månad utan att få växtvärk?!

Inatt åker Danne till Sthlm. Han kommer hem på torsdagkväll. Barnen åker till sin far imorn för att stanna där i ett dygn. Dom är oxå tillbaka på tors.
Så jag blir ensam ett helt dygn med matvraket. Saknar alla redan jättemycket! Men det går fort. Måste ju förbereda och fixa inför kalaset på lördag.:-) Tänk att Jojja blir TRE ÅR!!!! Helt sjukt! Min älskade stora pojke!:-)

Nä nu sitter jag nästan och sover. Dags att knyta sig. Imorgon är en annan dag.;-)

Natti natti!

måndag 27 september 2010

Göteborg

Blev väckt med frukost på sängen för en stund sen. Och det var den här synen som mötte mig.:-) Mmmmmm!

Jag och min älskling har varit förlovade i ett år idag. Tänk vad fort det har gått! Saker som bara var planer då har blivit verklighet nu. Nu bor vi i världens finaste hus och har världens finaste bebis!:-)

Men det var inte bara fruktfatet som låg på brickan.
Där låg även ett kort.:-)

Och en bekräftelse på en hotellbokning i Göteborg den 4 december.:-) Och under det pappret låg dom här...

Två biljetter till konserten med Elton John den 4 december!!!!!!:-D

Jag visste inte ens att han skulle spela i Sverige i år! Men så blir det väl när man är mitt inne i bebisbubblan...;-)

Det ska bli så underbart att se honom igen!!! Och att Danne ska få se honom! Och en natt på hotell bara vi två, helt utan barn!:-)

Gissa om jag längtar nu! Men det kommer kännas konstigt att lämna Olle. Hoppas vi hittar barnvakt bara... Vet inte ens om vi har dom stora barnen eller inte. Men det löser sig nog...:-)

Kände bara...

... att jag ville skriva en grej...

Jisses vad jag är lycklig!!!:-)

Over and out for now, but I'll be back!;-)

lördag 25 september 2010

Fenomen

Har ni nånsin varit med om detta fenomen? Klockan börjar närma sig läggdags och barnen är så trötta att dom nästan sitter och sover. Du nämner att dom ska gå och lägga sig om en liten stund. Det är då det händer; dom blir helt plötsligt superpigga och börjar springa runt, runt. Jättemärkligt... Men då insåg jag, igåreftermiddag när jag pratade med Tessan om saken, att jag själv är precis likadan!
Jag kan vara så trött att jag sitter och sover i soffan framför tv:n. Men så fort jag kliver upp för att gå och lägga mig så blir jag, om inte jättepigg så iaf pigg nog för att sitta framför datorn, plocka disk, fixa tvätten eller nånting annat som jag inte hunnit med under dagen.
Det spelar ingen roll om jag varit trött hela dagen! Så fort klockan börjar närma sig läggdags så vaknar jag till liv. Men kanske dom flesta småbarnsmorsor är så? Jag vill gärna tro det. Tråkigt att vara ensam...;-)

Nu har iaf Olle somnat om efter sitt tidiga morgonmål så då ska jag ta och göra detsamma!:-) Natti natti!

fredag 24 september 2010

Älskade kaos

Ibland så bara älskar jag kaoset. När barnen bråkar och bebisen skriker och jag måste göra det och det. Inte när jag är mitt uppe i det men sen när allt lugnat ner sig och jag får lite perspektiv på tillvaron och barnen sover eller sitter tyst och ritar eller tittar på film. Utan kaoset blir jag inte trött. Utan kaoset blir jag inte arg och känslosam. Hellre kaos än ett stort tyst hus med små barn som sitter i varsitt hörn och inte gör nånting alls. Älskade kaos, utan dig får jag inte känna att jag lever!:-)

Har lyckats fånga kaoset på bild här ovan. Visst är det sött! Världens finaste kaos!:-) Svårt att inte älska det.
Mina älskade finisar! Mina älskade kroppsmarodörer! Mitt älskade kaos!:-)

torsdag 23 september 2010

Och förresten!

Vad gör han för tecken med fingret mot sin mor?!:-D

Glömde...

... skriva att jag sover (har sovit) bredvid gasmaskinen inatt. Han ligger och fjärtar hela tiden. Och är det inte fjärtar så är det brakskitar!:-) Men hellre en liten Domsjö fabrik i sängen bredvid sig när man sover än en liten kille med ont i magen och man inte får sova alls.
Länge leve prutten!!!:-)

Gasmaskinen

Varför kan jag aldrig gå och lägga mig i tid?! Trots att jag kliver upp vid sju, halv åtta kommer jag inte i säng förrän klockan är halv två, två! Plus att jag matar Olle vid fyra, fem. Hur fasen orkar jag?! Fast det kanske är det jag inte gör.... Är så sjukt trött hela dagen. Men det finns alltid nånting att göra. Ändå hinner jag inte med allt. Det är svårt när man är ensam med tre barn nu när Danne är bortrest. Ni ensamstående föräldrar, hur pallar ni? Ni ska ha en STOR eloge!!!

