onsdag 28 september 2011

Pusse Migg

Det är inte lätt...;-)

Höst

Sitter ute och tittar på när Loa och Lovisa leker. Olle sover i vagnen. Det är soligt och det blåser friska vindar. Nu är det verkligen höst. För bara några veckor sedan, känns det som, så lekte vi ute i gassande sol i endast linne och kortbyxor. Konstigt att tänka att sommaren redan är slut. Men jag tycker hösten är otroligt mysig. Danne är i Sundsvall idag så jag har skickat iväg honom på Ikea för att köpa ljus, för det är något som kommer gå åt nu de närmaste veckorna.:-)
Barnen har beställt våfflor idag. Det var jättelänge sen vi åt det så jag tyckte det lät som en bra idé. Det kurrar i magen bara jag tänker på hur gott det ska bli med våfflor!:-)
Jag brukar göra de på dinkelmjöl men sist jag storhandlade så fanns inget så de får göras på vanligt mjöl istället.
Dags att röra på sig lite. Blir ju kallt av att sitta stilla ju!:-)

tisdag 27 september 2011

Varför gå miste om ett äventyr som är så storskaligt?

Har nyss tittat på Barn till varje pris? på SVT Play. Hur hade det varit om jag varit ofrivilligt barnlös? För mig är barn verkligen meningen med livet och den största källan till lycka.
Det är klart att musiken och sången är meningen med mitt liv också, men efter ÖA's sågning av vår spelning i Kramfors så vette faan om jag har någon större lust att fortsätta sjunga...
Hur som helst, om man skulle ta bort allt det materiella och töntiga recensioner i ÖA så finns ju bara familjen kvar. För mig är det den som betyder mest. Det är därför jag vill ha många barn, och det kanske är därför just jag har lätt för att bli med barn.

Jag kan ändå tänka "varför ska jag ha så lätt för att få barn när det finns de som har det så otroligt svårt att få barn?". "Finns det någon mening med det?".
Det finns förstås inga svar på de frågorna, men jag kan inte låta bli att ställa de.
Nu dröjer det något år tills vi ska pröva lyckan igen. Då får vi se om det blir en till liten krabat. De är ett mirakel, varenda en av de!:-)
Och även om jag respekterar och accepterar att en del människor inte vill ha barn så har jag ändå svårt att förstå deras beslut. Det är klart att man inte ska skaffa barn bara för att alla andra gör det. Men varför gå miste om ett äventyr som är så storskaligt?

Jag hade nog gjort musiken till min bebis ifall jag inte fått barn. Kanske jag hade varit världsberömd och kunnat leva på musiken helt och hållet? Kanske är det detta jag betalar med eftersom jag fått barn? Kanske, kanske inte... Och vem bryr sig i slutänden?
Nu ser ju livet ut så här, på gott och ont. Nu har jag dessa tre underbara busungar i mitt liv och jag skulle inte vilja byta bort de mot allt i världen!
Men samtidigt så kan jag inte låta bli att undra, hur ser kartan över mitt liv ut egentligen och vad har jag egentligen valt bort utan att veta om det?
Vill jag veta?

fredag 23 september 2011

Wetterstrand VS Sjöberg

Vi har ju bestämt oss för att gifta oss nästa år.:-) Vi vill gärna bli vigda av en god vän till oss. Men tyvärr så hade han inte möjlighet det datumet som vi hade tänkt oss. Snacka om att vara populär! Vi som tyckte att vi var ute i god tid, nästan ett år innan!:-)
Så nu är vi öppna för ett annat datum när han har möjlighet att viga oss.

Ett annat krux är vad vi ska heta i efternamn. Jag vill gärna behålla mitt efternamn som är ett gammalt släktnamn och Danne vill också gärna behålla sitt namn som också är ett gammalt släktnamn. Så vi kommer lösa det på så sätt att vi tar varandras efternamn.
När vi gift oss kommer vi alltså att heta Wetterstrand Sjöberg.
Jag vet, det blir väldigt långt att skriva men vem bryr sig...? Jag får väl öva på någon snygg autograf.;-)

Nu ska jag göra mig snygg för att dra in till stan med syster, Jollan, älsklingen och nyklippta lilltjoppen!:-)
Auf Wiedersehen!

