fredag 30 december 2011

Påfågelöga

Nu har han gett upp den lille stackaren... Hittade honom död på golvet idag... Ska begrava honom innan vi åker och handlar.
Min vackra lilla vän...

Seg var ordet

Jag känner mig så otroligt seg idag. Det enda jag orkar är att spela Wordfeud. Men imorgon kommer kidsen och då blir det mer fart här hemma. Ibland är det som om jag är på paus när de inte är här. Och när de är här så snabbspolar tiden framåt. Det finns liksom inget mellanting, antingen eller. Men jag längtar efter liv och rörelse här hemma. Jag saknar mina små! Det ska bli så mysigt att fira nyår med de. Längtar!

Nu ska jag se om jag kan slå Danne i Wordfeud.;-)

Redan vår?

Det har inte ens hunnit bli ett nytt år innan H&M skickar ut vårkatalogen. Det är ju en plåga att titta på våriga kläder den här tiden på året.

tisdag 27 december 2011

Pyntat granris och myskväll

Även fast julen är slut så kunde jag inte låta bli att pynta granriset i en av mina älskade Kockumhinkar.:-)
Bjöd riset på sockerdricka också. Det tyckte det var helgdags.;-)
Nu blir det ännu en myskväll med min älskling.:-)
Ciao!

måndag 26 december 2011

Vår underbart fina gran

Barrar ingenting och är bara så fantastiskt vacker! Tycker vi behåller den till nästa jul!;-)
Ja, som ni vet så har jag/vi haft fullt upp i jul.
Det hela började med att Dannes pappa ramlade och slog sig halvt fördärvad, hamnade på sjukhus och ligger där fortfarande... Vi har hälsat på honom nu ikväll och då mådde han fortfarande inte bra. Lite bättre men inte tillräckligt för att få komma hem. Och imorgon ska han eventuellt flyttas till Falu lasarett för vidare vård eftersom det är där han bor.
Inte så kul jul med andra ord, men vi har försökt att göra det bästa av den.
Vi har ju haft några släktingar till mig på besök också. Och de åkte olyckligtvis på magsjuka natten till idag.
Det är ingen ordning nånstans.:-)
Nu ska jag och min älskling glo på en film och äta upp allt julgodis som blivit över.;-)
God fortsättning på er!

söndag 25 december 2011

God fortsättning!

Det har varit så mycket att göra de senaste dagarna att jag inte ens hunnit med att önska er alla en god jul. Men jag får önska er en god fortsättning iaf!:-)
Hoppas ni har det bra och att ni myser lite extra mycket med släktingar som är på långväga besök. Det gör jag iaf och nu ska vi strax se på film, om bara vår usla dvd funkar. Skulle nästan ha önskat mig en ny sådan istället. Men jag fick en ny mobil och den vill jag inte byta bort mot en dvd. Är så lycklig över att jag äntligen kan spela Worfeud!:-) Vill du spela ett parti med mig så heter jag Jollicka. Om du vågar vill säga.;-)

Ha det gott nu i mellandagarna!♥

måndag 19 december 2011

Fina, konstiga katt

"Klaffs, klaffs, klaffs" låter det under mina skor. Snötäcket som har lagt sig under dagen är tjockt, men det är för varmt på marken för att det ska vara så där härligt pudrigt.
Jag är på väg till affären för att köpa blåbärssoppa till min familj. Bredvid mig skuttar Kurt, vår röda katt. Han skuttar så nära att jag nästan snubblar på honom ibland. Men mestadels går han fot, t.o.m. bättre än vissa hundar.
Det går fort att gå till affären, den ligger bara några hundra meter bort.
När jag kommer fram måste jag mota bort Kurt i dörren. Han vill följa med in, men jag tror inte det skulle ses med blida ögon. Kurt är lydig och väntar utanför.
Jag går min runda inne på affären och plockar ihop det som står på den lilla lappen. När jag kommer ut igen så sitter Kurt och väntar på andra sidan vägen och möter upp mig när jag närmar mig.
- Fina, konstiga katt, vad jag älskar dig! säger jag till honom. Sedan följs vi åt hem.