När barnen är lagda kommer jag till liv. Och även fast jag sitter och slumrar i soffan så är det så skönt att vara själv, nästan själv.
Och innan jag väl går och lägger mig så hittar jag alltid något att göra. Men ikväll var det extra skönt att plocka bort disken.;-) Så slipper jag det imorn.

Då kommer även Danne hem. Längtar! Snusar på min kudde som bär hans doft. Mmmmm...:-)

Nu är ögonlocken som bly. Natti natti!!

tisdag 21 september 2010

En trebarnsmorsas prioriteringar

Dilemma: Gå och skita eller laga lunch till ungarna? Problem: Bebisen sitter redan i Baby Björnen, är nöjd och vill absolut inte sättas ner...

Lösning: Prioritera hälsan först. Visst måste barnen äta men du behöver inga fler hemoroider pga hård mage. Lägg bebisen i tvätthögen på golvet. Ignorera ungen en liten, liten stund och gör dina behov!

Tips: Ignorera även dom större barnen som hänger i handtaget på dörren och ropar att du ska öppna. OBS!!! Släpp INTE in dom!!!

Lärdom: Bra gjort! Ungarna utanför bryr sig inte om du låser in dig i några minuter och bebisen kommer inte få bestående men. Du är en bra morsa!

måndag 20 september 2010

Vildarna

Snart kommer vildarna! Mina älskade, älskade ungar! Tjohooo!!! Längtar!:-)

fredag 17 september 2010

Ikea-how-nice

På väg mot Ikea-how-nice.:-)
Vi tror vi har bestämt oss för vilken soffa vi ska ha. Vi måste se den irl.:-)
Vi ska även droppa av tvättmaskinen hos tjejen som ska köpa den. Hemma i tvättstugan står nu en splitterny tvättmaskin plus torktumlare. Det gillas starkt kan jag säga!:-) Nu kan vi tvätta på snabbprogramet och det går snabbt, 30 min! Känns härligt!

Rutschkana

När hela dan har gått inser jag att jag har glömt att ringa till ungarna. Dom är extra länge hos sin pappa den här gången. Får ringa dom imorn. Saknar dom nåt fruktansvärt!

Sitter och myser med Olle i famnen och försöker skriva en text till en nyskriven melodi. Men har ingen fantasi. Är det möjligt att ha inspiration att skriva musik men ingen fantasi? Det är typ så det är för mig iaf.

Väntar även på att klockan ska närma sig halv tolv så jag kan hämta Tessan som jobbar kväll. När jag kommer hem igen ska jag bara krypa ner under täcket. Har varit så otroligt trött idag! Å andra sidan har det åskat och spöregnat så det är inte så konstigt att jag känt mig tung i huvudet...

Imorn bär det troligtvis av till Ikea. Vi ska förhoppningsvis få sälja vår tvättmaskin och torktumlare till en tjej i Sundsvall så då tar vi Ikea i samma veva. Om vi bara kunde bestämma oss för vilken soffa vi ska ha... Den vi har har gått av på mitten så det känns som att sitta i en rutschkana. Inte så skönt, man glider liksom sakta men säkert av.:-)

Senare samma kväll:
Nu har jag skjutsat hem Tessan. Har fastnat vid datorn så nu är klockan alldeles för mycket igen.
Nu tror vi iaf att vi vet vilken soffa vi ska köpa. Vi ska även köpa lite roliga grejor till barnens lekrum som dom ska ha nere i källaren. Där ska vi även ställa den gamla soffan. Det får bli deras mys-soffa.:-)

Nu sitter jag i sängen och tittar på mina sovande killar. Dom är tamejfasen finast i världen!:-) Är så lycklig att jag har en så fin familj. Och snart kommer dom som fattas. Bara några dagar kvar nu. Då ska dom äntligen få se sitt lekrum!:-)

torsdag 16 september 2010

Spakväll

Nybadad, ny frisyr och alldeles jättesömnig.:-)

onsdag 15 september 2010

Yes!

Nu kan jag oxå somna om. Bara en liten, liten stund...;-)

Multimedia message

Nu har jag kommit på ett ännu smartare sätt att mobilblogga.:-) NU vet jag ÄNTLIGEN hur man gör!:-)

Nu har Olle ätit färdigt och det verkar inte komma några fler rapar eller mer kräk så nu ska vi sova vidare. Natti!:-)

Multimedia message

Testing, testing, 1, 2, 3...:-)

söndag 12 september 2010

Mobilblogga episod 2

Ja men satan, det funkar ju!:-D Äntligen har jag kommit på ett sätt! Det är lite krångligt, men vadå det funkar ju! Äntligen!!!:-) Återkommer senare med fler inlägg via mobilen! Idag ska vi åka till Sthlm så då får jag ju tid att skriva mer under resan. Det har ju hänt en del sen sist. Vi ses!:-)

Mobilblogga episod 1

Hello there! Har ju länge försökt klura ut hur jag ska kunna mobilblogga och jag har äntligen kommit på ett sätt!:-) Om det nu fungerar... Får ta reda på det. Återkommer!:-)

onsdag 18 augusti 2010

Inte sommar men ändå inte höst

Ena dagen är det sommar och nästa dag är det höst... Det är riktigt kyligt i luften nu men fortfarande varmt i solen, om den visar sig vill säga... Det blåser kallt. Kallt på morgonen, varmt mitt på dagen och svalt på eftermiddagen och kvällen. Inte sommar men ändå inte höst, nånstans mitt emellan. Tycker den här tiden är svår. Hur mycket eller hur lite ska man klä på barnen?