Klipp, klipp

Nu har jag/vi äntligen tagit beslut och mod om att klippa lilltjoppen!
Och jag är rätt nöjd med resultatet. Man kan inte vara annat med en liten skitunge som inte kan sitta stilla.;-)

Här är Olle före...:-)

Och efter. Så sjukt lik Loa!:-D

Ja, han är ett charmtroll våran lilla tjopp och nu är han dessutom snygg i håret!:-) Luggen blev lite sned, men det beror på hur den lägger sig. Jag är asnöjd med resultatet!
Tycker jag är värd en Frozen Margaritha ikväll.;-)

Tjolahopp!

torsdag 22 september 2011

Ett enda litet klick!

Skänk pengar bara genom att klicka här: Sängar till barnen! Från oss och PAF!
Det är inget farligt!:-) Du kommer till Calle Schulmans blogg. För varje unik besökare på bloggen ger PAF pengar till ett välgörande ändamål. Och denna månad är det ett flickcenter i Indien som pengarna går till.

Så var nu snäll och klicka på länken ovan!
Allt som behövs är ett enda litet klick!:-)

tisdag 20 september 2011

La Famiglia

Tvättar för fullt. Eller ja, jag har tvättat och nu torkar den. Sen ska jag tvätta håret och ta på mig lite ögonbryn och ögonfransar och gå med älsklingen och gnälligaste skitungen till supermysiga La Famiglia och äta supergod italiensk mat. Kan verkligen rekommendera det stället om ni har vägarna förbi Kungsholmen! Alltså La Famiglia, Alströmergatan 45. Ett måste om man gillar italiensk mat! Men kom ihåg att boka bord för det brukar vara fullsatt typ varje kväll!

Ha en skön kväll nu alla fina!
Jag och Danne i mitten med alla våra barn och barnbarn,
en gång för länge sedan i ett tidigare liv i Italien.;-)
Bilden är snodd från La Famiglias hemsida.

lördag 17 september 2011

Sagt och gjort

Höjden av trötthet. Igår somnade Loa på åkgräsklipparen när han klippte gräset tillsammans med Danne.:-)

Skön lördag

Finns det något härligare  än en vanlig helg, utan jobb och annat som står en upp till öronen.
Vi låg kvar i sängen tills klockan var nästan halv tolv. Det har inte hänt sedan Olle låg i magen kan jag säga!
De stora barnen fick frukost och tittade på tv. Vi bara myste. Olle fick välling och somnade om. Danne somnade också om. Och jag låg och spelade Wordfued.:-) (Jollicka är mitt användarnamn om du vill ta dig en match.:-) Fast jag kan än så länge bara spela på Dannes mobil så det kan dröja ett tag innan jag svarar, bara så du vet!:-) )
Vi klev upp och käkade lunch och nu ska vi åka till Knasiga Kojan.
Det är typiskt oss att göra något sånt i sista sekunden. Vi hinner ju vara där i några få timmar. Andra kan tycka att det inte är någon idé att åka dit så sent på dagen. Men vi skiter i sånt.:-) Vi gör det vi känner för.

Just nu sitter jag här och knapprar på tangenterna. Danne duschar och gör sig vacker.:-) Loa är ute och leker. Lovisa spelar spel. Olle satt just och sög på en mutter den lilla skitungen! (Man får hjärtattacker varje dag med den killen!)

Nu ska vi sticka!:-)

Ha en skön lördag!

fredag 16 september 2011

Gullungar!

Titta vilka gullungar som sjunger sista låten!:-)
Klicka här för att komma till klippet!

torsdag 15 september 2011

41 frågor. 1 personlighet.

