måndag 30 mars 2009

Sagt och gjort av Lovisa

Här har Lovisa ritat Petri i Landet för länge sedan-filmerna.






Och Tingeling. Visst är hon duktig!:-)


Hon har inte ritat av nån bild eller så. Gissa om man blir stolt!:-)


Här på mat-listan har hon ritat en dinosaurie högst upp och en massa spermier längre ner på papperet. Visar kanske vad som är mest intressant just nu.;-)





Häromkvällen när jag och Lovisa satt och tittade på tv var det den nya Lindex-reklamen med den här maxiklänningen. När hon såg den sa hon:

"Mamma, en sån där klänning ska du ha! Pappa ska köpa en sån åt dig."

Undrar vad hon får allt ifrån?:-)
Det roliga är att Lars vill köpa en sån åt mig nu bara för att hon sagt det.:-D
Kanske jag kan få henne att säga att han ska köpa nåt annat som jag verkligen vill ha...?;-D

Natti natti!

Tre veckor i bilder

På väg upp till Solberg så stötte vi på dessa vackra djur. Synd att dom inte har större respekt för vägen bara... Dom är ju både en fara för sig själva och vi i fordonen som är menade att köra på vägarna...



Grilla!

Storslagen utsikt! Hela Solberg.:-)

Och här är kyrkan som jag har fått för mig att vi ska gifta oss i.:-) Den är väldigt fin utanpå, hoppas den är ännu finare inuti!;-)


Man blir trött av att åka pulka efter skotern.:-)

En busfia.:-)


Tvåbarnsmorsan njuter i solskenet.



Och så här såg det ut i kyrkan där vi hade våran premiär för Magiska Toner. Torpskyrka i Fränsta. Vackert!


Har ju glömt att visa hur jag ser ut i håret nuförtiden. Blev mycket nöjd med resultatet!

"Titta mamma! Den passar mig!":-D Om ni undrar varför det står en massa stolar i hallen så är det för att Loa annars styr dom dit han vill och klättrar. Jobbiga unge!

Sjuklingen... Feber och hosta... Hela helgen.... *suck*



Tröttis...:-)


Lovisa; färdig sminkad och redo att åka och handla!


Så här såg det ut i lekrummet i natt. Madrasser över hela golvet och barn huller om buller. Hur mysigt kan det bli?! Efter lek och stoj och mycket mat och godis så somnade alla barnen på fem röda!


Och så här glada var dom imorse.:-) Sötungar!


Kärleksparet. Dom har sagt "jag älskar dig" till varandra hela helgen.:-)

Bad tajm ikväll. Om man tittar riktigt noga så ser man att Brynolf varit framme och gjort märken på kinderna på båda barnen... Jäkla katt som inte har vett att gå därifrån när dom jävlas med honom! Och jäkla ungar för att dom inte kan låta bli honom!

Tack sötungar för mina fina tulipaner!:-*

söndag 29 mars 2009

Jantelagen slopade jag för längesen!

Konserten i Ånge, eller rättare sagt i Fränsta, förra helgen var helt fantastisk! Det var så häftigt att bli uppbackad av en stor kör! Det var så jävla bra så man vill bara visa upp det för resten av världen!:-)
Så har du möjlighet att gå på nån av våra Magiska Toner konserter så gör det!:-) Vet att jag skryter, men jantelagen slopade jag för längesen!;-) Vet man att man är bra på nåt så måste man ju få säga det! Så det så!!

Ännu förra helgen, för två veckor sen alltså, var vi i Solberg. Vi lånade mammas och Pers hus som dom har där. Det var så skönt att åka bort i två dagar. Det var inte planerat eller så utan huset råkade bara va till förfogande så då tog vi chansen. Såna där spontana infall älskar jag!:-)
Vi åkte skoter, grillade korv, såg på film och bara myste. Härligt!

