måndag 25 augusti 2008

Det är rart med barn.....

Lars pappa, Rolf, var här idag och hälsade på. Han brukar beställa grejor från Yves Rocher (eller Yviga Roffes som Lars brukar säga.:-D) och ibland får han gratis hudvårdsprodukter, smycken och dylikt. Men eftersom dom är tänkta för kvinnor så brukar jag och Lovisa få dom. Den här gången blev det en dagkräm (tack, det behövde jag!), två små parfym flaskor, badsalt med lavendel och ett halsband till Lovisa. Råkade lämna allt framme på bänken i köket. Lars satt uppe vid datorn och jag sminkade mig inne i badrummet. När jag väl kom ut hade Lovisa fått tag på den ena parfymen och såklart fått upp den... Förstår ni vad gott det luktar överallt!:-) Och inte minst hon själv!;-)

Imorn är det dagistajm igen för Lovisa. Hon började förra veckan och den här veckan fortsätter inskolningen. Det har gått så himla bra på det nya dagiset, hoppas det fortsätter så... Trodde inte hon skulle trivas så bra och aklimatisera sig så fort! Och det otroliga är att hon redan, efter bara två dagisdagar, redan äter mycket bättre. Men det kommer väl och går det oxå, som allt annat. Hoppas det håller i sig nu ett tag så hon får liiite hull på kroppen innan vintern kommer. Herregud, ungen äter mindre än sin lillebror! Jaja, jag brukar säga till Lars att "det finns inga barn i Sverige som svälter", så jag får väl säga det till mig själv oxå...;-)

Nyss lade jag en trött liten Loa (Lars lade Lovisa och hon sover förhoppningsvis redan). Hoppas han sover hela natten nu och inte vaknar om en timme som han brukar göra ibland. Han behöver ju sin sömn. Och det blir ju troligtvis dagis för honom oxå snart när jag hittar ett jobb, om en si så där tio år ungefär...;-) Fast jag har hittat ett men nu gäller det bara att få det... Ska skriva ett CV så fort som möjligt och skicka in. Har inte haft tid idag och nu är jag så trött och stel i kroppen så jag orkar bara blogga.;-)

Skulle vara så himla bra och kul om jag fick det! Fast jag blir glad för i stort sett vilket jobb som helst. Och rullar det igång med Sarek igen nu så har jag ju jobb där oxå. Härligt isf. Hoppas hoppas... Behöver verkligen pengar nu och längtar faktiskt efter att stå på scen. Även om det var så länge sen att jag glömt bort hur det känns...
Och nästa vecka ska vi (Sarek) vara med i Nyhetsmorgon! Undrar hur det ska gå?! Fast jag brukar hänga av mig nerverna vid såna tillfällen och låtsas att jag är ett proffs som vet precis vad jag gör. Och som tur är så har man ju dom andra i bandet.

Nu har Lars duschat klart så nu ska vi glo på film innan vi däckar i soffan.
God natt!

söndag 24 augusti 2008

Surströmming!!!


Snart blir det surströmming för hela slanten! Som jag har längtat!

Förstår att det är många som inte förstår hur i h-vete man kan äta surströmming. Ska jag vara ärlig så tyckte jag inte om det själv när jag var mindre. Tyckte inte om blodpudding då heller. Kan ha varit för att mamma tyckte det var enkelt att laga och att det var därför vi fick äta det så ofta... Men nu vill jag äta det till lunch nästan var eviga dag. Undrar om det beror på att det verkligen är gott eller om det bara är för att det är superbilligt och går fort att tillaga...?


Hur som helst så älskar jag surströmming nu för tiden. Tror inte jag skulle vilja äta det varje dag, men en gång om året är lagom. Då hinner man längta efter smaken, men inte lukten...


Ha en bra eftermiddag och kväll!

/Jessie

Våran sommar i bilder och filmer

Den 1 juni var såklart en varm sommardag.


Den 20 juni. Loa hade nyss börjat resa sig upp.

Loa har kommit på att man kan sitta och leka i lådan.:-) Den 8 juli.












Den 12 juli. Lovisa posar glatt med en Piggelin i Vilhelmina.














Den 20 juli fyllde min lillasyster Anna-Maria 1 år.


Den 22 juli fyllde Lindas dotter Jennifer 10 år. Vi var såklart där och firade henne. Här ser ni kärleksparet Lovisa och Oscar.:-)

















Loa är lycklig över att han kan äta äpple helt själv!