Kurt som bebis, med trycksvärta på nosen.:-)

söndag 18 december 2011

Med taxöronen flaxandes under tröjan

OBS!!! Varning för kräk! Ungarna hann knappt innanför dörren innan magsjukan brakade lös. Vid läggdags säger Lovisa efter att ha haft ont i magen hela kvällen:
"Jag tror jag måste kräkas..."
"Jag ska hämta en hink att ställa nedanför din säng" säger jag. Då ropar Loa som är på toaletten på nedervåningen att Olle öppnat dörren och är på väg in. Skitungen har ju lärt sig öppna dörrar och det är ju extra kul att ta sig in på toaletten när någon sitter där och är alldeles hjälplös. Och själva toaletten är ju också riktigt spännande att undersöka. Jag säger till Lovisa:
"Om du känner att du måste kräkas så gå in på toaletten" sedan springer jag ner för trappan. Hinner halvvägs ner när jag hör:
"Uuäääh! Splatt!"
I samma stund hör jag Loa säga:
"Mamma, Olle är inne på toaletten!"
Loa är färdig inne på toaletten och såklart är Olle i full färd med att undersöka den vita stolen. Samtidigt hör jag:
"Uuuääääh! Klaffs, splatt!"
Jag ropar till Loa (som annars aldrig brukar få lyfta sin lillebror men i den här situationen känns det som att det kvittar):
"Men ta ut honom därifrån då!"
Det är kaos i mitt huvud. Upp eller ner, för jag står ju kvar i trappan och slits snart upp i klonade bitar (tänk om det funkade!). Tillslut springer jag upp och ser Lovisa stå böjd och kraxa upp den sista spyan på golvet. (Tror aldrig jag har sett så mycket spya! Och hur mycket får det plats i en liten mage?!) Hon har missat sängen, missat sina böcker och missat sin matta och träffat den enda matt- och leksaksfria zonen i sitt rum, nämligen mitt framför dörren. (Duktig flicka!) Längre hann hon ju inte, hon var ju på väg till toaletten.
Då kommer jag på att Olle är kvar inne på toaletten nere. Om jag bara får ut honom därifrån. Fast det vore ju bättre om jag väckte Danne, då är vi ju två i kaoset. Det kvittar hur sjuk han är, han måste hjälpa till!
Jag gormar medan jag springer ner för trappan med taxöronen flaxandes under tröjan och in i vardagsrummet:
"Danne! Daaaanneeee! DAAANNEEEEE!"
Han fattar knappt något när jag ruskar liv i honom där han ligger på soffan.
"Du måste hjälpa mig nu! Lovisa har kräkts och Olle är inne på toaletten!"
Danne kvicknar till och säger:
"Jag tar hand om Olle, spring upp och ta hand om Lovisa du. Var är Olle?"
"På toaletten" säger jag och springer ut från vardagsrummet. Men Olle är inte inne på toaletten längre, han är på väg upp för trappan, för den förvirrade mamman har ju glömt att stänga grinden! Jag lyfter ner skitungen och överlämnar honom till hans pappa. Jag kutar in i köket. KAOS i mitt huvud! Hur får man bort spya?! Plockar på mig hushållspapper, rengöringsspray och en plastpåse och springer tillbaka upp till Lovisa som fortfarande står  kvar i samma position som jag lämnade henne. (Min duktiga, duktiga flicka!)
Det låter som att detta tar lång tid men egentligen går allt på bara några sekunder. Och medan jag sitter där på huk och torkar spya så börjar kaoset i mitt huvud att lägga sig och vi börjar skoja om vilken tur det var att hon kräktes precis där hon kräktes och missade sina leksaker och sin matta och sin säng. Vilken tur!