Den här helgen kom mina tjejer hit! Har ju varit ensam med barnen hela veckan lång eftersom Lars varit i Borgafjäll och kört skoter och fiskat och bara haft det skönt.:-) (Eller ja, skönt och skönt... Han saknade oss väldigt mycket och skotern var han tvungen att laga innan han kunde köra hela den långa vägen hem igen...)
Så jag tyckte jag hade gjort mig förtjänt av en helg med mina brudar! Så igår kom Linda, Tessan och Maria med tillhörande bihang; Oscar, Jennifer, Noa och Melwin.:-)

Bilder från dom tre helgerna som senast passerat i mitt underbara liv ser du i inlägget ovan!:-)

Ooops, sent... Men egentligen är ju klockan bara 22:23...;-)

fredag 20 mars 2009

Hello Ånge! How you doin'?!

Snart bär det iväg till Ånge och Sarek-projektet Magiska toner. Ikväll blir det rep och imorn två konserter. En kl 18 och en kl 21. Ska bli riktigt skoj, men som vanligt så är jag orolig för min röst. Är ganska hes nu. Får se om det kanske blir bättre ikväll när man fått värma upp lite under dan.
Det ska gå iaf!!

Så har du vägarna förbi Ånge på lördag eller bor där eller i närheten så är ni varmt välkomna. Det kommer att bli mäktigt det kan jag lova!:-)
Har ingen aning om biljetter och dess kostnader så det måste ni tyvärr kolla upp själva.
Hoppas vi ses!:-)

Och till er andra vill jag önska en härligt skön helg!
Puss!

onsdag 18 mars 2009

Mensmonster

Känner att mensen är på väg... Hade helt glömt bort att den skulle komma idag. Och den är sen till på köpet! Den brukar komma redan på morgonen, aldrig så här sent på kvällen. Ja ja, den hade väl sina orsaker...:-)

Har lite mensvärk nu... Kommer säkert bli ett mensmonster som vanligt. Tur att Lars är van och älskar mig iaf.:-)
Fast jag är glad och tacksam över att jag inte är i närheten av att ha så ont som jag hade när jag var tonåring. Jag kunde i stort sett inte göra nånting. Kom ihåg att jag satt vid köksbordet och gungade fram och tillbaka och höll om magen. Inte ens Alvedon funkade. Det gjorde så fruktansvärt ont! Skulle gå ner för trappan en gång och höll på att svimma av smärtan. Fick tag i räcket och höll mig fast, men jag var helt borta. Så var det varenda månad när jag var runt 13 år.

Till slut fick mamma nog och tog mig till en läkare och sa: Hjälp henne, hon har så ont!
Han skrev ut smärtstillande och några andra tabletter som var ungefär som Cyklo-F. Dom skulle alltså minska riklig mens.

Och dom funkade!:-) Från att ha blött som en slaktad gris så blödde jag normalt och hade inte ont längre. Nu är Cyklo-F receptfria och finns på Apoteket. Men jag behöver dom inte längre. Efter att barnen kom så blöder jag inte alls lika mycket och inte lika länge heller. Det är stor skillnad nu mot då! Och jag är sååå tacksam! För så ont som jag hade ska ingen ung tjej behöva ha!


Sist när jag och mina tjejer var ut så hade vi ju sexparty innan. Då visades den här grejen, en så kallad menskopp, upp.
Jag har hört talas om dom förut och vi har i vårat tjej-gäng diskuterat hur bra dom är. Det är tydligen bara fördelar med dom så jag funderar verkligen på att köpa en.
Visst, den ser lite otäck ut. Jag kunde inte sluta stirra på den! "Ska man stoppa upp den där?! Hur i hela friden får man in den?!"

Den kostar runt 300 kronor. När jag hörde det så tänkte jag: Gud vad dyrt! Men om man tänker efter; hur mycket pengar gör vi kvinnor av med på bindor, tamponger och trosskydd under ett helt liv?
En menskopp räcker i tio år, jag upprepar: TIO ÅR!!!