Gjorde ett personlighetstest nyss som jag hittat på UnderbaraClaras blogg.
Så här löd resultatet:

Jessica Wetterstrands personlighetstyp:
Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.
Karriärer som skulle kunna passa Jessica Wetterstrand:
Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.
Det jag skrivit med fetstil är sådant som jag skulle vilja eller skulle kunna tänka mig att jobba med.
Testet stämde riktigt bra. Du kan göra det här!

onsdag 14 september 2011

Läslus

För Olle är det Mama och Gård&Torp som gäller.:-)

tisdag 13 september 2011

Det blir aldrig som man tänkt sig

Min dag blev NÄSTAN som jag förutspådde. Bara några få ändringar av ödet. Jag hann aldrig slänga in den där tvätten utan gjorde det nyss istället. Det blev inget föräldramöte för mig heller när min mor fick förhinder. Men jag känner mig lite vissen så det gjorde inte så mycket.
Istället gjorde jag goda dinkelpannkakor utan att stressa. Efter maten tittade ungarna på film en stund. Under tiden skulle jag byta blöja på Olle som hade bajsat under måltiden och upptäckte att han hade bajs typ överallt. Det var bara att sätta honom i badkaret och bada honom ensam utan de stora barnen. Tror han tycker det är bäst för då får han plats att plaska hur han vill.;-)

Efter badet klädde jag på honom pyjamas. Sen var det dags för de stora barnen att bada och då ville Olle såklart bada igen och försökte klänga sig över kanten för att komma i. Nää, ser du gosse, det går icke!
När barnen var rena och tänderna var borstade så skickade jag in de på sina rum. Lade Olle i sin säng. Gjorde välling åt honom. Och han somnade mycket riktigt med flaskan i händerna.
Och mycket riktigt; trots att jag lagt de större barnen tidigt så somnade de för bara en stund sedan...

Och mycket riktigt så sitter jag här och önskar att jag hade en stor påse godis.;-) Men jag har iaf lite coca-cola att sörpla i mig. Bättre än inget.;-)
Kontentan av detta är att ingenting blir som man har tänkt sig, ALDRIG. På gott och ont. Men det är nog meningen att ingenting blir som man har tänkt sig. Livet blir liksom lite mer spännande då. Hemligheten är att man ska utgå ifrån det för då blir inget så allvarligt.

Nä, nu sitter jag och slumrar framför skärmen. Sängen kallar.
Natti natti på er alla fina!

Min dag

Shit vad tiden bara rusar iväg när man är ensam med tre barn.

Upp och iväg till skola och dagis. Hem. Mata minstingen. Försöka få i sig en bra och nyttig frukost. Kolla mail (jätteviktigt för mig!). Ringa samtal. Underhålla minstingen. Få minsting att somna. Tvätta. Ta hand om disken. Blogga. Och vips så måste jag skynda iväg till dagis och skola för att hämta de stora barnen. Måste väcka minstingen och kommer i samma veva på att jag varken tvättat håret eller sminkat mig. Men vem bryr sig?

Kommer hem. Fixa mellis. Underhålla stora barn + minstingen. Fundera ut middag. Det är då jag kommer på att jag inte handlat... Hittar något i frysen som jag slänger ihop. Ibland jättenyttigt, ibland inte så nyttigt.
Barnvakten kommer (idag iform av min älskade mamma). Jag skyndar iväg till föräldramöte. Trevligt att träffa andra föräldrar men också lite läskigt eftersom jag är lite folkskygg. Svårt att tro eftersom jag älskar att stå på scen inför stora folkmassor.

Föräldramöte slut. Skyndar hem. Tackar mamma med kram och puss. Badar alla barn. Alla barn börjar gråta av trötthet. Jonglerar in alla barn i varsin säng. Trots tidigt i säng så somnar de på tok för sent, förutom minstingen som somnar med vällingflaskan i händerna...
Jag sätter mig astrött med en kopp te och tittar på SVT Play och önskar att jag hade en stor påse godis.
Älsklingen ringer och vi säger hur mycket vi saknar och älskar varandra och surrar ända fram till läggdags. Det är då jag kommer på att jag har glömt tvätten i maskinen. Igen...