Det känns som om vi inte har haft nån riktig sommar. Kanske missade jag den dom dagarna det var så varmt att jag inte orkade gå ut? Dom dagarna när jag låg på altanen på en madrass. Nån sa att sommaren skulle komma nu i augusti, men än har vi inte sett röken av den.

Å andra sidan så har jag längtat efter den här tiden. Hösten är på väg, den stora magen är borta och det bästa av allt; bebisen är här!:-) Nästa sommar ska jag vara ute i solen, smal och smärt med en nästan ettårig kille på höften!;-)

tisdag 10 augusti 2010

Inte utan min mobil

Livet som trebarnsmorsa börjar kännas verkligt. Barnen var hos oss i helgen och fick träffa sin nya lillebror. Det var kärlek vid första ögonkastet! Så underbart att se dom knyta an till denna lilla varelse! Lovisa såg så stolt ut och Loa upprepade hela tiden att det minsann var hans lillebror.:-)
Nu i veckan är dom hos sin pappa för att inskolas på dagis. Hu vad tiden går, redan slut på sommarlovet...

Igår var vi hos min bror Johan och hans fästmö Sandra för att hjälpa till att sätta in en dörr plus att dom skulle bjuda på mat och titta på lilla Olle. Det där med dörren blev det inte så mycket av då dom klarade allt själva. Men maten var delikat och vi hann ju umgås desto mer.:-)

När vi varit där åkte vi och lämnade barnen hos Lars. Sen skulle jag och Olle gå på affären för att handla lite. Då upptäckte jag att min mobil var borta. Mitt dumhuvud, tänkte jag, jag har glömt den hos brorsan! Så vi fick åka tillbaka dit för att leta. Men vi hittade den inte... Den är fortfarande borta...

Själva mobilen skiter jag i egentligen, det jag är mest ledsen över är att jag förlorat bilder och filmsnuttar på barnen. Jag hann föra över bilderna från BB till datorn iaf, tack och lov!
Jag fattar verkligen inte var den kan vara! Är det nånting jag håller reda på så är det min mobil.

Hur som helst så är den borta just i detta nu och förblir troligtvis borta. Måste nog titta på en ny mobil i veckan... Det träliga är att jag nyss hade betalt dom sista hundringarna till min syrra som jag köpt den av, så för mig var den i stort sett ny.

Det skumma är att varje gång jag fått barn så har det hänt nåt med min mobil.
Lovisa: Min nya Nokia blev stulen. I den fanns bilder och filmsnuttar på Lovisa som nyfödd. Dom gick förlorade....
Loa: Det var fel på min nya Sony Ericsson och den var tvungen att lämnas in för lagning. Under tiden hade jag en kass lånemobil och gick miste om tiden när han började le och skratta... Finns väldigt få bilder från den tiden.
Olle: Min mobil försvinner spårlöst...

Får vi ett till barn så kommer jag kedja fast mobilen på min kropp!;-)
Hur som haver så är det som det är, mobilen är borta... Jag kan inte göra så mycket åt det...

Till något roligare. Idag kom BVC-sköterskan på hembesök. Skönt att slippa åka nånstans i det här spöregnet!Olle hade gått upp bra i vikt, 3410 gram. Han hade gått ner i vikt, som dom flesta nyfödda gör, till 3260 gram. Men nu hade han alltså ökat och gått om sin födelsevikt. Duktig kille!:-)
Nästa vecka är det vi som får masa oss upp till BVC för mätning och vägning. Alltid lika spännande.:-)

Nu gott folk är det natti!
God natt!

fredag 6 augusti 2010

Trebarnsmorsan!

Nu heter denna blogg äntligen "Trebarnsmorsans liv och lustar" och kommer i framtiden att ha adressen http://3barnsmorsan.blogspot.com/

Hoppas du fortsätter att hitta hit!:-)

torsdag 5 augusti 2010

Mors lilla Olle

Äntligen är han här! Våran lilla Olle.:-)

Erik Olof Gottfrid

Han föddes på utsatt dag, alltså den 2 augusti kl 08:57. Han vägde 3395 gram och var 49 cm lång. Tänk att vi skulle få världens sötaste bebis.:-)

Förlossningen satte igång på det sättet som jag till en början bävat inför; vattnet gick. Men jag hade lugnat migsjälv genom att tänka att även om vattnet gick så ska man ju öppnas 10 cm innan bebisen kan komma ut.

Vattnet gick alltså ca 00:50. Vi hade nyss lagt oss och nyss somnat in när vi plötsligt vaknade av att det knäppte till i magen. Det liksom small till. Vi tittade på varann och sa frågande "Vad faan var det där?!". I nästa sekund känner jag hur det rinner vatten. Och det var inte lite vatten heller! Danne sprang och hämtade en handduk i badrummet som jag lade mellan benen medan jag småsprang in på toan. Jag satte mig på toaletten och under tiden som det rann vatten så ringde Danne min mamma och förlossningen. Eftersom jag hade GBS och att mina tidigare förlossningar gått fort så var vi välkomna och mamma skulle åka på en gång hon oxå.

Efter mycket om och men så fick jag tillslut på mig en binda och kläder så vi kunde sätta oss i bilen och åka. Under bilfärden till Sollefteå rann det vatten med jämna mellanrum. Hade småvärkar som oxå kom med jämna mellanrum.

När vi kom fram och jag klev ur bilen så forsade vattnet ut. Jag kände hur det droppade från jeansen. Jag tog handduken jag suttit på och satte den mellan benen och gick skrattandes in genom dörren. Väl inne var det en barnmorska som tog emot mig och visade mig till förlossningsrummet. Hon hjälpte mig av med kläderna och jag fick ta på mig en blöja och såna där snygga nät-trosor och en patientrock. Hur skönt som helst! Nu kunde vattnet rinna bäst fan det ville!:-)

Vid det här laget så hade Danne och mamma oxå kommit in i rummet. Lade mig i förlossningssängen och dom gjorde CTG och jag fick kanylen isatt och sedan antibiotikan mot GBS:en. Efter det satt vi och pratade en stund och sen försökte vi vila lite. Mamma och Danne somnade men jag slumrade bara till mellan värkarna. Än så länge var dom sköna och hanterbara och jag kunde slappna av emellan.

Efter några timmar vaknade vi och jag kände mig trots allt rätt pigg. Vi bestämde oss för att gå och äta frukost. Klockan var då lite över halv sju på morgonen.

När vi satt där i godan ro kände jag hur värkarna blev lite starkare, ganska mycket starkare. Jag bestämde mig för att snart var det dags för lustgas.

Tillbaka inne på rummet igen så var värkarna så pass starka att jag ville veta hur mycket jag var öppen. 08:00 gjorde dom undersökningen som visade att jag var öppen 5 cm. Strax efter det, närmare bestämt 08:18 började jag andas lustgas. Himmelriket!:-) Även Danne tog sig en liten hutt bara för att få känna på.:-) "Snurr-full" var ordet!;-D

Lustgasen gjorde mig glad och lycklig och verkade få min kropp att öppna sig. Mamma tog kort och Danne skötte värk-timern som jag hade på mobilen. Mellan värkarna skrattade och skojade vi.. Det var underbart och jag njöt!:-)

Kl 08:43 visade jag mamma hur man filmar med våran kamera. Efter det kom en värk som jag kände igen från Loas förlossning.

Jag kände hur jag ville trycka på. Mamma såg på mig att jag ville krysta och frågade om hon skulle hämta barnmorskorna. Jag nickade.

Som jag minns det så hann barnmorskorna bara komma in och jag började krysta i samma veva. Klockan var då 08:54. Klockan 08:57 föddes våran lilla pojke.:-) Alldeles blå-lila och lika chockad över att komma till världen som vi var över hur snabbt han ville ut.:-)

Ännu en snabb smärtsam förlossning, precis som jag ville ha det.;-) Det kanske gick lite väl snabbt men man kan inte alltid välja.

Nu är vi hemma. Vi var och gjorde PKU- och hörseltest på honom idag och en barnläkare tittade på honom. Allt såg bra ut. Testerna får man bara veta resultat på om något är fel.

På fredag kommer Lovisa och Loa. Saknar dom! Ska bli roligt att se vad dom tycker om sin färska lillebror.:-)

Jag är nu officiellt trebarnsmorsa!:-) Måste byta namn på bloggen...

söndag 1 augusti 2010

Sömnlös i Hörnett

Jag skulle säkert kunna somna om jag bara ansträngde mig. Har sovit alldeles för lite inatt. Blev sent igår eftersom vi hade besök. Men vaknade nu och var tvungen att kliva upp och kissa, känner mig nästan klarvaken. Det är t.o.m vackert väder ute.

Är så otroligt less på den här väntan nu!
BF (beräknad födsel) är imorn och h*n har fortfarande inte tittat ut. Jag vet att det bara handlar om dagar, men jag har inte behövt vänta så här länge med dom andra två. Jag fattar inte hur jag skulle palla om jag var tvungen att vänta i två veckor till...! *Djupsuck*

Jag vill ju nu! Jag är så jävla redo! Är du inte klar snart?! Kan du inte bara komma isf?!
T.o.m min kropp börjar säga ifrån!
Nu får det vara nog! Kom ut för guds skull! Om inte annat så för min och din pappas skull! Vi väntar ju på dig! Och den som har väntat längst är din pappa!
Det är bara att komma! Allt är klart!