Dom är dessutom miljövänliga, vilket bindor och tamponger inte är!
Glömmer du bort en tampong och den sitter i för länge riskerar du att få "tampongsjuka". Det får du inte med en menskopp. En tampong kan du ha i 4-6 timmar. En menskopp kan du ha i 6-8 timmar. Man kan alltså sova med den! (I like that!)
Använder jag binda så får jag alltid klåda och blir irriterad så därför har jag nästan alltid tampong när jag har mens. Har t.o.m. sovit med tampong ibland eftersom jag tycker det är så äckligt med binda. Men det kan ju vara farligt så jag har inte gjort det alltför ofta. Men med en menskopp så behöver man inte oroa sig.

Och en till positiv grej! Den torkar inte ut slemhinnorna i slidan som en tampong gör! En tampong suger ju inte bara åt sig mensblodet utan allt! Det gör inte en menskopp!:-)

Däremot har jag läst att menskopp inte passar alla, men det är nog det enda negativa jag har läst. Men å andra sidan så finns det olika modeller; om du fött barn eller inte. Så det kanske oxå spelar in.

Hur som helst så ska jag köpa en menskopp så fort jag får pengar! Och jag hoppas att jag är en av dom som bara kommer att älska den och tycka att den är den perfekta gåvan till kvinnan!;-)

fredag 13 mars 2009

Nej-sägare

Lovisas kommentar idag:
"Mamma, du säger bara 'nej' till allting!"

Ja, annars så vore man väl inte förälder.;-)

Fredagen den 13

Hihi, såg ju nu att det är fredagen den 13 idag. Mysigt!:-D
Jag är lite vidskeplig. Men 13 är ett lyckonummer. Och därav så är denna dan en lyckodag. Och inte bara för mig utan för alla!

Ha en lycklig dag!:-)

500 meters vattentryck???

Var med Laila på stan en stund igår. Hade ju tänkt att strosa runt tills jag skulle hämta barnen på dagis. Men så blev det inte... Hade just fått in min lunch när mobilen ringde. En av barnens dagisfröknar säger att jag har ett sjukt barn och måste komma och hämta det. Var bara att slänga i sig maten och åka tillbaka till dagis...
Det var Lovisa som inte var pigg. Men när kom dit så lekte hon med dom andra barnen och var på bra humör. Tidigare hade hon tydligen suttit i en snödriva och grinat med snoret rinnande... Men hon behöver ju inte vara sjuk för det... Men tydligen så var hon det enligt fröknarna.. Så det var bara att klä på ungarna och åka hem...

Jag och Laila hann kolla liiite iaf. Vi är ju båda ute efter regn/vår/sommarjacka till barnen. Helst en skaljacka från Polarn och Pyret. Men dom är ju som alla vet väldigt dyra. Så vi kollade som sagt runt efter nåt liknande.

Vi hamnade inne på Exit (eller Name it som det nu heter). Där stod vi och tittade och kände på en jacka som kändes väldigt skön. Butiksbiträdet fick syn på oss och gick förbi stället och oss och pekade på jackorna och sa:
"Den där jackan är skitbra! Den klarar 500 meters vattentryck!"
Jag och Laila tittade på varann. Jaha, typ... Men vad betyder det? Har varit där inne förut och tittat på overaller och dylikt och dom kör alltid med att "den där tål 300 meters vattentryck, den här tål 500 meters vattentryck". Men hur hjälper det egentligen mig som kund? Kan jag typ dränka barnet i en stor vattenpöl som är 500 meter djup och jackan är fortfarande torr eller?! Jag fattar ingenting.

Lars försökte förklara hur dom räknar det här med vattentryck. Det funkar typ som att om man ställer en pelare med vatten på jackan som är, vi säger 500 meter rakt upp i skyn, så ska jackan klara av att hålla emot vattnet från att sippra igenom.
Jaha? Men jag har fortfarande inte fått svar på hur bra den där jäkla jackan är ute i ett vanligt sommarregn! Eller hur mycket väta den tål på dagis innan den blöter ner min unge fullständigt!