Och här sjunger han i poolen.:-)















Min sommarflicka.Y















Och här leker min badflicka på stranden när vi badade i havet i Köpmanholmen.




















Lovisas söta kompis; Stina.















Min rock-tjej som sjunger i en Treo-burk!:-D














Min lilla kille som blivit så stor...!


















Fyra generationer. Den 10 augusti fyllde Lars mormor 95 år. Klart vi var där och grattade. Och så passade vi på att ta några bilder. Man vet ju aldrig när hon tänker trilla av pinn... På bilden: gammelmormor Carolina, farmor Gunilla, pappa Lars, Loa och Lovisa.















Loa är otroligt glad ut på det här fotot! (Han ser nästan lite läskig ut...)















Den 22 augusti var vi och fiskade. Lovisa tyckte det var jättekul.















Hon fick inte mindre än tre abborrar!

lördag 23 augusti 2008

Utmaning

Ha ha, har fått min första utmaning, så det är väl bäst att jag gör den.;-)

Fem saker som finns på min Att-göra-lista idag?
Svar: Idag? Nu är det kväll så jag får väl ta morgondagens lista.:-) 1. Äta frukost. 2. Slänga in en tvätt, hänga tvätt och bära upp tvätt. 3. Fortsätta min utrensning av alla onödiga grejor i vårat hus. 4. Äta surströmming! 5. Mysa med familjen.
Vad gjorde jag för 10 år sedan?
Svar: Jag hade nyss börjat tredje året på gymnasiet.
Ställen jag bott på?
Svar: Mellansel, Västeralnäs, Bredbyn, Stockholm, Örnsköldsvik.
Fem saker jag skulle göra om jag var biljonär?
Svar: Betala av huslånet. Bygga ut och till eller kanske rent ut av flytta. Skulle ge ut min egen musik. Självklart skulle jag ge en massa pengar till mina barn! Vi skulle köpa en fjällstuga. Kanske ett hus eller en lägenhet i Bulgarien (pappas fru Tsveta kommer därifrån). Och så skulle vi skaffa en massa fadderbarn som vi skulle åka och hälsa på med jämna mellanrum.:-)

Jag utmanar Linda, Tessan och Laila. Vet att du inte har nån blogg än Laila-gumman, men när du väl skaffar en så vet du vad ditt första inlägg ska handla om!;-)

lördag 16 augusti 2008

För ett år sedan...



En ganska rolig bild på min mage för ett år sen. Tiden går så fort. Hade nästan glömt bort att jag var gravid, hela sommarn dessutom.:-) Tog bilden på en toalett när jag var på väg hem ifrån Stockholm. Jag hade varit ner och sjungit in vårt nya album som släpps snart. Tänk att det var så länge sen och ändå inte...
Magen var verkligen klotrund då! Och inuti sparkade Loa. Svårt att tänka sig att han verkligen låg där inne. Att dom får plats dom små liven. Otroligt och fantastiskt på samma gång.:-)
Nu är det natti för mig. Sov så gott!

Har du tråkigt? Gör detta... Ta fram mobilen och kolla din telefonlista!

Kopierade frågorna från Indlas blogg.

Har du pussat nr 2?
Andreas, Lars kompis: Nä och vill inte göra det heller!:-)

Vad har du för relation med nr 20?
InfoDirekt: Har aldrig ringt det numret så vi har ingen vidare relation.

När ska du träffa nr 30?
Kicki, Lindas mamma: På måndag kl 18:30. Ska dit på Tupperware-party.:-)

Är nr 18 söt?
Henka, Lindas sambo: Jo, han kan va söt ibland.;-)

Vad var ditt första intryck på nr 33?
Krille i Sarekz Orkester :-D: Han var en gentleman från första stund, med lika sjuk humor som jag.:-)

Hur träffade du nr 9?
Din Tur: Vi har aldrig träffats.:-) Lade till det numret när jag åkte buss mycket förut, innan jag tog körkortet. Då var det bara att ringa dit så berättade en dator-röst när nästa buss skulle gå. Jättesmidigt!

Har du träffat nr 3 den senaste månaden?
Automatisk Kundtjänst: Nej, vi har aldrig träffats heller... Och brukar nästan aldrig ringa det numret heller...

När ska du träffa nr 22 nästa gång?
Jens Engelbrecht, Stinas sambo: Det blir nog nästa gång jag ska åka ner till Norrtälje och sjunga in en låt eller nåt...

