torsdag 26 april 2012

Har jag bestämt mig så har jag bestämt mig


Nu ska kökssoffan ut! Jag är så trött på att Olle klättrar upp i den och river i allt. Jag måsta ha uppsikt över honom precis heeeela tiden. Det måste jag i och för sig ändå. Men det är lite läskigt när han kan ramla ner och slå sig rätt ordentligt.
Därför åker soffan ut på altanen så fort jag får bärhjälp. Vi har en halvt inbyggd altan så soffan kommer göra sig jättebra därute. Sen får vi se om vi tar in den när Olle blir större.
Till saken hör också att de två äldre barnen har en tendens att ligga ner i soffan när de blir lite trotsiga vid frukost- eller middagsbordet. Därför är det också en bra idé att plocka ut den ett tag. Jag älskar den, den är så fin! Men har jag bestämt mig så har jag bestämt mig!:-)

Regn, regn, regn idag... Pissvä'r som min farfar alltid sa. Men jag kunde inte bry mig mindre om det just nu. Jag är så upprymd över en sak som jag inte kan avslöja än. Men snart snart snart, jag lovar!:-) Hihihi, nu håller jag er på halster igen. Tycker jag är rätt bra på det.;-)

Nu måste jag göra mig snygg och sedan lämna Olle på dagis och sedan bege mig in till stan för att gå på möte på Arbetsförmedlingen. Efter det hämtar jag Olle och brummar upp till flygplatsen för att hämta hem min älskade blivande make. Kan ju inte bli annat än en toppendag!

Tjolahopp!

tisdag 24 april 2012

Pizza à la UnderbaraClara


Idag blir det pizza à la UnderbaraClara. Med orientbröd som botten. Men jag är ju en glömsk och lat mamma. Jag glömde köpa lufttorkad skinka och istället för hemkokt tomatsås så använder jag ketchup. Och så ska det vara tonvis med ost! Jisses alltså vad gott!
Och medan jag står och fixar så kommer solen fram och himlen blir blå.:-)

Jag skulle också vilja leva långsamt

Tre glada barn som jag lämnade på förskolan idag. Deras mamma är lite trött. Men så går det när hon inte kan lägga sig i tid. Hon är hopplös! Hon skulle lätt kunna ta ett nattjobb framför en dator. Om det nu fanns sådana jobb.

På tal om jobb... Gaaaah! Jag hatar att söka jobb! Även fast jag har varit arbetslös större delen av mitt vuxna liv, på sidan av musiken och barnafödande, så tycker man att jag skulle ha vant mig.
Borde man inte få betalt för att vara hemma med barnen? Det är ju också ett jobb. Jag har minst lika mycket erfarenhet som vilken pedagog som helst. Jag har för visso inte 20-30 barn att ta hand om, men det är samma konflikter, samma lirkande och planerande för att få vardagen att fungera. Om hemma-mammor fick betalt skulle det inte finnas överfulla dagis. Jag tror att de flesta skulle välja att vara hemma med sina barn under småbarnsåren.
Men så ser det kanske ut den dagen vi själva går i pension. När vi vaknat upp efter att nästan hela planeten gått in i väggen.

Det finns en blogg som jag tycker väldigt mycket om som handlar just om en mamma som valt att vara hemma under småbarnsåren. Fembarnsmamman heter den. Denna mamma skriver om att leva långsamt. Att inte stressa i småbarnslivet. Jag skulle också vilja leva långsamt. Att vara hemma med barnen på heltid och bara ta vara på den korta tiden de är små. Men som det ser ut idag så är det en omöjlighet. Något jag inte riktigt kan förlika mig med.
Men en dag ska jag ha ordnat upp det så att vi bara kan vara med varandra. Men frågan är om det blir i detta liv eller i nästa...

måndag 23 april 2012

Snabba ryck

Snabba ryck av min blivande man. Han kom bara hem för att lämna bilen och nu har han gett sig av igen med några kollegor. Fan också... Måtte veckan gå fort...
Nu har jag ändrat mig angående funderingen "vad ska vi äta till middag?". Efter lite rådfrågande med Loa så blir det köttbullar och potatis. Det blir gott!
Måste brygga mig lite kaffe så hjärnan vaknar lite.

Ciao!

