måndag 31 december 2012

Gott Nytt År!!!

Så var vi inne på de sista skälvande timmarna av det här året. Det har gått så otroligt fort! Men det kanske är så, det går fortare och fortare för varje år.

Jag har haft ett mycket bra år. Jag fick jobb och jag blev gift. Lyckligt gift dessutom.:-)
Åtta veckor in på det nya året stundar bröllopsresan som vi gått och drömt om i en jäkla massa månader redan. Men den som väntar på något gott, ni vet...

Jag är så otroligt glad och tacksam över livet jag har och de människor som jag får kalla familj och vänner. Jag älskar er allihop och ni vet vilka ni är!
Nu kastar vi ut det här året och värnar om det nya och det som komma skall. Vi ses på andra sidan klockslaget! Och låt oss hoppas på att Jan Malmsjö lyckas räkna rätt i år!

Gott Nytt År önskar Trebarnsmorsan med familj!:-)

fredag 28 december 2012

Det var en fin dag idag

Så vi var ute en stund och körde snowracer med Olle. Han tyckte det var så otroligt kul så han tjöt när han svischade förbi. Kurt var förstås också med, som alltid när vi är ute.:-)

Och här sitter jag nu. Olle sover och jag försöker blogga samtidigt som jag tittar på Emil och Griseknoen. Olle älskar, förlåt ÄLSKAR Astrid Lindgren-filmer och när han lagt sig så kan mamman och pappan inte låta bli att titta vidare, de är ju så bra! Olles favoriter just nu är Emil i Lönneberga, Pippi och Madicken. Han har redan hunnit beta igenom, och ledsnat på, Lotta på Bråkmakargatan och Ronja Rövardotter. När han och de andra barnen blir större ska vi titta på Bröderna Lejonhjärta och Mio min Mio.

Nu är det helg igen och året är snart slut. Men innan dess så ska maken och jag få oss något mättande i magen och se något underhållande på tv.

Ha en fin helg!
Tjolahopp!

torsdag 27 december 2012

Allt med sås är automatiskt äckligt

Det bästa med julen är all mat som blir över. Man kan leva på resterna nästan en vecka efteråt.
Idag blev det pytt-i-panna på köttbullar, potatis och morötter. Stuvad till oss vuxna och ostuvad till de "odöfte" (odöpta) som inte gillar sås och annat kladdigt. De fattar ju inte vad de går miste om... Men det är mer en mognadsfråga än en smakfråga. Allt med sås är automatiskt äckligt verkar det som. Och för att de "odöfte" ska äta nåt överhuvudtaget så plockar jag, snäll mor som jag är, bort lite innan jag tillsätter grädde. Gott och säkert nyttigare än mycket annat vi äter.

Nu ska kidsen till sin pappa och vi ska mysa en stund med Olle innan han ska lägga sig.

Ha en fin kväll!

tisdag 18 december 2012

Jobba-uppfostra barn-äta-sova-uppfostra barn-jobba-uppfostra barn-jobba lite till-karusellen

Klockan är 18:00 och vi sitter i bilen i kön till Max-restaurangens drive through. (Jag vet, minuspoäng på föräldraskalan...)
Loa har somnat och Lovisa och Olle nästan gråter av trötthet och hunger.
Danne är bortrest i jobbet och jag är ensam med våra tre små barn.
Vi är just nu inne i jobba-uppfostra barn-äta-sova-uppfostra barn-jobba-uppfostra barn-jobba lite till-karusellen. Kaos är ett bättre ord. Vi lämnar barnen på förskola och skola tidigt på morgonen och hämtar de sent på kvällen. Däremellan jobbar vi. Ibland vabbar vi och sen är vi tillbaka i karusellen igen.
Jag älskar att jobba, har aldrig mått bättre psykiskt eller fysiskt, men det tär på mammahjärtat att behöva vara ifrån sina små barn så många timmar under en vecka.
Men jag tänker "Så här har de flesta det, varför skulle inte vi klara av det?". Det är svårt, men det går. Det gör ont en stund på natten men inget på dan.;-)
Åh vad jag längtar tills den här stressen är över! Snart får vi en liten paus. Jullov... Älskade älskade jullov! Och barnen ska få vara lediga, på riktigt!