Ja ja... Medan dom fortsätter med sitt snack om vattentryck hit och dit så fortsätter jag mitt sökande efter att finna den bästa jackan till mina barn!

So long!

onsdag 11 mars 2009

Maskerad

Ikväll ville barnen som vanligt klä ut sig lite.:-)

Båda barnen ville vara prinsessor så vi löste det på ett väldigt smart sätt.
Loa i underdelen och Lovisa i överdelen.:-)

Sen ville Loa inte vara prinsessa längre.
Cooling-Loa i svarta solbrillor, Pippi-byxor, Pippi-förkläde...

....och giraffryggsäck på ryggen.:-D

Vill köpa fler utklädningsgrejor till dom eftersom dom tycker det är så roligt. Typ pirat-, brandman-, polis-, riddare-, cowboy-, drakkläder och djurkostymer.

Nån som har tips på ställen där man kan hitta sånt billigt och till någorlunda bra kvalité?

Godkväll!

Korrigering

I ett tidigare inlägg så hade jag lagt in en video med vem jag trodde var Norah Jones. Men gjorde lite efterforskningar eftersom jag inte tyckte att det lät som henne. Och mycket riktigt; det är inte Norah Jones som sjunger den låten. Hon som sjunger den heter Aselin Debison. Men det knepiga är att det nästan överallt står att det är Norah Jones. Men nu vet ni iaf, det är Aselin Debison!:-) Men det är ändå min favvo-låt just nu!;-)

Sagt och gjort...

...av min dotter Lovisa.

Jag: Vad är klockan?
Lovisa: Sextionio och femtio.

Härom morgonen. Lovisa har sovit i min säng.
Lovisa: Aj, mitt ben!
Jag: Du har nog legat på ett konstigt vis och det är därför du har ont i benet.
Lovisa: Jag tror jag dör....

Som sagt; vad får dom allt ifrån?:-D

söndag 8 mars 2009

Nytt ord...

...av Lovisa:
snornödig

Hahaha! Betyder att hon måste snyta sig NU!:-D
Vad får dom allt ifrån?!:-)

Älskar den här låten!

Somewhere over the rainbow/What a wonderful world med Norah Jones. Hur fin som helst!:-) Tänk att man kan bli så lycklig av en låt...

Måste bara berätta en rolig grej...

...som Lovisa sa en gång när vi åkte bil in till stan.
Hon upptäckte en bil bakom oss och vände sig om och tittade flera gånger. Tillslut sa hon med en liten gnutta oro i rösten:
"Mamma, den där bilen följer efter oss...."
Hahaha, vad jag skrattade!:-D
Enda vägen in till stan liksom och mycket trafik vid den tiden på dan. Vi har kört den vägen hundratals gånger förut och med minst en bil efter oss. Men just den där gången upptäckte hon att vi inte var ensamma på vägen...:-D Dom är allt bra roliga våra små! Håller ni inte med?;-)

Lovisa tyckte iaf att Lili & Sussie var bäst ikväll och vi ville nog båda två att dom skulle komma till Globen. Men man kan inte alltid få som man vill... Hon sjöng "Gimme, gimme, gimme, gimme, gimme, gimme" oavbrutet nu vid läggdags och hittade dessutom på en egen text eftersom hon inte kan engelska.:-) Kanske hon blir sångerska/artist som en annan...;-) Sötungen! Hon får bli precis vad hon vill bara hon är lycklig!

Nu = läggdags!
Men först lite godis... Hade tänkt att se en film, men det får bli nån annan kväll. Imorn kanske...

Natti natti!:-*

lördag 7 mars 2009

Snoppen är lös!