Dagen idag har bestått av vila för alla eftersom det bara var första gången Lovisa kräktes igår. Och jag hoppas verkligen att alla är friska när släkten kommer. Nu har alla varit sjuka utom Loa. Han måste ju ha ett immunförsvar av stål som trots att både familj och vänner varit sjuka inte själv blivit sjuk än! Ja ja, det kommer väl inatt...
Nu ska jag kila iväg till affären och köpa mer blåbärssoppa till mina sjuklingar.:-)
Ha en härlig fjärde advent!

Sagt och gjort

Loa till mig:
"Mamma, förut tog Olle ett steg och sen tog han många stegar."

Det är spännande när lillebrorsan börjar knalla omkring.:-)

lördag 17 december 2011

Inte 100

Ja jag orkade, som ni kanske förstår, inte klä granen igår... Och inte idag heller. Jag mår bättre idag och har lyckats få i mig en hel tekaka med räkor och annat gott.:-) Men Danne har varit uppe hela natten och sprungit fram och tillbaka till toaletten. Och nu har han feber och ligger däckad i soffan och myser med Lovisa.
Jag mår inte 100 men jag mår mycket bättre än vad jag gjorde igår iaf. Och granen står här i vardagsrummet i all sin prakt. Den är så otroligt fin! Och finare kommer den att bli med julpynt och julgransljus.:-)

fredag 16 december 2011

Illa, jag mår illa

Fy faen vad jag mår illa! Har mått illa hela morgonen och gick och lade mig för att försöka vila bort det men nu är det snarare värre.
Jag hatar att må illa! Jag kan inte göra nånting för jag är så rädd att jag ska kräkas. För är det nåt som är värre än att må illa så är det att kräkas!
Nej, jag är inte med barn. (Tror jag iaf...:-S )
Det är nog större risk att jag smittats av en kräkbacill än en gravidbacill.;-)
Nä, det gäller nog bara att vänta ut det här och hoppas på det bästa; att det går fort och smärtfritt.

Ikväll ska jag få klä granen

Äntligen har vi fixat en gran! Vi har funderat och vägt fördelar med nackdelar; riktig gran eller plastgran?
Men den absoluta mysfaktorn är ju en riktig gran! Så det blir en riktig gran. Och ikväll ska jag få klä den. Längtar!:-) Den kommer bli så fin!

Imorgonkväll kommer ungarna också. En dag tidigare. Sen till veckan kommer de släktingar som ska bo här under jul också. Det blir fullt hus. Men ack så mysigt vi ska ha!:-)

torsdag 15 december 2011

Favoritsoppan

Det blev favoritsoppan i favoritmuggen ikväll igen.:-) Jesus så god den blev!
Jag har gjort den så många gånger nu att den bara blir godare och godare för varje gång.
Ska försöka få till ett recept på den men har inga mått. Detta är ett höft-recept.:-)

Du behöver:
ett gäng champinjoner
smör/margarin
salt
vitpeppar
vatten
grönsaksfond
(kalvfond)
grädde
soya
svartpeppar
stavmixer


Så här gör du:
Fräs champinjonerna i smöret/margarinet. Krydda med vitpeppar och salt. När champinjonerna krympt; häll på kallt vatten så det täcker svampen.
Slå i en skvätt grönsaksfond. Jag brukar slå i en liten, liten skvätt kalvfond också för smakens skull. Men det är upp till var och en.:-)
Låt soppan sjuda i några minuter.

Häll i grädde. Typ lika mycket grädde som vatten. Ju mer grädde, desto krämigare blir soppan.;-)
Tillsätt en skvätt soya och krydda med svartpeppar. Snåla inte med pepparn, det ska bli lite drag i soppan!:-)
Låt sjuda i ytterliggare några minuter. Mixa därefter soppan så den blir slät och krämig.

Så där ja! Nu har du Jessicas favoritsoppa framför dig.:-)
Låt dig väl smaka!