Funderingar av strul-morsan

Lugn dag idag. Funderar mest. "Vad ska vi äta till middag? Behövs det handlas något? Var det något viktigt att komma ihåg denna vecka?"
Just nu sover Olle (alldeles för sent somnade han), Loa spelar något Bolibompa-spel (som jag måste hjälpa honom med tre gånger i kvarten) och Lovisa är i Umeå hos tandläkaren med sin pappa. Danne är i Sundsvall och kommer snart hem. Då är han bara hemma en liten stund och sen åker han iväg igen. Först till Luleå och sen Stockholm, kommer hem på torsdag kväll. Jag längtar hem honom redan även fast han inte åkt ännu.
Och ute bara regnar och regnar det. Ingen rolig dag direkt. Men det gör inget tycker jag. Då får vi bara vara med varandra.

Den här morsan hade ju strulat till det helt i hjärnan och glömt att vi skulle få barnen i fredags, annars kommer de på söndagar. Men nu rör vi till det lite eftersom barnen och deras pappa med familj ska till fjällen på onsdag. Så därför fick vi barnen tidigare men har de färre dagar. Kommer kännas väldigt konstigt att de ska vara borta så länge...
Men eftersom vi hade barnen i helgen så blev det ingen egen-kväll för mig och Danne. Men till helgen blir det av. Och det kommer vara välbehövligt eftersom Danne varit borta större delen av veckan då.

Nu ska jag fundera klart tanken "vad ska vi äta till middag?" så får vi se var vi hamnar. Kyckling har jag kommit fram till men sen står det still. Måste nog väcka Olle strax också så han somnar i tid ikväll.
Sen får vi se...

Älskar när Masarin säger till Loranga: "Vad ska vi göra nu?"
och Loranga svarar: "Nu sover vi. Så får vi se sen."
Masarin: "Vad får vi se då?"
Loranga: "Det får vi se..."

Vi får helt enkelt se...:-)

söndag 22 april 2012

En underbar söndag

Idag har vi haft en väldigt glad Tjofis som blivit en tand kortare. Senare åkte den överlyckliga Tjofisan på kalas och badade utomhus för första gången i år.

Medan vår Tjofis var på kalas så passade vi på att köpa en födelsedagspresent till hennes egen födelsedag. En "ny" (bättre begagnad) cykel. Så snart är denna lilla ett minne blott.

Medan jag stod och fotade den lilla cykeln så kom en mycket kärlekskrank Kurt och ålade runt mina ben.

Loa och Danne var och fällde några träd hos en bekant till min bror. Som tack blev de bjudna på fika och smörgåsar.

Min fina bror!:-)

Brorsans förstfödde; Bam, i bakluckan på deras "nya" (bättre begagnade) bil.

Och nu sitter jag i vår idemoröda soffa med min farmors gamla kofta på mig och myser med min älskling framför The big C.
Kort och gott, en underbar söndag!:-)

fredag 20 april 2012

Menskoppen del 1


För över tre år sen skrev jag det här inlägget om menskoppen. Jag skriver att jag skulle köpa en så fort jag fått pengar. Men som med det mesta så glömdes det bort och annat prioriterades för de pengarna. Allt sedan dess har jag tänkt att jag ska köpa en. Sen har jag glömt bort det och sen blev jag gravid igen och behövde inte tänka på mensskydd under en tid.

Mensen kom tillbaka och jag började åter fundera på att köpa en menskopp. Och jag har velat hit och jag har velat dit.
Men så för en tid sen så hörde jag att allt blekmedel och andra kemikalier som finns i tamponger och bindor kan vara orsaken till att livmoderhalscancer har ökat bland dagens kvinnor. Jag menar, tänk er själva hur nära en tampong sitter livmoderhalsen! Och jag som har tampong mest hela tiden under mensen. Jag ska inte sticka under stolen med att jag börjar bli lite orolig.

Så därför har jag äntligen bestämt mig för att köpa en menskopp!
När jag får pengar vill säga...;-) Men nu ska jag banne mig köpa en! Mark my words! Fortsättning följer!:-)

torsdag 19 april 2012

PMS-helvetet

Idag har jag inte lust med nånting. Inte ens att sitta här och blogga. Jag är så trött att jag inte ens orkar le. Jag gick och lade mig i tid och har sovit så pass bra att jag borde vara utvilad och fräsch. Men icke...
Ska hämta Olle på dagis om en timme och jag har inte fått nånting gjort. Jag orkar inte göra något heller. Jag borde ringa en massa ställen och skicka iväg en massa cv:n. Men jag orkar inte.
PMS heter det. Jag vill bara sura ner mig totalt i soffan eller sängen med en stor påse godis och glo på den ena meningslösa romantiska komedin efter den andra. Eller varför inte ett böl-drama där mitt öde ser bättre ut där jag sitter med filt eller täcke med mascaran rinnandes nerför kinderna än de stackars satarna på filmen.