Jaa, det är väl typ så min dag kommer se ut idag.:-)
Bäst att gå och slänga in den där förbaskade tvätten så jag har något att glömma bort sen ikväll.;-)

måndag 12 september 2011

"Tröttdagen"

Lovisa och jag konstaterade just att det är "tröttdagen" idag.:-) Alla barn och föräldrar är extra trötta idag. Blir ju lätt så när det varit helg.
Varken jag eller Danne hade någon större lust att ställa oss vid spisen idag. Men snart kommer pizzan och plingar på dörren.;-)

Jag känner att en förkylning är på ingående. Jag känner det även i halsen... Förhoppningsvis så är den borta innan den 24 och 25 september när det är dags att sjunga med Sarek igen. Tills dess ska jag passa på att kurera mig och vara noga med att hålla halsen varm, vilket jag inte varit vidare duktig med de senaste veckorna.
Man tänker liksom inte på att ha scarf när det är varmt ute. Men tyvärr så är det ganska viktigt som sångerska att tänka på. Men nu är det mer scarf väder än tidigare.:-)
Det får bli en kopp med varm mjölk och honung ikväll. Honung hämmar infektioner men samtidigt så sätter sig sockret runt stämbanden. Men honung är bättre än vanligt socker iaf!:-)

Åh, nu kommer pizzan om 10 minuter! Det kurrar i magen!
Tack för att ni finns onlinepizza.se!:-)

söndag 11 september 2011

Varannan vecka

Åh snart kommer mina stora älsklingar hem! Och nu stannar de hos oss i en hel vecka!
Ja, äntligen! Efter två års klippande och klistrande med två-tre dagar hit och dit så ska vi ÄNTLIGEN börja ha barnen varannan vecka! Det kommer bli bättre för alla inblandade, inte minst för barnen!
Men nu kommer vi inte bara få rå om de längre perioder utan de kommer även vara borta längre perioder. Några dagar hit eller dit har inte varit så svårt att lämna bort de. Men nu blir det en hel vecka varje gång. Det kommer bli tufft... Men så har väl de flesta andra separerade föräldrar. Det är bara att hålla ut antar jag.

Nu ska jag tvätta lite och komma på något gott att laga till middag.:-)
Ciao!

fredag 9 september 2011

Floppen, komiken och humorn

Jag diggar verkligen den här tavlan föreställande Vasa-skeppet. På bilden är hon ute på havet med vind i seglen och ståtligt seglar hon fram medan vågorna slår mot fören. En drömbild av Vasa som hon borde ha sett ut.
I verkligheten kom hon aldrig ut på havet och vindpuffarna i seglen blev så starka att hon kantrade och slutligen sjönk.

Jag tycker det är både lite tragiskt, häftigt och otroligt komiskt att en av Sveriges historias största floppar har blivit ett av våra största och mest välbesökta museum.
För visst är det lite komiskt?:-)

Tänk om vi skulle göra museum av alla floppar i Sveriges historia. Då skulle vi ha ett JAS-museum eller varför inte ett SAAB-museum? Fast det finns kanske redan, vad vet jag.;-)
Humor är det iaf!:-)

torsdag 8 september 2011

Allt en kvinna behöver

Ska åka ner till Sthlm med min goda vän Laila. Vad jag ska göra får ni veta om några veckor.;-) Cliffhanger!:-D
En påse chips, en Schweizernöt, en latte, tamponger och förstås några alvedon och den nyaste Mama. Allt en kvinna behöver!;-)
Nu är vi på väg. Jag försöker att inte tänka på hur många mil det är kvar innan vi är framme.
Tur vi har bästa sällskapet!:-)
Nu ska vi surra vidare!:-)

onsdag 7 september 2011

Ännu en vinter

När min lillasyster Marie-Therese var liten (i år blir hon 15 år) så försökte jag och farfar att lära henne att säga "piss-vär" (piss-väder). Jag tror inte att vi lyckades och tur var väl det.;-)
Men piss-vär eller piss-väder är just vad det är idag.
Nu har det regnat nästan konstant i ett dygn. Man blir lite trött på smattrandet mot taket och fönstren. Nu får det sluta snart så solen kan skina.
Nu ligger det även en massa gula löv över hela vår gård. Tänk att hösten redan är här... Sommaren började ju nyss känns det som. Men jag är glad över att vi har fått så himla många fina dagar, vi har haft en fantastisk sommar! Vi har badat och busat och lekt och skrattat och haft världens bästa semester. Och när vi var i Stockholm förra helgen så fick vi uppleva en av de sista sensommardagarna tillsammans. Härligt!:-)
Sommaren är min favorit årstid! När man kan kliva utanför dörren utan att ta på sig varken jacka eller skor. När sommarnätterna är så ljusa att jag knappt kan sova. Och när jordgubbarna smakar sött och är alldeles illröda. Jag ÄLSKAR sommaren!
Men hösten har sin charm också. När det blir svalt och friskt i luften och kvällarna blir mörka och mysiga och jag får tända ljus i hela huset. Mmmmm, mys!:-)
Det enda jag gillar med vintern är julen. Allting annat är liksom inte min grej. Jag gillar inte bylsiga kläder, jag gillar inte att frysa (och det gör jag hela tiden på vintern!), och jag gillar inte att skotta snö... Men så länge jag har ett varmt hus, en varm jacka och ett par bra vinterskor så ska jag nog ta mig igenom ännu en vinter.:-)
Lovisa är likadan som jag. Tur vi är två mot resten av familjen. Det kunde ju varit värre...;-)