E du nära vän med nr 13?
Göran Månsson, Sareks flöjtspelare: Inte nära nära vän, men har man varit med i schlagern och turnerat tillsammans har man för alltid ett band till varann.

Har du gått på bio med nr 28?
Karolina, klasskompis från gymnasiet: Nej det har vi aldrig gjort. Men kanske vi ska ta och göra det, eller vad säger du Karro?:-)

Skulle du kunna bli tsm med nr 50?
Marina, ännu en gammal klasskompis: Nej, jag är inte lesbisk och så vore det oschysst emot Lars.:-D

Vad pratar du och nr 45 oftast om?
Maria Jakobsson, Tessans syrra: När vi väl pratas vid så pratar vi oftast om barnen.

Känner du nr 1?
Anders: Ja, för det är Lars bror.

Vad har du och nr 7 för relation?
Collect Call: Vi har INGEN relation!

Skulle du kunna pussa den sista på listan?
Zara & Emil hem: Ja absolut!:-D Puss puss på er!;-)

I'm back!!!:-D

Nu är jag tillbaka!:-)
Efter att utan resultat ha sökt efter en gammal dator att köpa av någon bekant så blev det tillslut en ny dator. Dyyyyrt, men ett måste. Och fördelen med att köpa en ny dator är ju att den (förhoppningsvis...) håller i många år framöver. Den är (som så många datorer nu för tiden) svart. Väldigt snygg men allt damm syns så väl och fastnar på ett ögonblick. Men det kan jag leva med. Det viktiga är ju att vi har en dator.

Igår var några av mina tjejer här; Linda och hennes barn, Laila och hennes familj och Tessan. Vi tjejer drack lite drinkar och pratade och skrattade.
Tack ska ni ha, det behövde jag verkligen!:-)
Sen hann vi se lite av en skräckis innan vi kände att det var lika bra att stänga av eftersom vi var så trötta allihop. Så det blev ganska tidigt i säng i alla fall, fast jag var inställd på att vara uppe mycket längre.
Ikväll kommer Tessan hit och sover igen efter hon har slutat jobbet. Då ska vi fortsätta vårt mys.;-)

Ska försöka färga håret idag som jag har tänkt göra i nästan en månads tid men inte gaft tid eller orkat eller rent av glömt bort det. Så mitt hår är i desperat behov av att färgas! Får se om jag hinner klippa luggen oxå. Skulle behöva klippa resten av håret oxå egentligen, men det får bli när jag får råd, om typ tio år.....:-D

Hoppas ni får en skön helg!

Kolla in denna parodi-video på Katy Perry's skit-braiga låt "I kissed a girl"!:-D

måndag 11 augusti 2008

Regn, regn och åter regn.....

För dom som undrar så har våran kära dator kackat ihop... Helt plötsligt så gick det inte att starta fanskapet. Så nu är jag hos Laila och får låna hennes dator. Men det var inte en enda människa som hade skickat mail till mig, taskigt...;-)

Idag regnar det katter och hundar, som det så roligt heter.:-) Inget skoj alls att vara ute... Så jag är rädd att sommaren är över helt... Men det gör inget egentligen för nu börjar jag längta till hösten och vintern. Det är ju så mysigt med mörka kvällar och tända ljus. Och så längtar jag tills Halloween för då brukar jag och mina tjejkompisar alltid samlas hos någon och äta Hallween-middag och ungarna springer runt utklädda till monster och prinsessor och käkar godis och ser på film. Dessförinnan fyller Loa ett år och det ska ju såklart bli jätteroligt! Lars fyller oxå år, fast han blir ju 34 och han är ju vuxen så det är inte lika stort.;-)
Sen dröjer det inte länge förrän det är jul. Och jag älskar verkligen julen. Och i år är ju Loa så mycket större att han förstår lite vad det innebär. Fast Lovisa har lovat att hjälpa honom att öppna både födelsedagspresenter och julklappar.:-D

Min mamma och hennes man Per har köpt ett hus i Solberg dit dom kan åka och köra skoter och åka skidor. Eftersom vintrarna här hemma nu för tiden bjuder på så lite snö så är det perfekt att kunna åka norrut och bo i ett hus som ligger bara några meter från både skoterspår och slalombacke. Så det ska oxå bli mysigt!