Överallt där jag går är det människor som stirrar. Jag känner mig som en attraktion i en freakshow. Den här stora magen på min korta lilla kropp.
Jag orkar inte vara trevlig längre. Det första folk ser är magen och dom har alltid en kommentar, nästan. Och säger dom den inte högt så tänker dom den.
Som igår när vi var på väg hem från Norrfällsviken så stannade vi på ett ställe där dom hade utförsäljning av kläder och dylikt. Det första kvinnan i kassan säger när vi kommer in genom dörren är: "Där var det dags snart!"
"Ja, snart så." svarade jag och log stelt.

Det är nästan så jag undviker att se folk i ögonen för att slippa deras kommentarer eller blickar.
Visst är det gulligt att folk uppmärksammar magen och att man ska ha barn. Det gör jag ju själv i vanliga fall. Men just nu är det en påminnelse om att jag är stor och tjock och att den där lilla skitungen inte har kommit ut än.
Och varje dag ringer familj och bekanta för att höra om det hänt nåt.
Det är oxå gulligt, men oxå en påminnelse...
Vi hör av oss till er när det är på G, vi lovar!:-)

"Har du inte klämt ut den där ungen än?!"
Jag lovar att när det väl är dags att klämma så ska jag klämma som aldrig förr! Jag vet exakt hur man gör! Been there, done that! Två gånger, utan bedövning! De ni!

lördag 31 juli 2010

Ananaspaj

Ännu en kväll och inget har hänt... Fast jag försöker verkligen att njuta av varje ögonblick som är kvar av den här graviditeten. Kan ju dröja tills nästa gång, OM det blir nån nästa gång. Men tror faktiskt inte att det här var sista gången.:-)

Idag har tiden fördrivits i Norrfällsviken. Danne spelade gitarr på ett bröllop som Tessan sjöng på. Under tiden satt jag och Tessans blivande fru Maria på restaurangen där och fikade. Vi har bestämt att vi ska åka dit och äta nån kväll med föräldrarna. Skulle vara hur mysigt som helst.:-)

När vi kom hem köpte vi mat på det nyöppnade thaistället, åkte hem, satte oss i sängen och åt, lade oss och somnade. Tro mig, det var ljuvligt!:-)
Sen kom bror Johan med flickvän Sandra och nu har dom slängt ihop en ananaspaj som snart ska avnjutas med marsansås. Me like!:-)
Jag och Sandra ska glo på film medan Johan och Danne sitter och kompar ihop lite musik.

Imorn kommer barndomsvännen Maritha med familj. Det bästa är att fördriva tiden med vänner och familj i väntan på att det ska hända något.
Men händer det inget innan imornkväll så måste jag nog ta en rask promenad. Kanske det skulle sätta igång det...? Eller en färdknäpp kanske...?:-) Eller så sätter det igång när det är tänkt att det ska sätta igång.
Men skulle det inte ha satt igång på onsdag (barnen kommer tillbaka på torsdag) så vet jag inte vad jag gör... Lite panik skulle jag nog känna... Men men, den kommer nog ut nån gång iaf...
Man har aldrig hört att någon stannat kvar därinne.;-)

På bebisfronten intet nytt

Nä, fortfarande ingen bebis.....:-)
Idag har jag spenderat hela dagen i sängen. Det var skönt och välbehövligt.
På eftermiddagen kom brorsan och flickvän Sandra och Tessan och syrran Johanna kom en stund på kvällen. Vi såg film och snackade. Mys!:-)
Danne ska hoppa in och spela gitarr på bröllop imorn. OM inget händer... BB-väskan är med ifall att.:-)

Nu är det jättesent för trötta lilla jag. Bäst att sova och hämta kraft.
Är lite kluven nu. Samtidigt som jag vill att det ska sätta igång så vill jag inte förstöra för brudparet. Blir fint med gitarr, men blir lika fint á capella.:-) Sätter det igång så är det ju inte mitt fel...;-)

Vi får se vad som händer. Spännande nu!:-)
Natti natti!

torsdag 29 juli 2010

Vore jag bebisen så skulle jag nog göra samma sak

4 dagar kvar till BF (beräknad födsel) och ingen bebis... Jag har aldrig varit så nära BF-datumet förut. Lovisa föddes 9 dagar för tidigt och Loa föddes 5 dagar för tidigt (beroende på vilket BF-datum man går efter).

Jag tror ärligt talat att bebisen väntar med att komma ut tills ungarna ska till sin pappa. Dom ska till honom ikväll och stannar där i en vecka. Så jag hoppas verkligen att lill*n tittar ut under den tiden. Annars blir det ännu mer krux med barnpassning.
Men vore jag bebisen så skulle jag nog göra samma sak. "Hmmm, födas till en lite kaosartad familj med två energiska livfulla barn eller en lugn och någorlunda tyst familj med bara två vuxna och två katter...? Hmmm...";-)

Vaknade ännu en morgon med huvudvärk. Ska joina resten av familjen vid frukostbordet nu. Det börjar kurra i magen. Och huvudet skriker efter Alvedon. När vi är lediga så äter vi frukost i minst två timmar och bara sitter och pratar och umgås. Det är mys! Me love it! Och snart har vi en till som sitter med oss och delar med sig av alla fantasier och tankar som rymmer ett barnahuvud. Längtar! Snart har vi vår stora familj.:-)

tisdag 27 juli 2010

Det som händer det händer

Var hos barnmorskan imorse. Blodtryck och kiss såg bra ut. Behövde dock inte kolla nåt blodvärde eftersom det gjordes förra gången. Förra gången skickades det även iväg ett prov på mitt urin för odling för att kolla upp min GBS, som vid förra testet visade negativt. Den var naturligtvis tillbaka... Men jag har bestämt mig för att sluta oroa mig för det! Det som händer det händer och det kan jag inte göra nånting åt.