måndag 5 september 2011

Gräsänka igen då...


Drar hela lasset med barn och hus själv. Om det är synd om mig? Skulle inte tro det.:-)
Jag känner mig som värsta lyxhustrun ibland. Det är så härligt att vara mammaledig.
Men nu börjar dagarna ta slut och jag funderar på vad jag ska göra härnäst. Söka jobb eller starta eget? Eller båda?
Det finns så mycket jag vill göra att jag inte vet i vilken ände jag ska börja...
Ska sova på saken.
Det kan ju vara en idé att börja med att sova.:-)
Jag gör det så får jag se hur jag ska fortsätta imorgon.

söndag 4 september 2011

S:t Laurentii kyrka

Den här vackra utsikten hade jag igår. Den är såklart ännu vackrare med en massa människor i bänkraderna!:-)
Jag älskar verkligen det jag får göra! Vilket privilegie att få möta alla dessa härliga människor som vill lyssna på när jag och mina kollegor sjunger och spelar. För att inte tala om alla körer vi sjungit tillsammans med så kyrktaket nästan lyfts! Detta är verkligen det bästa som finns och det roligaste jag vet!:-)
Vi syns i en kyrka nära dig!;-)

fredag 2 september 2011

Gårdagens magik

Från vänster längst fram: Kristofer Pettersson, Zara Kronvall, Stina Engelbrecht, jag (Jessica Wetterstrand) och Göran Månsson. Mellan Krille och Zara ser ni (om ni tittar riktigt noga) min älskling Danne Sjöberg på fiol.:-) Till vänster om honom har ni Jonas Lindberg, Zacharias "Zacke" Ahlvik och Jens Engelbrecht. Övriga medverkande som var med men som inte syns på bilden var Moa och Wilma, Anders Peev, Agneta "Agge" Hellström (tror hon skymtar fram bakom Göran :-)), Claudia Müller och Håkan Hemlin. Och längst bak står förstås Stockholms Gaykör ledd av Jerry Adbo.
Denna bild har min fina kusin Pernilla Wetterstrand tagit.:-)
Så där ja, nu har ni fått en liten glimt av gårdagens magik!:-)
Underbar lokal, underbara kolleger, underbara musiker, underbar kör och underbar publik!
Kan det bli bättre?!:-)

Självaste Mr Nordman

Om ni kan föreställa er hur underbart Askungen hade det på balen så gångra det med tio och ni får summan av hur underbart vi hade det på scenen på Södra Teatern igår!:-)
Det var faktiskt en av de roligaste spelningarna som vi nånsin gjort. Jag kan ju bara tala för mig själv, men jag tror nog att alla kände sig mer än nöjda.
Dessutom så fick vi besök på scenen av Håkan Hemlin, självaste Mr Nordman! Gissa om jag var stolt att få stå på samma scen som honom! Nordman lyssnade jag ju rätt mycket på i min ungdom.:-)

Idag är jag rätt slut i kroppen. Det brukar bli så när adrenalinet flödar och man ger allt. Det blir som att kroppen går i dvala dagen efter. Den orkar inte så mycket. Därför ska jag bara ta det lugnt idag och lata mig så gott det bara går! Har en pizza i ugnen och Olle sover sött. Det blev en lååång dag för honom igår så han är extra trött idag.

Imorgon bär det av till Söderköping och S:t Laurentii kyrka. Vi har spelat där förut så det blir ett kärt återseende.:-) Hoppas vi ses om ni bor i närheten eller har vägarna förbi!

Ha det gott!