Se, jag har ju massor med saker att längta till!:-) Så förutom regnet nu så säger jag bara: Bring it on!:-) Jag är redo för kyla och snö!!
Brrrrrr på er!

fredag 8 augusti 2008

080808

Det blir aldrig som man tänkt sig... Idag hade jag bara tänkt att vara hemma och ta hand om tvätten och andra saker som behövs göras här hemma. Men så ringde min brorsa och frågade om jag hade glömt att vi hade bestämt att vi skulle komma och hälsa på dom idag. Klart jag hade glömt det...:-)
Vad hade han väntat sig egentligen?! Herregud jag har ju fött och ammat två barn! Hur många hjärnceller har inte jag förlorat?!?! Mina hjärnceller har inte kafferast, dom har flyttat nästan allihop! Dom tyckte det var bättre med ett bekymmersfritt liv i mina barns hjärnor så dom rann ut med bröstmjölken. Resten av dom har gått in i väggen av allt grubblande som jag utsätter dom för, så dom har sjukskrivit sig. Ibland känns det som att det bara finns en liten stackars hjärncell kvar därinne... Och ibland blir den så utmattad att den måste gå hem och vila. Det är då jag hör suset därinne mellan mina öron... Det är då allt står still... Och precis så var det idag.
Men eftersom Johan påminde mig så kom jag ihåg och hjärncellen oxå.
Så det var bara att packa in ungarna i bilen och åka. Men det blev trevligt som vanligt!:-)
Sen åkte vi hem till oss allihop och käkade middag. Mycket mer hann vi inte med. Kvällen har gått fort som vanligt. Helt plötsligt var klockan 20:30 och Lovisa var fortfarande vaken.
Loa har varit gnällig och konstig hela dagen. Han hade 39,6 i feber inatt. Kan vara tänder eller nåt. Han brukar aldrig ha feber. Kan inte ens komma ihåg att han har haft det. Hur som helst så fick han en Alvedon och somnade om och vaknade inte förrän 10:30!
Han har sovit dåligt idag så han fick lägga sig strax efter Lovisa.

Så nu sover barnen och Lars jobbar natt. Vilket betyder att jag är ensam. Vad göra...? Finns massa tvätt i tvättstugan som jag borde ta hand om. Fast det är svårt att hänga in allt i garderoberna när barnen sover... Och vem orkar egentligen?
Nä, det blir nog att jag sätter mig framför tv:n och glor på film och käkar lite godis tills det blir alldeles för sent och när jag väl går och lägger mig så vaknar nåt av barnen och jag får på tok för lite sömn. Som vanligt...;-)
Men imorn är det lördag - igen! (Veckorna går äckligt fort!) Och då får man äntligen stilla tjatet med att proppa Tjofisan full med godis så hon nästan storknar! Plus att man får äta själv! Öppet inför barnen t.o.m!!!:-D Och Coca-Cola får man dricka i mängder! Det är härligt med lördagar!
Men fredagkvällar är oxå ganska mysiga, fast det hade varit mysigare ifall Lars varit ledig...
Men man får väl göra det bästa av det man får!:-)

God natt på er!
/Jag och min hjärncell



torsdag 7 augusti 2008

Hon sjunger lika behagligt som hon ser ut


Hur många Hollywood-skådisar är det inte som försökt inom musikbranchen?! Många är dom säkert som ångrar det bittert och önskar att dom stannat kvar inom skådespelaryrket.
Men Scarlett är annorlunda på nåt sätt... Hon är en konstnär som egentligen inte tar något för givet utan bara gör det hon tycker känns rätt för henne. Låtarna har plockats från ett och samma träd men är helt olika i smaken.
Och hon sjunger lika behagligt som hon ser ut. Visst, hon är ingen fulländad sångerska, men vem är det egentligen? Inte jag i alla fall! Själv är jag less på att allt ska låta så "Carola-perfekt". Jag vill ha känsla! Och det har faktiskt Scarlett! Det här är riktigt bra!
You go girl!
Lyssna på Falling Down, Fannin Street och Song for Jo! Och JA det är David Bowies röst du hör på vissa av låtarna!:-)

Vin i goda vänners lag och hårfagra barn!