På lördag ska jag få egentid med min älskling. En hel kväll! Förstår ni vad härligt?! Det har inte hänt sen den 4 december 2010 när vi var och såg Elton John i Göteborg. Då var Olle 4 månader. På tiden, eller vad tycker ni?;-)
Vi ska gå på restaurang och kanske bio eller bara sitta nånstans och bara glo på varann. Inga barn, inga måsten, bara han och jag. Ska bli så sjukt härligt!

Hoppas bara på att PMS-helvetet gått över tills dess! *Morr!*

onsdag 18 april 2012

Spårlöst borta nu återfunna

Jag har under en längre tid funderat över var Olles sockor tagit vägen. Jag har köpt nya men de har försvunnit likaså. Jag har tvättat och tvättat för att se om de kanske dyker upp i garderoben allt eftersom jag lagt in rena kläder. Men oftast har det bara varit omaka par.

Men så alldeles nyss när jag var inne på Olles rum såg jag en leksak som fastnat bakom elementet. Men vänta lite, det var något annat där också. En socka. Och en till. Och en till.
Den lilla spjuvern!
Men nu är sockorna återfunna och Olle har något att ha på fötterna igen. Och hädanefter så vet jag ju var jag ska leta!:-)

Världen gick inte under

Jag fick inte jobbet. Och världen gick inte under. På't igen bara!:-)
Men idag tar jag en liten paus. När jag vaknade imorse och tittade ut och såg all snö så kände jag bara "idag ska jag och Olle bara vara hemma och mysa!".
Så nu ska vi äta frukost och sen kanske vi går ut och leker i snön. Eller så kanske vi tvättar eller dansar i köket. Eller tittar på tv. Eller pussas och kramas. Eller alltsammans!

Ha en bra dag!

tisdag 17 april 2012

In the mind/In real life

Något jag och mina kompisar brukar ha väldigt kul åt är In the mind/In real life eller Perception Vs. Reality. Hur man föreställt sig något men som visar sig vara på ett helt annat sätt. T.ex. det här med föräldraskap. Titta på bilderna nedan så förstår ni säkert vad jag menar!:-)




Tänk på mig idag


"Titta pippin!"

Idag har jag på mig mina tur-trosor. Jag hoppas i alla fall på att det är mina tur-trosor. Jag har inte haft någon överdriven tur i de så det återstår ju att se. Jag ska på arbetsintervju idag. Jag är lite nervös så jag försöker att inte tänka så mycket på det.
-Men vad är det värsta som kan hända?
-Att jag inte får jobbet.
-Går världen under då?
-Nä.
Så på med smilet, upp med hakan, slå på optimismen och håll huvudet högt. Hej, det här är jag!:-)
Under tiden tänker jag på min lilla älskling som är på dagis. Och mina stora älsklingar som är hos sin pappa. Och min största älskling som är på väg söderut.
Tänk på mig idag!:-)

fredag 13 april 2012

Utelek


En liten vår-larv.:-)

Jag hatar den här årstiden!

Förstår ni mig nu då?

Jag hatar verkligen hur den här årstiden ter sig. Jag älskar såklart att det börjar bli varmare och ljusare ute men slasket och gruset och LERAN! Jag hatar det! Det spelar ingen roll hur man klär barnen eller hur mycket extrakläder de har med sig till förskolan. De är likt förbenat dyngsura och fulla med lera när de kommer in eller hem. Men snart har det väl förhoppningsvis torkat upp någorlunda.

På tal om att det blir ljusare ute, när det är läggdags för småtrollen så brukar Loa tro att jag skojar. Han tycker det är mycket underligt att han måste gå och lägga sig när solen fortfarande skiner ute. Men som tur är så kan man muta honom med det ena eller det andra, typ att han inte får åka till Leos lekland imorgon om han inte går och lägger sig, vilket brukar funka klockrent. Sen brukar det inte dröja många minuter innan han snusar gott i sin säng.:-)

Jepp, imorgon bär det av till Leos lekland. Något som vi ser fram emot extra mycket hela familjen.
Men nu gott folk blir det skräckis med min blivande make. Om han bara kan förmå sig att sluta spela på fiolen som nyss kommit hem efter att ha varit på spa-semester i Mora i ca två månader. Ja, du läste rätt. Fioler behöver också åka på spa-behandlingar lite nu och då.;-)