P.S. Vill du hellre ha kantareller så är det bara att byta ut champinjonerna!:-)

onsdag 14 december 2011

Magsjuka???

Var med syrran på stan en stund idag. Och vad tror ni händer? Vid kassan inne på Barnens Hus kräks Olle som en fontän!
Han var så himla pigg och glad, och hade varit det hela dagen, så vi åkte vidare. Senare gick vi på UH för att få i oss och ungarna lite mat. Och då händer det igen. Han kräktes inte lika mycket. Men då var det dags att åka hem.

Den snälla personalen plockade ner min mat i en påse och vi åkte hem. Väl hemma var han fortfarande hur pigg och glad som helst.
Nu har jag lagt honom för natten och har hunnit ge honom två flaskor välling sen vi kom hem. Det har han fått behålla så jag undrar om det är magsjuka. Är det magsjuka så missar jag Loas dans imorn...
Kräks han inte mer är det knappast magsjuka. Vi får se.

Nu ska jag fortsätta glo på film!:-)

tisdag 13 december 2011

Min vackra tjej...

...på dansen idag. Hon rör sig så snabbt att hon ser näst intill genomskinlig ut.:-)

Eftersom jag missade Loas Luciafirande idag (pga biljäveln!) så blev jag så glad när jag fick den här bilden skickad till mig. Den var från Lars sambo Kristin, barnens extramamma. Tack fina du!:-) Den lilla Lucian längst fram är Naima, Kristins dotter, och den lilla pepparkaksgubben är Loa. Sötungar!:-)

Jag har kommit på en fördel med att det regnar.
Jag slipper skotta.;-D

Okej, nu ska jag ge mig!;-)
God natt!

Hoppas de blir ihop när de blir äldre


Nu stapplar han omkring här hemma med jämna mellanrum, men han är fortfarande lite feg och törs inte gå så långa sträckor. Men det blir fler och fler steg för varje gång.:-)
Hans kompis Livia, som syns på filmen, behövde bara komma hit i några timmar igår för att han skulle bli påmind om vad han lärde sig sist de sågs. Helt plötsligt så gick han bara och då var jag ju såklart inte redo med kameran... Men efter några minuter så lyckades jag fånga honom.:-)

Åh, herregud vad söta de är tillsammans! Det är som om de har ett eget språk som bara de förstår. De pekar på varandra och pratar högljutt och svarar varandra. Sååå söta! Hoppas de blir ihop när de blir äldre!:-)

Vardagslyx



Nu när lilltjoppen sover så lyxar jag till det med eld i spisen och en kopp te medan regnet smattrar mot rutorna. Jaa, kan ni förstå! Det regnar... Det är 3,9° varmt ute och det är den 13 december...! Lucia för att vara exakt.
Sååå tråkigt så jag bara sitter och surar. Vill ju åka pulka med Olle (och de andra barnen när de är här) ju!

Nu ska jag titta på Sommarpratarna som jag missade nu ikväll (I SVTPlay!) så kanske jag blir på bättre humör...
God natt!:-)

Biljävel! Igen...

Glad Lucia på er! Och stort grattis till min syster som fyller år idag!:-)

Själv har jag suttit och gråtit som ett barn för att jag missade Loas Luciafirande. Det var den där förbannade jävla bilen igen! Vet inte varför den inte startade.
Nu har brorsan varit här och hjälpt mig starta den. Tack älskade bror!!! Så nu tar jag mig till Lovisas dansavslutning iaf. Men frågan är om vi tar oss därifrån om bilen får för sig att inte starta igen... Håll tummarna för att den gör det.

Nu blir det äkta Luciamat i form av hamburgare!;-)
Ha en fin kväll!