Det blev ingen klippning för barnen i tisdags. När vi kam fram, som vanligt fem minuter försenade, så stod det "stängt pga sjukdom" på dörren... Hon hade ju inte vårat telnr så hon kunde inte ringa oss heller... Tokigt tokigt. Så barnen är fortfarande hårfagra. Skulle ju kunna klippa dom själv men det är ju enklare att gå till frissan med dom.
Ja ja, det ordnar sig nog...
Får använda extra mycket balsam i Lovisas hår och Loa får fortsätta att se ut som en flicka ett tag till.;-)

Igår var Laila och barnen här. Vi hade jätte mysigt och åt lunch tillsammans. Sen gick vi till BVC allihop för vi skulle väga och mäta Lovisa och Loa. Lovisa vägde ca 13 kg och är nu 94 cm lång. Hon står still för tillfället. Men det blir väl så när man knappt äter nåt och samtidigt har sån energi. Vi hoppas på en förbättring när hon börjar dagis. Det är ju inte så länge kvar. Hon har alltid ätit bra där.
Loas kurva har planats ut lite. Han vägde nästan 11 kg och har blivit 74 cm lång. Storkillen, han frodas och mår gott iaf!:-)

Sen gick vi till lekparken för lite lek, men då hade det blivit så pass kallt och vi hade hunnit bli lite hungriga så då gick vi hem till oss ist. Medan barnen tittade på film så gjorde vi mat. Under och efter maten delade jag och Laila på en flaska rött. Tänk vad en pratstund och lite vin kan göra! Livet är bra härligt ibland!
Ikväll ska jag och Laila gå på stan utan barn!
Läääääängtar!!!:-D

Nu vankas det pannkaka á la Lovisa & Lars.:-) Gott!!
Ha en bra dag! I know I will!;-)

tisdag 5 augusti 2008

Trött.......

Var inte på nåt vidare humör när jag vaknade imorse... Varenda natt är det samma sak. Går och lägger mig vid 00:00. Runt 01:30, 02:00 vaknar Lovisa och gnäller. Gnället eskalerar till gråt som snart blir skrik om jag inte går in. När jag kommer in till henne har hon vänt på sig så hon ligger med huvudet i fotändan (och kan av någon anledning inte vända på sig själv...), ligger ovanpå täcket och utan tutte. Varenda natt är det samma visa!
Visst tröstar jag henne om hon har drömt en mardröm. Men man kan omöjligt drömma mardrömmar och vakna vid samma tid, natt efter natt!
Så inatt när jag hörde hennes gnäll försökte jag slå dövörat till och somna om i hopp om att hon skulle tystna efter en stund. Men så blev det inte... Gnället eskalerade och blev till grin. Högre och högre. Och då brann det för mig! Blev så arg så jag flög upp ur sängen och in i hennes rum. Var så trött att jag knappt såg vart jag satte fötterna. Ställde mig i dörröppningen och sa:
"Stoppa tutten i munnen, vänd på dig och dra på dig täcket! Hur svårt kan det va?!"
Inte ett dugg pedagogiskt jag vet... Men ibland orkar man inte... Och helst inte klockan halv två på natten (natt efter natt...).
När jag åter låg i min egen säng var jag så uppspeedad att jag hade svårt att somna om. Inte förrän en halvtimme senare somnade jag.

Vid klockan 04:00, 05:00 brukar Loa vakna och vill ha välling. Och ungefär vid samma tid brukar Lovisa komma in och lägga sig i våran säng. Och detta händer varenda natt! När Lars ska stiga upp tidigt sover han i lillrummet (rummet intill vårat sovrum som senare ska bli Loas rum men som just nu används som gästrum). Om han har jobbat natten sover han i lillrummet. Vem tar hand om barnen alla nätter när han jobbar eller sover? Jo, jag (såklat vem annars?!)! Men även om han sover i sängen bredvid mig vaknar han inte alla gånger när barnen vaknar. Gissa vem det är som hinner stiga upp först? Jo, jag!
Är det då konstigt om man blir knäpp och så less ibland att man bara skriker och gormar?! Näää!!!

Har inte sovit en hel natt utan att behöva stiga upp pga nånting sen jag-kommer-inte-ens-ihåg-när. Och det spelar ingen roll när jag går och lägger mig! Jag får ändå inte sova och jag vaknar i stort sett aldrig utvilad!
Skulle behöva en låååång semster ifrån mina barn känns det som. Eller bara en kort. Bara så jag får sakna dom istället för att längta bort ifrån dom...

Förlåt.... Är bara trött och less och behövde skriva av mig lite...
När Lars är ledig så brukar jag få sovmorgon. Men det räcker inte. Ibland vill jag stanna i sängen en hel dag! Men det går inte.....

Dags att få i sig lite näring så man orkar med resten av dagen.
Barnen ska klippa sig i eftermiddag och sen ikväll är vi bjudna på tårta hos min mamma.
Visst låter det roligt men själv vill jag bara sova.......

...........ZzzzzZZzzzzzZZZzzZZZzzzzzzzz...........