Något som jag alltid avskytt är löskokta ägg och stekta ägg också för den delen. Jag kunde ens titta när den äckliga rinniga gulan rann ut över pyttipannan och förstörde den goda rätten.
Men när jag var gravid med Olle så hände något. Jag smakade ett löskokt ägg på ett hotell. Efter det var jag fast.
Hur kunde något som jag tyckt var så äckligt vara så gott?
Jag tycker det är så lustigt att vi människor kan lära oss att tycka om smaker. Något som vi hatade att äta när vi var små är plötsligt jättegott när vi är vuxna.
Fast det kan ju vara tvärtom också. Något som vi älskade att äta när vi var små som vi aldrig skulle kunna tänka oss att stoppa i oss som vuxna.
Jag kan tex inte äta kroppkakor eller pitepalt, något som jag älskade när jag var yngre. Inte heller ugnspannkaka. Det kan vara för att jag har ätit mig mätt på det för flera år framöver, om inte hela livet. Jag har "förätit" mig på det helt enkelt.
Sånt som jag lärt mig äta (och dricka) i vuxen ålder förutom löskokt ägg är:
Spenat
Tomater
Champinjoner
Kaffe
Och nu senast i julas så åt jag mest Janssons Frestelse av alla.:-)
Vad har du lärt dig äta eller förätit dig på?
Ha en fortsatt trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar