tisdag 26 februari 2008

Hosta och kräk....

De blev inget film tittande i förrgår. Höll på att fixa lite mat till Loa när jag hörde de där välbekanta ljudet... Lovisa hade kräkts... Suck... Jag som hade sett fram emot att få lämna henne på dagis och sen åka hem och äta frukost medan jag tittade på Nyhetsmorgon på tv4. Men icke... Istället fick jag dras med en gnällig unge som bara ville titta på "Hitta Nemo".
Jag och Lars började titta på filmen igår istället. Men samma visa då... De e den förbannade hostan hon har som ställer till de. Igår fick hon ju komma upp en stund eftersom jag var tvungen att ge en skrikande hungrig Loa mat mitt upp i allt ihop. Och hon trodde såklart att hon skulle få komma upp igår oxå. Klipsk unge...;-) Men igår va vi två eftersom Lars inte jobbade och allt gick mycket smidigare. Åh vad sur hon blev när hon inte fick komma upp som hon trodde!:-)
Filmtittandet får vi fortsätta med ikväll igen för vi var alldeles för trötta för att fortsätta se filmen igår.
Idag har hon faktiskt varit på dagis eftersom jag vet att de inte e magsjuka. Hon blir ju ett litet monster när hon måste va hemma. Så hon mår bättre av att gå på dagis även om hon e lite trött.

Nu har Loa vaknat efter sin korta lilla tupplur så nu ska han få gröt i vanlig ordning. Han älskar gröt! Vad glad han kommer bli när han upptäcker att de finns mer än bara gröt.:-) Snart får han ju börja med lite andra smaker.

Lade Lovisa för en timme sen men hon ligger fortfarande och hostar trots att jag gav henne hostmedicin... Jäkla hosta! Måtte den försvinna snart!

Mammalöning idag!:-D Ska åka in en sväng till stan och köpa nya spännen till vantarna. Får se om jag kanske hittar nån body till Loa oxå. Han har vuxit så fruktansvärt att han nästan inte har några bodysar kvar! Han kan t.o.m ha bodysar i strl 74 utan att dom ser alltför stora ut! Han e knappt 5 månader! Lovisa var ett år när hon hade strl 74! Tänk att de kan va sån skillnad från barn till barn. Men jag tor att de har mycket med att göra att han är kille oxå.:-)

Nu hostar Lovisa som aldrig förr. Snart kräks hon väl som vanligt... Stackars barn... Varför kan hon inte bara sluta hosta?! Ska jag behöva ge henne mer hostmedicin?!
Nä dags att ge guldklumpen mat!
Ha de gott!

söndag 24 februari 2008

Tandvärk....

Ja visst va de tandvärk alltid... Fick en akut-tid hos tandläkarn i torsdags. Lars lämnade av barnen hos min kompis Marie och brorsan kom och hämtade upp mig och sen bar de iväg i ilfart till Bjästa där min tandläkare bor och verkar. Jag hade två alternativ; rotfyllning eller dra... Gissa vad jag valde...:-) De skulle gå på minst 3600 att rotfylla så jag valde att dra. Blev mycket billigare kan jag säga! Dessutom så satt tanden längst in på höger sida av överkäken. Så jag måste gapa rätt mycket för att de ska synas.:-)
De e sjukt vad dyrt de e att gå till tandläkarn. Fast en sak har jag lärt mig och de e att ju längre man väntar desto dyrare blir de. Har man ont eller om en tand gått sönder ska man gå på en gång! Och inte göra som jag och vänta i ett halvår som jag gjorde en gång...

I fredags va jag på café och fikade med två av mina bästa kompisar. Sååå härligt att komma hemmifrån även om de bara va för en kort stund och även fast jag hade Loa med mig. Och på kvällen va jag på klädparty. Barnkläder denna gång. Mycket snygga. Blev sugen, men höll mig.:-) Vill spara lite pengar till våran lilla semester tripp vi ska göra om två veckor.

Vi ska åka till Stockholm och bo i en lägenhet som man kan hyra genom Lars jobb. Vi har bott där några gånger förr, men de e första gången för Loa. Ska bli så mysigt att få komma iväg hela familjen och bara va tillsammans och göra massa roliga saker.
Och lägenheten e så himla fin! Den ligger bredvid Fäldtöversten vid Karlaplan så man har nära till allt och man behöver aldrig åka in till city. Om man inte vill förstås.;-)
Vi har lite planer på vad vi ska hitta på under vistelsen i Fjållträsk och en av dom e att gå på Naturhistoriska Museét. Lovisa e ju tokig i dinosaurier och där kan hon ju få se några "på riktigt" även om dom dog ut för miljontals år sen.

Fick ett ryck igår. Bestämde mig helt plötsligt bara för att klippa Loa. Hans lugg började bli så lång att den hängde ner i ögonen på honom, stackarn.
Blev riktigt nöjd med min insats för de va inte de lättaste. Han blev som en helt ny grabb, jättefin och skit-tuff! De va han ju innan oxå men han blev så olik sig.:-)

Före..............................Och efter!


Har förresten beställt en skit-tuff body åt honom oxå, med ett jätteroligt tryck. Bodyn är blå/orange och så e de de här trycket i svart.:-D



Nu blir de filmtajm!:-) Ska se Guldkompassen som jag lånat av en kompis.
God kväll!

onsdag 20 februari 2008

Film och övernaturliga saker


Måste bara kolla om de går att lägga upp videofilmer från min nya digital kamera. Ifall de funkar så har jag fått den bästa kameran i världen!;-) Då kan jag lägga upp små filmer och inte bara bilder som alla kan se. Häftigt va?!:-)


På denna video kan ni iaf se min underbart söta lilla son Loa. De filmades den 19 januari då han satt med oss vid bordet för första gången. Alltså va de ett tag sen så mycket har hänt sen dess. Men nu när jag vet att de funkar så ska jag lägga upp fler små filmer.


Var ju förresten på en storseans med Terry Evans igår kväll. Jäklar! Vad häftigt de va! Får ni nånsin chansen att gå på en storseans eller en privatsittning så gör de! Kan verkligen rekommendera de! Lovar att du inte kommer bli besviken! Och ska jag va ärlig så e jag faktiskt inte lika rädd för att dö längre. Var inte särskilt rädd innan heller, dör man så dör man, men nu har jag fått bevis på att de finns ett form av liv efter detta. Iaf bevis som räcker för mig.:-)

Strax börjar Heroes. De blir bara bättre och bättre. Hoppas bara att de inte spårar ur som många andra serier, som Lost t.ex. De blev så jobbigt att följa med så de slutade jag titta på efter ett tag. En annan serie jag hänger med i e Meduim, men de har ju säsongspaus. Jag e verkligen en sucker för de övernaturliga!:-D Gillar hon som spelar huvudpersonen i den serien; Patricia Arquette. Beundrar henne inte bara för att hon e en superduktig skådespelerska (Även om Medium inte e en av hennes bästa rollprestationer. Kolla in True Romance och Skugga över Rangoon!) utan oxå för att hon vägrar banta för Hollywood. Och varför ska hon göra de?! Så snygg som hon e! You go girl!:-)

På tal om film så köpte jag en idag när vi var och handlade. Pianot blev de, den e sååå bra! Se den om du inte gjort de! Tänkte på den bara härom dan. Om jag hittade den för en billig penning så skulle jag köpa den, och de gjorde jag ju idag, hihi.:-)

Nu börjar Heroes!:-D

God kväll!

Hur får en sån stor röst plats i en så liten tjej?!?!



Den här lilla tjejen måste ni bara lyssna på! De e helt sjukt vad duktig hon e!!! WOW!!! Och vilken utstrålning! Faaantastiskt!:-D

Bästa bröllopsdansen!



Så här ska jag och Lars dansa när vi gifter oss!:-D

måndag 18 februari 2008

Sex and the city!

Den här underbara saken fick jag av min älskling i Alla hjärtans dag present. De e alla säsonger av den bästa tv-serien som nånsin gjorts; Sex and the city! Fatta om jag blev glad! De lustiga e att kvällen innan satt jag och kikade på Traderas hemsida för att se om just nån sån box auktionerades ut.:-) Lars, du e underbar!!

Idag har vi inte gjort så mycket. På eftermiddan åkte jag och barnen till min kompis Laila och blev bjudna på mat. Tack för de vännen, de va jättegott!:-)


Imorn kväll ska jag och mina Pinkpanther-tjejer (vi e fyra stycken tjejer som älskar att träffas och dricka en drink som heter Pinkpanther och bara snacka skit, spela spel och mest av allt skratta! Helst så mycket att vi nästan kissar på oss!;-D) på en storseans med mediet Terry Evans. Tror på de övernaturliga men har aldrig varit på nåt sånt här förut. Så de ska bli otroligt spännande! Lämnar en raport om händelsen så snart som möjligt!:-)

Nu måste jag ta hand om min för tillfället olycklige lille son. Han brukar ligga nakenfis på golvet och sprattla så här dags, de e nog där som skon klämmer.

Ha de gott!

fredag 8 februari 2008

Jeans och tandborstning

Lars e så bra! Just nu sitter han på toaletten med en skrikande Lovisa som INTE vill borsta tänderna. Han är tjurig och tålmodig medan jag antingen tappar tålamodet och flippar ur eller låtsas glömma bort att borsta tänderna på henne bara för att slippa bråket. Ibland får jag borsta tänderna på henne, men de e bara nån enstaka gång i månaden. Oftast står hon där med tandborsten i munnen och suger i sig tandkrämen för att sedan spotta ut den i handfatet. De e svårt de där med tänderna eftersom de e så viktigt nu när hon äter så mycket med socker och annat som inte e bra för tänderna. Hon ska till tandläkarn den 13. Och min stora skräck e att hon ska ha hål i nån tand. Har hon de måste dom söva henne för att laga den!:-D

Nu till en helt annan sak... Mina jeans... Köpte ju två nya från H&M:s rea på nätet. Dom ena var alldeles för stora och dom andra vet jag inte... Dom e låga så magfettet syns ju iaf. Och dom va jättelånga i benen så jag va tvungen att sy upp dom. Dessutom måste jag ha bälte i dom vilket jag hatar. Är mittemellan stl 38 och 36... Inga jeans eller byxor över huvudtaget sitter bra längre. Och en gång i veckan provar jag mina gamla jeans i förhoppning om att kunna komma i dom igen, men icke... Blir så ledsen och deppad när jag tittar in i min garderob. Bara en massa kläder som sitter dåligt eller inte alls passar... Önskar jag hade råd att köpa en helt ny garderob! Har köpt mycket tunikor och klänningar på sistone, men man vill ju kunna ha jeans eller byxor ibland oxå. Och jag älskar jeans! Ska försöka gå ner några kilon så kanske jag blir lyckligare.;-)

Nu har Lars lyckats borsta tänderna på lilltrollet och hon är tröttare än nånsin. Men nu ska hon isäng! Och sen ska jag isäng för jag e dötrött.... Men först så ska vi väl se nåt meningslöst tv-program på tv...

Imorn kommer mina bästisar Tessan och Linda med sina söner. De låter som dom är tillsammans och de skulle man kunna tro oxå:-D, men så är inte fallet.:-) Dom ska sova över här. Så på dagen får barnen leka av sig och sen på kvällen ska vi se på Melodifestivalen!:-) Om de går vill säga för ikväll har våran boxer/dvd strulat så vi e rädda att de blivit nåt fel på den. Men de e faktiskt inget nytt att elektriska prylar strular här hemma... Fattar inte vad de beror på?! De e nåt fel med våran nya skrivare oxå. För vi köpte såklart en ny för att den gamla strulade... Kan räkna upp hur många prylar som helst som strulat och fortfarande strular här hemma...
Ja ja, de e bara hoppas på att de inte strular imorn så vi kan titta på Mello.

Nu ska jag gosa med min Tjofis, som just nu sitter i mitt knä, innan hon ska sova.
Kram på er alla och trevlig helg!

Tävling!

T Ä V L I N G! Vinn en snygg och trendig väska!

Klicka här så kommer du till Shopaholicmamman, de e hon som håller i tävlingen! Men skynda skynda de e snart försent!

onsdag 6 februari 2008

Dolce & Gabbana och babymassage

Min mor och hennes man Per har ju varit på konferensresa till Kanarieöarna. Och som tack för att jag hjälpt till på jobbet så fick jag en parfym. Dolce & Gabbana Light Blue! I looove it! Det va min första riktiga parfym och lär nog bli min sista. Jag ska faan kremeras i den!:-D Om jag kunde skulle jag nog bara sitta och dofta på den.;-) Närå så illa e de nog inte, men nästan...:-)


Barnen fick såklart oxå presenter. Lovisa fick en rosa drake med solglasögon och en massa klubbor i magen som hon ständigt proppsar på att hon ska ha eftersom de e hennes och hon har fått dom... Svårt läge när man försöker truga i henne att godis bara gäller på lördagar (kanske söndagar om de finns kvar sen lördagen...). Hon fick oxå en topp från Zara kids. Loa fick en jeansjacka med tillhörande munktröja oxå från Zara kids. Sååå fina kläder! Varför finns de inte i Ö-vik?! De e ju inte tokdyra kläder heller precis... Kanske skulle funka att ha en sån butik här i stan...? Hmmm, tåls att grubbla på.;-)

På tal om kläder så ska jag på klädparty den 20. Barnkläder såklart. Ett nytt märke som jag aldrig hört talas om förut. Gangstar heter de. De låter ju lovande iaf. Ska bli kul som 17! Behöver få komma bort och umgås lite med andra mammor känner jag.
Fast imorn börjar Loa på babymassage så då får jag lite av den biten oxå. Hade inte tänkt att gå först men så kom jag på att jag kan ju inte bara tänka på migsjälv utan måste ju tänka på sonen oxå som faktiskt börjar bli lite intresserad av omvärlden. Och så älskar han ju att få ligga nakenfis och kommer säkert kissa ner alla inom räckhåll!:-D

Loa har förresten börjat sova i vaggan. Så skönt att bara vara två i sängen igen! Fast inatt så jobbade ju Lars och Loa ville inte alls somna. När kl började närma sig halv två lyfte jag över honom i våran säng och tro'nt du på faan! Han somnade på en gång! Min lilla griskulting!:-) Men så här söt e han iaf när han väl sover i vaggan.


Nu vankas de läggdags för de äldsta barnet. På tiden tycker jag, så jag får Lars för migsjälv nångång!;-) Ska försöka få honom att se film med mig, filmfreak som jag är. Får se vilken de blir.
Ha en bra kväll!
Tjolahopp!

tisdag 5 februari 2008

Loas frisyrer

Som dom flesta vet så har min lille son våldsamt mycket hår!:-) När jag badat eller duschat honom brukar jag kamma det i olika frisyrer och fantisera om vad han kommer bli när han blir stor. Hysteriskt roligt!:-D
Vad tror ni om Loa Einstein?
Eller som medlem i Leningrad Cowboys?
Eller kanske den nye Kurt Olsson...?:-)
Munk kanske?
Eller statsminister?

Tor Loa Vincent Pontare!:-D

Har försökt med alla medel (nästan) att få håret att inte stå rakt upp.
Men de hjälper inte. Men när allt kommer omkring så är han ju som sötast när han är sigsjälv; Loa med håret rakt upp!:-)

söndag 3 februari 2008

Shit happens...

Dagens och gårdagens outfit. Mina ohyggligt fula mjukisbyxor är allt bra sköna att ha på sig när man bara vill softa i hemmets lugna vrå.:-)
Fick inte åka hem direkt i frdags som jag skulle. En kund ringde och hade fel på sin hyrbil vilket resulterade i att vi var tvugna att byta bil åt henne. Biluthyrningens baksida... Men allt ordnade sig och förhoppningsvis så blev kunden nöjd.
I helgen har jag bara myst och plockat och donat och glatt mig över att vara mammaledig igen. Nu ska jag njuta av tiden som e kvar! Njuta njuta njuta!
Så därför ska jag och min älskade sambo se en film nu och mysa ner oss i soffan med en godis skål och en flaska coca-cola. Mmmm... För på helgen då får man!:-D
Ha de gott!
Lovisa hade kryddat till den här bringaren med lime-vatten med kattgodis!:-D Ser rätt snyggt och apptitligt ut men.... Tror inte de... Men så kul att jag bara kunde skratta! Vad får hon allt ifrån?!:-D


fredag 1 februari 2008

Jobb jobb och jobb...

Puh! Äntligen är denna vecka över. Det har varit både roligt och jobbigt att komma tillbaka till jobbet. Men helst av allt e jag mammaledig ett tag till. Loa e ju så pass liten än oxå. Ska bli härligt att gosa med barnen och sambon hela helgen.:-) Fast på söndagkväll så måste vi leverera en buss, men sen e de slut! Tack och lov! I alla fall på ett tag...

Nä nu ska jag åka hem till morsan och Per och ge deras katter mat, sen ska jag hem hem hem!:-D

Trevlig helg på er allihop!
Kram på er oxå!:-)