Däremot blev jag väldigt glad över att bebisens huvud är fixerat. Barnmorskan kunde inte rubba det hur mycket hon än försökte. Kändes mycket tryggt! Skulle vattnet gå så behöver vi alltså inte ta ambulansen, om det inte skulle gå superfort vill säga. Annars rekommenderar dom att man tar ambulans om bebisen inte fixerat sig eftersom huvudet kan klämma åt navelsträngen om vattnet går och den hamnar i vägen. Därför ska man ligga ner och det kan ju bli lite problematiskt och krångligt och lite oskönt i en vanlig bil...
Men nu behöver vi alltså inte tänka på det. Skönt!:-)

Har vilat idag men känner mig ändå jättetrött. Därför ska vi krypa ner i sängen och titta på film.
Barnen kom tillbaka nu ikväll. Känns mysigt att få ha dom i tills på torsdag. Jag har ju typ bestämt att jag ska föda på fredag.;-) Eller i helgen. Senast nästa vecka får lill*n komma ut!

Fick en ny tid hos barnmorskan den 10 augusti, men jag tänker INTE gå dit!:-)
Då måste h*n väl ändå ha tittat ut...

Jag säger bara...

Är det inte bättre att komma ut när det är så otroligt trångt därinne?! Hallå!:-)

måndag 26 juli 2010

Tror jag har sett alla förlossningsfilmer som lagts ut på Youtube

Jag saknar solen. Det har regnat och varit mulet och rätt kallt i två dagar nu. Det känns nästan som att sommaren är över... Känner att jag skulle behöva lite sol imorn för att få lite energi inför förlossningen. Man blir ju nästan deprimerad av dåligt väder. Ingen bra kombination när man går i väntans tider...

Och denna väntan... Daaaaaaaaah! Tror jag blir galen snart!
Barnen är hos sin pappa till imorn. En skön liten paus och avlastning för oss. Men samtidigt så går tiden fortare när barnen är här och man har annat att tänka och fokusera på. När det bara är vi två så går vi typ bara och väntar. Nu har vi lyssnat på Mammas nya kille och fått oss ett gott skratt. Under tiden har Danne målat elementet. Nu ska vi se på film tills vi somnar. Sovmorgon imorn eftersom barnen inte är hemma.

Tror jag har sett alla förlossningsfilmer som lagts ut på Youtube. Nu är jag peppad och laddad! Nu vill jag att det ska vara min tur! Jag vill snusa bebis! Och jag vill inte vara stor och otymplig längre! Och jag vill inte ha ont i bäckenet längre! Jaja, det blir väl när det blir...

Nu ska vi fly verkligheten för en stund och ge oss in i filmens värld. Kanske har det hänt något när vi kommer tillbaka...;-)

söndag 25 juli 2010

Om det bara ville sätta igång...

Idag fixade vi det sista i sovrummet. Äntligen är det klart!:-) Bilder kommer så småningom. Det enda jag har kvar att göra nu är att bädda spjälsängen, som jag fortfarande inte har gjort... Sen kan ungen komma precis när h*n känner för det!:-)

Det har regnat hela dan idag. Så vi har varit hemma och inomhus. Hyrde några filmer till barnen. En har dom sett, den andra ska vi se efter maten. Till den serveras det pop-corn och ostkrokar.:-)

Lovisa har haft sin kompis Stina här på besök idag och dom har lekt så fint. Härligt att dom börjar bli så stora så man bara kan droppa av dom hos kompisar.;-)

Nu blir det spaghetti och köttfärssås, mmmmmm!:-P Magen kurrar. Perfekt mat att ladda med inför förlossningen, om det bara ville sätta igång...

Auf wiedersehen!:-)

torsdag 22 juli 2010

Känns som att det börjar närma sig

Trycket ner mot bäckenbotten är enormt och nu är jag öm i ryggen hela dagarna. Igår eftermiddag hade jag lätta värkar som kom regelbundet. Under kvällen avtog dom. Jag ringde ändå och förvarnade mamma ifall att och vi gjorde dom sista förberedelserna ifall vi skulle behöva åka in under natten. Men inatt har det varit kolugnt... Lite besviken är jag men samtidigt var det skönt att få sova ut ordentligt. Så det känns som att det börjar närma sig.:-)

Samtidigt kan jag känna att det har gått så himla fort den här gången att jag inte skulle ha något emot att det drar ut lite på tiden. Men i nästa stund känner jag hur trött och less jag är på att vara stor och otymplig. Plus att det börjar göra så pass ont nu oxå... Tror att jag har lite rampfeber.:-) Samtidigt som jag vill att det ska hända så är det lite pirrigt. Jag tror dom flesta som fött barn känner igen sig i dom känslorna.