Så här knäpp blir man tydligen av att äta pannkakor med blåbärsglass.;-) Grejen var att när Loa skrek så låtsades jag bli rädd och det tyckte han var helfestligt.:-) Barnen är sååå jävla söta när dom skrattar så har hjärtligt som Loa gör på den här filmen! Det är livet!

Dagen efter åt vi pannkakorna som blev över till lunch. Dom var fortfarande lika populära!:-)

Märkte ni att det var bättre kvalité på den nedersta filmen?:-)

Gårdagens citat:
Igår var jag och Lovisa på Willys och handlade. Och för att hålla koll på henne (än att hon springer iväg och jag måste jaga henne runt hela affären) så satte jag henne i sitsen på kundvagnen. Hon är ju så liten och nätt så hon får ju fortfarande plats i den.

Hur som helst, när jag byter blöja på Loa eller när han brukar springa runt naken innan läggdags så brukar jag ropa "snoppen är lös, snoppen är lös". Det tycker han är roligt och han är ju sååå kär i sin snopp, han springer och drar i den hela tiden.;-) Dessutom blir Lars varse om att lillkillen är lös med snoppen i högsta hugg och det kan hända en olycka på golvet när som helst, så man får vara uppmärksam så man inte halkar i grabbens kiss och bryter lårbenshalsen.

Hur som haver så står jag där i godan ro och plockar paprikor i en plastpåse, när jag plötsligt hör Lovisa ropa: "Snoppen är lös, snoppen är lös! Snoppen är lös, snoppen är lös!"
Tur att det bara var jag som förstod vad hon sa!:-D

fredag 6 mars 2009

Utmaning

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Kopiera detta till din blogg, utamana 5 personer och berätta det för dom. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Jessica
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jäst
3. Flicknamn: Jennifer
4 Pojknamn: Jonathan
5. Yrke: Jägare (Vet inte om det räknas som ett yrke, men kommer inte på nåt annat för tillfället...)
6. Färg: Finns det någon färg på "j"???
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Janssons frestelse
9. Sak i badrummet: Kommer inte på nåt.....
10: Plats/stad: Jönköping
11. En orsak att vara sen: Järnbrist
12. Något man skriker: Jävlar!
13. Film: Jurrasic Park
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Judas Priest
16 Djur: Järv
17. Gatunamn: Jessie Navins väg (Tyresö)
18: Bil: Jeep
19. Sång: Just Dance
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Jujutsu

Jag gör som Linda och utmanar alla som vill vara med!:-)

måndag 2 mars 2009

Malena till Globen!

Blev positivt överraskad när Malena Ernman gick vidare till Globen i lördags! Hade som inte väntat mig att resten av Sverige oxå skulle gilla den låten. Älskar ju såna där låtar och är lite svag för Fredrik Kempe låtar överhuvudtaget.;-) Och Agnes lyckades jag ju oxå pricka in.:-)
Hade ju inte heller tyckt att Sarah Dawn Finers låt var så bra efter att bara ha lyssnat en minut på den (Fredrik Kempe har ju skrivit den oxå). Men när jag såg framträdandet och fick höra hela låten så ändrade jag mig. Det bevisar vilken stor betydelse ett framträdande har. Och hon hade så vacker klänning! Men tror hon har stor chans att ta sig till Globen iaf, det är en stark låt.

Sen har jag blivit lite småkär i Malena Ernman och hennes röst så jag var tvungen att kolla upp henne på YouTube. Hittade då detta klipp från Idrottsgalan 2008. Hon är riktigt rolig och har en otrolig kontroll över rösten! Önskar jag oxå kunde sjunga så där....

Hittade oxå den här tjejen. Jenny Nygren heter hon och har skrivit den här låten. Mycket bra låt! Fin text.

Dags att lägga sig nu, kl är 00:22. Ska upp med barnen till dagis imorn. Planerar att städa ur kylskåpet. Får se om jag orkar...;-)

Puss på er!