P.S. Och visst borde alla barn få vara Lucia oavsett kön! Läs Lady Dahmers blogginlägg! Hallelujah för det!

lördag 10 december 2011

Det är december och det är inte ens minusgrader


Så här såg det ut igår. Det har regnat i ett dygn nu. All snö har regnat bort... Jag som skulle åka pulka med mina grabbar hela dagen igår . Men det gick ju inte för det spöregnade och blåste så mycket att det inte gick att vara ute...
Loa tittade ut genom fönstret, sen tittade han på mig och sa bekymrat:
"Mamma, jag tror inte jag vill gå ut idag..."
"Vi kan stanna inne" sa jag.

Idag är det inte så vitt som det är på bilden...
Det är december och det är inte ens minusgrader! Sist vi inte hade någon snö under jul var år 2001 tror jag. Då gick jag och min bror hem (han bodde hos mig då) från vår mamma. Det var julaftonsnatt och inte förrän då kom snön som sedan låg kvar resten av vintern.
Men nu hoppas jag iaf att snön kommer innan jul. Det är inget kul med slask. Hellre en massa snö än en massa slask!

Nä, nu ska vi baka så vi blir glada och har något gott att bjuda på nu i jul!:-)

fredag 9 december 2011

Roligaste men också jobbigaste tiden

Jisses vad trött jag är idag! Det känns som om jag har katten-Gustaf-ögon; svullna och...... Orangea...;-)

Lovisa är på skolan, Loa tittar på film och Olle är ÖVERALLT!
Jag tror jag blir GALEN snart! Jag har stor lust att lägga honom i sängen så jag slipper hålla koll på honom hela tiden. Käften på mig går i ett; "Nej!", "Ajabaja!", "Gå därifrån!", "Ajabaja!", "Nej, nej, nej!"
Han styr stolar, drar ner grejer från bordet och diskbänken och om inget går som han vill så kastar han sina röstresurser mot oanade höjder så det skär i öronen och ringer i de i flera minuter efteråt.

Varför kan han inte sitta snällt och fint och bara leka med sina leksaker?! Ja, ibland händer det ju. Men efter fem minuter är han rastlös igen.
Det här är den roligaste men också jobbigaste tiden under småbarnsåren tycker jag.
Barnet börjar få en vilja av stål, men är för liten för att göra sig förstådd språkmässigt och måste därför göra det på annat sätt (gnälla, skrika, gråta, kasta grejer, dunka huvudet i väggen). Barnet ser inte sina begränsningar utan provar allt. Barnet förstår inte "nej", "ajabaja" eller "gå därifrån!" Barnet sover inte lika bra som innan, det drömmer mer, vaknar på natten och är mer svårtröstat.
Och ALLT händer samtidigt!
Käre gud, ha förbarmande över mig...!

torsdag 8 december 2011

Bereden väg för herran

Varför inte få den ultimata julstämningen med lite Sarek-toner?:-)
Klicka här så kommer du till Sareks Facebooksida där du kan lyssna på vår version av Bereden väg för herran.
Faktiskt en av mina favoritlåtar nu i juletid!
Enjoy!:-)

onsdag 7 december 2011

Noggrann

Ett mycket bra ordspråk som jag fått lära mig att leva efter. Jag är så inihelvete noggrann! Så när jag ska göra något så tar det en oändlig tid. Men det här ordspråket har fått mig att vakna upp. Läste det bland kommentarerna på Underbara Claras blogg och var tvungen att göra min egen kylskåpsmagnet. Huvudsaken är, när man börjar med något att man slutför det. Även om det inte blir så perfekt så är det iaf gjort!
Visst kan jag vara noggrann när det gäller vissa saker men man behöver ju för fan inte vara så noggrann att det aldrig blir klart! Hallelujah för det!:-)

måndag 5 december 2011

Loppisfynd

Jag är så stolt över den här lampan och tycker den är så fin! För jag har typ "gjort den själv".;-)
Lampfoten är fyndad på Second hand och själva "lampskärms-skelettet" har jag fyndat på loppis. Det vita tyget har jag sytt av ett gammalt lakan och den fina spetsen, som min farmor gjort en gång i tiden, har jag limmat dit med textillim.
Det är nog min finaste och billigaste lampa, som dessutom är helt ovärderlig pga spetsen.
Men just nu får min vackra lampa lämna plats åt en julig adventsljusstake.:-)

söndag 4 december 2011

Andra adventsfrukost

Sitter och intar andra adventsfrukost i sängen. Min älskling skämmer bort mig! Men han får ju frukost på sängen två gånger om året, på farsdag och när han fyller år, det är ju ganska rättvist.;-)