Men igår när vi tog tid på värkarna så trodde vi att det var på gång och då kändes det bara skönt att det snart skulle vara över. Och idag sitter jag här, fortfarande med en bökande unge i magen.
Men även om det skulle dra ut på tiden och även om jag skulle bli så less så jag håller på att dö så vet jag ju att den lilla knodden därinne kommer ut tillslut.:-)

Imorn kommer barnen och stannar hos oss till den 29, förutom ett dygn när dom ska till sin pappa. Det skulle inte alls förvåna mig om knodden bestämmer sig för att komma just då när vi har barnen. Lite meck men det ordnar sig alltid med barnvakt ifall det skulle sätta igång. Jag hoppas på det iaf...
Hade ju hoppats lite på att den skulle titta ut nu men jag får sjå mig en stund till.;-)

onsdag 21 juli 2010

Jag vill se stora, svällande magar på bristningsgränsen!

Sist jag var hos barnmorskan så norpade jag en sån där gratistidning; Med barn.

Något som jag har stört mig på jättelänge är modellerna som nästan alla klädmärken använder sig av. Och i den tidningen kryllade det av bilder att irritera sig på.
Varför kan dom inte använda sig av modeller med riktiga gravidmagar?
Men det gör dom inte. Och gör dom det så är magarna alldeles för små. Eller så är det en "vanlig" modell med lösmage. Där lösmagen sitter alldeles för högt upp och modellen har vanliga byxor på sig under en tunika eller ett annat plagg som putar ut minimalt.


Om dom ändå ska ha en lösmage, kan dom inte ha en rejäl då?

På vissa bilder vet man att modellen är "gravid" bara för att bilden visas i en tidning för gravida. Men hade bilden förekommit i vilken annan tidning som helst så hade jag inte sett att hon varit havande överhuvudtaget. Inte vid första sneglingen iaf. Snarare att hon sett lite svullen ut och skyllt på en dålig vinkel fotad av en dålig fotograf.


Är hon gravid eller bara lite svullen...?


Jag skulle aldrig få plats i den där baddräkten...

Allvarligt talat så skulle jag aldrig köpa kläder från det där företaget (vilket det nu är) eftersom jag vet att jag aldrig skulle kunna ha kläderna tiden ut.
Visst finns det dom som inte får så stora magar under graviditeten, vi är ju alla olika. Men dom flesta av oss blir stora som hus och mot slutet går vi med magarna hängande ner till knäna, men vi måste fortfarande ha kläder att ta på oss och då fungerar inte dom där reklambilderna så bra som lockbete längre. Istället känner vi oss feta och inte alls särskilt vackra. Vi börjar fundera över om den där extra portionen var så bra även om magen skrek efter mer just då. Eller om chokladkakan på 200 gram som jag smäller i mig just nu kommer försätta min bebis i riskzonen för övervikt.

Som om inte all oro man känner under graviditeten vore nog så måste vi oroa oss lite till och lite till... Oroar vi oss inte över ungen så är det oss själva och vad vi gör med den. "Tänk om barnet blir si eller så, då är det mitt fel för jag gjorde det och det!"

Det är knepigt hur mycket tankar som kan dyka upp bara pga några enstaka reklambilder!:-)
Jag tror jag släpper det här nu, men jag kommer nog aldrig sluta irriteras över modellerna på bilderna. Jag vill se stora, svällande magar på bristningsgränsen som fyller ut varje liten del av dom stackars textilfibrerna! Då är jag nöjd!;-)
H&M har bättrat sig. Kan dom så kan ni! Visst det är fortfarande lösmagar, men dom syns i alla fall! Nästan.....

söndag 18 juli 2010

Håller på att gå åt

Snörvel, snörvel... Är fortfarande förkyld... Tur att det finns nässpray! Fast med överkänsliga slemhinnor nu under graviditeten så blöder jag ur näsan. Det är synd mig, som jag sa när jag var liten.;-)

Nu är vi snart klara, eller rättare sagt; Danne är snart klar med renoveringen i sovrummet. Det blir sååå fint! Han är lite stressad nu eftersom barnen kommer senare idag och att förlossningen kan sätta igång när som helst.:-)

Var hos barnmorskan i veckan. Allt såg bra ut. Lämnade ett urinprov som ska skickas iväg för odling. Har fortfarande inte hört nåt från dom så jag hoppas på att GBS:en är borta. Jag känner mig mycket tryggare nu när jag vet att den förmodligen (förhoppningsvis) är borta. Då gör det inget om ungen ploppar ut i bilen eller här hemma om det skulle gå så pass fort. Men förhoppningsvis så hinner vi åka dom nio milen till Sollefteå innan det händer. Känns ju tryggare att redan vara på sjukhus om det skulle hända något med bebisen, eller med mig själv.
Hur som helst så låg mitt SF-mått på 35 cm. Min livmoder har vuxit 2 cm sen förra gången. Bebisens hjärtljud låg förra gången på 148 slag/minut och denna gång på 140 slag/minut. Tror bebisen sov och att det var därför dom var lägre.
Bebisen hade inte fixerat sig, men det behöver den ju inte göra heller förrän strax innan förlossningen. Lovisa var inte fixerad två dagar innan hon kom. Och det gick ju ändå.:-)