Don't drink and drive

Don't drink and drive
Kompisen Eliyah får såklart åka med.:-)
♥ Mina älskade ungar! ♥
Lite bilder från den gångna veckan. Idag tog jag hem en zombie-app som har varit omåttligt populär. Tycker den var riktigt kul själv också.;-)
Idag är det ju fredagen den 13 så jag planerar lite rysligt film-mys med min alldeles egen zombie-gubbe ikväll.:-)
Nu ska jag ta med mina små zombie-barn ut i friska luften innan det blir middag.:-)

onsdag 11 april 2012

Födelsedag





Det har varit en hektisk men underbar dag. Och vilken god och vacker tårta jag slängde ihop!:-) Jag har t.o.m hunnit med att tvätta en maskin!
Kort och gott så är jag sjukt nöjd med den här dagen!:-) Fast jag hade varit sjukligt mycket nöjdare ifall Danne varit hemma. Men imorgonkväll får jag krama och pussa på honom igen.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och glo på film och försöka njuta en stund av ensamheten. Slutet på en näst intill perfekt födelsedag.:-)

Dialog med mig själv


-Så otroligt snällt av mig att köpa blommor till mig själv!
-Det var så lite så, varsågod!
-Men var jag inte lite snål som inte köpte rosor, det är jag väl värd?
-Men jag tyckte ju att rosorna såg lite skabbiga ut till det priset. Det här var ju den finaste buketten jag kunde hitta!
-Ja, det förstås... Den är verkligen jättefin!
-Ja, det vet jag väl! Jag är ju värd det bästa!
-Ja, för jag fyller ju faktisk trettiotvå.
-Mm, och börjat konversera med mig själv har jag börjat med också. Måste vara åldern.
-Va?! Det har jag väl alltid gjort?!

tisdag 10 april 2012

Tidig morgon


Vi klev upp kl 4 imorse. Varför så tidigt? Jo, för att skjutsa bästaste älskade pappa Danne till Midlanda. Därifrån tog han flyget till Stockholm och stannar där tills på torsdag för att jobba.
När jag och barnen kom hem var vi så trötta så vi gick och lade oss igen. Alla somnade. Ja förutom Lovisa som satt på sitt rum och lekte en stund innan hon kom in och lade sig bredvid mig. Så sov vi en liten stund till.

När vi vaknade åt vi lunch och nu sitter jag här och funderar på vad vi ska äta till middag. Det lutar mot blodpudding för ingen av oss orkar gå till affären, det känns inte så lockande i det här pissvädret. Och trots att jag har sovit efter den tidiga morgonen så känner jag mig alldeles mosig i huvudet och kroppen.
Tack och lov så är det snart kväll! Känns som om den här morsan kommer somna på soffan inom en snar framtid.;-)

måndag 9 april 2012

När livet är som allra bäst





Bland de saker jag älskar mest i vardagslivet är att lyssna på musik på hög volym medan jag lagar mat. Att skråla med och dansa runt i köket medan barnen leker eller ritar eller dansar och sjunger de med. Då är livet som allra bäst. Och jag tror faktiskt att maten blir godare då!

söndag 8 april 2012

Söndagsfrukost




Vi äter sen frukost jag och Olle. Vi har fått sovmorgon också. En helt vanlig slapparsöndag med andra ord. Men det är en sak som är ovanlig med denna söndag. Det är nämligen söndag imorgon också. Gissa om vi njuter! Och hela nästa vecka har barnen påsklov. Hela långa veckan ska vi bara mysa, bråka, slappa, leka, tjafsa, tjata, muta, busa, skrika, kramas och pussas. Precis som vi brukar göra fast lite mer.
Åh så jag längtar!:-)

lördag 7 april 2012

Påskafton och födelsedagsfirande

Jag klippte Olle i onsdags. Han blev så stor helt plötsligt!:-)
Idag kom min familj och firade mig i förskott eftersom jag fyller år på onsdag. Mycket trevligt och supergod påsk-tårta! Tack för alla fina presenter!:-)
Det var gott med bullar och kakor!

Efter fikat hade vi magmålning.

Den visslande gravidmagen.:-)

torsdag 5 april 2012

Äggmålning


Jag har förberett äggmålning för ungarna imorgon bitti. Ska bli kul!:-)
Men nu gott folk är det natti!
Jag lämnar er med en bild på mitt lilla påsk-arrangemang.:-)
God natt!