Igår hade vi möhippa för min svägerska. En mycket lyckad sådan.:-)
Förutom att två stycken, däribland bruden, blev dåliga av maten som vi åt...
Jag känner mig bara konstig i magen, men jag kanske inbillar mig. Det kan ju vara för att jag åt så mycket. Det visar sig om inte annat.

Idag ska jag julpynta!
Ha det gott så länge!:-)

fredag 2 december 2011

Synd mig

Nä vet ni vad... Först fick jag rethostan från helvetet och höll nästan på att tappa rösten. Och nu har jag åkt på förkylning och känner mig febrig. Låg och svettades och frös om vartannat inatt. Och när jag vaknade hade jag huvudvärk...
"Synd mig" som jag sa när jag var liten.:-)
Men jag har varken tid eller lust att vara sjuk nu!
Vi har varit i Bredbyn idag och repat med kantorn inför bröllopet. Repet gick jättebra. Så nu är jag lite mindre nervös. Men ni ska se att nervositeten kommer tillbaka.;-)
Nu ska jag och Olle göra viltmästarskav med potatis och svartvinbärs gelé till middag. Mmmmm!:-)

Måste bara visa...

de här vackra rosa små burkarna!
Om du gillar Chai-latte så är det här den godaste. Tyvärr är den ganska sällsynt. Enda stället vi har hittat den på är Landvetters flygplats i Göteborg. Den är så himelskt god! Så du vet vad du ska köpa om du har vägarna förbi Landvetter!;-)

torsdag 1 december 2011

Crazy weather

Ska gå och lägga mig nu. Men ville bara skriva lite snabbt.:-)
Idag är det den 1 december och det har regnat hela dagen. Kan inte komma ihåg när det gjorde det sist så här års. Crazy weather! Tro om vi får en vit jul...?
Men som jag sagt tidigare; ju kortare vinter desto bättre.;-)

Har ni hunnit kolla första avsnittet av julkalendern? Den verkar lovande i år. Men kan det gå fel med Gustaf Hammarsten i huvudrollen?:-)

Nu ska jag mysa ner under täcket med min älskling!
God natt!

Tänk om det kommer värsta kastvinden

Ibland (eller sällan) så köper vi med oss skräpmat och åker upp till Varvsberget och tittar på den vackra utsikten och äter. Idag gör jag det själv med en sovande Olle i barnstolen bredvid mig. Utsikten brukar vara slående men idag är Ö-vik mörkt och regnigt och utsikten lika dimmig som min bilruta. Och det blåser som bara den! Hela bilen skakar till ibland. Lite läskigt att stå här. Tänk om det kommer värsta kastvinden och slungar iväg oss. Fast i så fall så skulle de väl varnat bilister att köra upp hit...?

Har nyss varit på Trollmusikal som Lovisa och hennes klass satt upp. De var superduktiga!
Och Lovisa som brukar vara så blyg och gömma sig bakom de andra när det är Luciafirande eller dylikt. Men nu dansade hon runt och sjöng med de andra. Hon sjöng inte så högt, men tro mig det kommer!:-)
Jag har redan fått höra alla låtar hemma. Hon kan de helt och hållet utantill.
Jag är så glad för hennes skull att hon tordes. Och hon blev så stolt när jag sa det till henne. Min stora duktiga tjej!

Ikväll vankas det kalas. Så nu måste jag pysa och hitta en bra present.:-)
Ha en fin kväll!