Det är sjukt vad bebissjuk jag är nu! Håller på att gå åt (som vi säger här i Norrland och betyder typ "dö") av längtan! Vill egentligen bara titta på bebiskläder och bebissaker men jag försöker att lägga band på mig. Samtidigt som jag vill att det sätter igång så fort som möjligt så vill jag njuta bara en liten stund till av magen.:-) Men det ska bli så skönt när bebisen är ute och magen börjar krympa så jag kan sova på mage igen! Eller ligga tätt, tätt, tätt intill Danne. Eller varför inte ovanpå honom!;-) Jag saknar det något så djuriskt!

På tal om att ligga ner så ska jag lägga mig ner och vila en liten stund nu. Sen ska jag klippa gräset och sen när ungarna kommer ska vi grilla.
Blir myyyys!:-)

torsdag 15 juli 2010

Nu är jag lycklig för snart ska jag få föda!

Vi chansade inte att sova i våra sovrum inatt pga att det var så varmt. Så vi bäddade med en massa madrasser på golvet i vardagsrummet och sov där. Smart drag! Shit vad skönt att slippa vakna av värmeslag! Madrassen var lite hård och gjorde mig lite öm i ryggen, men det var det värt!

Har lyckats dra på mig en förkylning oxå... Måste vara pga allt badande den sista tiden i mammas och Pers pool. Men det var det oxå värt för att inte få värmeslag. Och barnen älskar verkligen att bada där. Dom är så duktiga! Dom kommer lära sig att simma utan simskola! Coolt!

I vattnet får jag känna mig tyngdlös och smidig, det är underbart! Det tar verkligen på krafterna och humöret att vara tung, klumpig, osmidig och vig som ett kylskåp.
Men nu är jag lycklig för snart ska jag få föda! Längtar, även om det är pirrigt. Man vet inte hur det startar eller hur det ska bli och det är pirrigt. Men huvudsaken är att det händer för nu orkar jag snart inte bära den här klumpen till utväxt mer!

Satt uppe inatt och tittade på förlossningsfilmer på Youtube. För att få inspiration och styrka. Klarar dom det så klarar jag det!:-) Så nu är jag redo... Tror jag... Redo blir man nog aldrig. Men lite mer förberedd än tidigare kanske.

Nä, nu packar vi picknick-korgen och drar till stranden!
Mors och goodbye!

tisdag 13 juli 2010

Mamma är min doula

Jag vet att jag har skrivit det förut, men nu jävlar är det tungt! Nu är det bara 20 dagar kvar till beräknad födelsedag. Jag önskar att det blir typ nästa vecka eller nästa helg. Vet inte riktigt hur vi har barnen men det ordnar sig nog. Nån måste ju kunna passa dom... Kruxet blir bara att mamma ska vara med på förlossningen, precis som hon varit dom tidigare gångerna, mamma är min doula.:-) Så där försvinner en barnvakt... Men som sagt; det ordnar sig nog...

På tal om mamma så är jag så glad att hon ska vara med. Hon och Danne är dom jag behöver för att känna mig trygg. Plus en trevlig, mysig barnmorska.;-)

Och på tal om barnmorska så ska vi till MVC imorgon bitti. Det ska bli spännande att se om bebisen har fixerat sig. Jag känner hur den skruvar sig och bökar. Ibland gör det riktigt ont.
Men nu är den färdig att komma när som helst. Gick in i vecka 38 idag.

Nu håller Danne på att renovera sovrummet. Vi boar.:-) Idag var vi iväg på en liten tripp till Sundsvall. Vi behövde lister till sovrummet och såg chansen att gå en vända på Ikea oxå. Hittade ett litet badkar, kräktrasor och lite annat till bebisen.
Snart är det verkligen dags.:-)
BB-väskan är packad och ligger i bilen. Det enda vi väntar på nu är barnvagnen och babyskyddet som skulle levereras i slutet på juni, men förhoppningsvis så levereras det på torsdag eller fredag. Babyskyddet är ju rätt viktigt att få med sig till Sollefteå, annars kan vi ju inte ta med oss ungen hem...:-) Men förhoppningsvis så får vi grejerna i slutet på veckan, som sagt.

Nu måste jag tömma blåsan för femtioelfte gången, sen ska jag lägga mig. Är så djuriskt trött, trots att jag har sovit nu på kvällen.
Men det hör väl till...

Imorn kommer barnen oxå. Saknar dom. Får se vad vi hittar på innan dom ska till sin pappa igen till helgen. Det blir nog bad om det blir soligt och varmt. Och glass... Och jordgubbar och saft och bullar... Och mys...:-)

Tjolahopp!