Glad påsk!

Önskar familjen Wetterstrand/Sjöberg!:-)

tisdag 3 april 2012

Om du frys så gör eld i spisen


Att dammsuga soffan är som att göra en arkeologisk utgrävning. Man kan hitta fina gamla fynd. Ett popcorn. Ja faktiskt så hittade jag bara ett popcorn. Annars så brukar jag hitta så många att man kan få ihop till ett helt fredagsmys. Men nu var det inte så längesen jag dammsög soffan så därav färre fynd. Hittade även ett blått plektrum, vilket inte är så konstigt eftersom Danne gärna spelar gitarr i soffan. Och så hittade jag ett pirat-svärd som Olle blev extra glad över. Jag hade gömt det bakom kuddarna en gång när Olle blev lite för våldsam med det.
Måste bara säga att jag är så sjukt nöjd med den nya dammsugaren! Herre min je vilken skillnad! Hallelujah!

Just nu sitter jag i en av våra blå fåtöljer och huttrar och väntar på att elden i spisen ska komma igång och värma min stelfrusna kropp.
Ska strax ha film-mys med min älskling. Tror jag måste länsa skåpen på godsaker, kanske hittar man något kvarglömt lördagsgodis som ungarna lämnat, hihi.

Mysdags!
Go'kväll på er!:-)

Ett praktexemplar till snabeldrake

Igår köpte min älskling en ny dammsugare. Äntligen har vi en dammsugare som förhoppningsvis suger lite bättre än den gamla! Med den har jag dammsugit och dammsugit och likt förbenat så har det sett likadant ut fem minuter efter att jag dammsugit hela nedervåningen. Så jag hoppas på en förbättring.
Men tyvärr är det nog så, i alla fall när det gäller dammsugare, att de lite dyrare är bättre. Dessutom är sladden 13 meter lång!:-) Ja, ni hör ju, ett praktexemplar!
Ska inviga den innan jag hämtar Olle på förskolan.

Ha en bra dag!

måndag 2 april 2012

Preaviously on Trebarnsmorsans liv & lustar

Det har hänt en del den gångna veckan så jag tänkte uppdatera er med lite bilder och text.:-)

Förra helgen tog vi en promenad in till stan och fikade. Jag förundras alltid över de vackra byggnaderna på vägen in.
Jag blir lite  förbannad över att "de" har råd att bygga en massa nya snordyra byggnader, men "de" har inga pengar för att rusta upp de vackra byggnaderna i hamnen. De finaste i hela Ö-vik. Snart är de så nergångna att de måste rivas...

Detsamma gäller dessa två vackra gamla byggnader. Sååå fina!

Efter att vi fikat och haft trevligt så tog vi bussen hem, vilket var mycket uppskattat.

Väldigt uppskattat!:-)

Vår lilla Tjofis sovde några dagar hos sin mormor under veckan. Här sitter hon nyfriserrad med en rosa slinga.:-)

Loa somnade på soffan en eftermiddag. Det tog en stund för Danne att väcka honom. Han provade bland annat att sätta honom direkt på en köksstol.:-)

När Lovisa kom hem från mormor så blev vi även "med hund". Min "lillasyster" Selma bodde hos oss några dagar. Här pågår Selma-mys.


Min syrra Johanna och Joline var på besök i frdags. Joline är världsmästarinna på att gapa.:-)


I lördags var det dags för Lovisas sista lektion på simskolan. Efter det åkte jag, Lovisa, Laila, Stina och Saga in till stan för att fira det. Här håller de stolta tjejerna upp sina simmärken. Från vänster: Saga, Stina och Lovisa.


Lördagsmys med Selma.:-)

Under förra helgen och den gångna veckan försvann nästan all snö. Äntligen trodde vi att våren hade anlänt på riktigt. Men tji fick vi. Helt plötsligt började det snöa. T.o.m katterna blev förvirrade.


Idag var jag och Tessan och fikade med en kär gammal vän; Linda. Det var evigheter sedan vi sågs. Underbart att ses igen! Här är en av anledningarna till att vi inte hunnit ses. En av de sötaste anledningarna måste jag påstå!:-)
Fina lilla Allessa! Fikastunden varade i fyra timmar så vi har nog tagit igen det mesta av den förlorade tiden.;-)

Så där ja, nu är ni uppdaterade! Nu faller ögonlocken igen. Dags att ladda för en ny dag.
God natt hund och katt! Sov gott stort som smått!:-)