Jag tar emot påsarna med hamburgare och nuggets och vi kör hemåt. Vi äter, eller ja, barnen äter. Jag har som vanligt glömt att köpa en barnbox till Olle. (Hur fasen blev han så stor så fort?!) Så han får min hamburgare. Han hinner äta upp halva innan han kastar den på golvet. Hamburgerdressing över halva köksgolvet...
Efter maten är det julkalendern på tv. Vi myser i soffan och Olle gnäller över att han inte vill titta på det utan på Madicken. Han kan inte prata än men jag vet precis vad han "säger", i alla fall ibland. Jag somnar till en microsekund. När julkalendern är slut får ungarna öppna sina chokladkalendrar. Chokladbitarna äter de upp i ett naffs.
Sen borstar vi tänderna. Ungarna är jätteduktiga och jag lovar de två guldstjärnor var att klistra upp på sina belöningspapper.

Ungarna är lagda, två av tre sover. Den som inte sover än var den som sov i bilen på väg hem. Jag sitter i soffan och fryser medan jag slänger i mig en skål med gröt. "Nyttigare än hamburgare i alla fall..." tänker jag, men så kommer jag på att jag dränkt den i sirap och kall mjölk. Kanske inte så nyttig i alla fall...
Går ut i snön och hugger lite ved. Hinner tänka att Danne nog skulle bli lite stolt om han såg mig nu, med yxan i högsta hugg. Bär in och tänder en värmande brasa. Men det hinner inte bli så varmt förrän jag sitter i soffan och slumrar medan jag bloggar.
Dags att få besök av Sir Elton John Blund.:-)
God natt!

onsdag 12 december 2012

12-12-12

Har vabbat idag. Lilltjoppen blir hemma imorgon också. Febern är borta men jag tycker inte han är pigg nog att släppas iväg till förskolan.
Så istället för Lusse-firande på dagis så får vi göra det så gott vi kan hemma.:-)
Ska bli mysigt men jag har så otroligt svårt att fatta att det redan är Lucia imorgon! Innan vi vet ordet av så är det julafton och sen står ett nytt år för dörren.
Tro vad nästa år bringar med sig? Har en känsla av att det kommer gå lika fort som detta år, om inte fortare.

Men innan det nya året och julafton är här så ska jag skruva ner julstressen några kilon och krypa ner under täcket och få mig en riktigt lång och god natts sömn.

Tjolahopp!

tisdag 11 december 2012

Elda, elda och elda lite till

Den här lilla sjuklingen tycker att Pippi är bästa botemedlet mot feber.:-)
De ringde från dagis på förmiddagen och sa att han hade feber. Det var bara att åka och hämta honom och sen åka hem. Inte så kul att han har feber men rätt trevligt att komma hem så tidigt.
Han sov rätt länge idag så han är fortfarande vaken. Men så snart Pippi-filmen är slut så ska han i säng.

Han är så mysig våran lilltjopp! Jag önskar han kunde sova i sängen med mig de gånger hans pappa är borta. Men än så länge förstår han inte det där med att ligga stilla och sova. Längtar liiite tills han blir äldre och kan göra det.:-)

Så där ja, nu är filmen slut! Nu ska kärlekskeruben få Alvedon och välling och läggas. Och jag ska elda, elda och elda lite till så det blir varmt och skönt i huset.

Natti natti!

söndag 9 december 2012

Tystnaden vs mörkret

När de stora barnen har åkt till sin pappa blir det så otroligt tyst i vårt hus. Och nu när den mörka årstiden är här har vi inte hjärta att släcka lamporna på deras rum om kvällarna. Så de får vara tända precis som om de sov i sina sängar. Jag skulle bli så olycklig om det både var tyst och mörkt på deras rum. Tystnaden får vi leva med men mörkret kan vi i alla fall råda bot på!

lördag 8 december 2012

Helgfrukost

På helgerna kan vår frukoststund sträcka ut sig till flera timmar. Eftersom vi inte hinner äta frukost tillsammans på vardagarna så måste vi ta igen det vi missat. Oftast blir det så att frukost och lunch liksom flyter ihop. Som nu tex, det är lunchtid och jag äter gröt. Men på helgerna så får det vara lite si och så med tiderna, det är det som är då skönt.

Trevlig helg på er!

torsdag 6 december 2012

Stressigt värre

Lyxade till det imorse med lussebulle till frukost. Senare under dagen blev det lussebulle till fikat också. Gott!

Efter att ha stressat mig igenom alla dagar denna vecka med oväntade hyror pga snökaos och hämtning av bilar och stackars barn som fått lov att vara på fritids och förskola nästan till stängningsdags så såg jag idag fram emot en lugn och inte så händelserik dag.
Men så fort eftermiddagen var kommen så blev det stressigt igen pga att bilar hit och dit fick bytas ut pga att andra bilar inte fungerade.
Jag kom hem men det blev sent, som vanligt...
Än en gång fick Danne hämta alla kidsen på förskola och skola...

Nu är kidsen i säng och jag ligger på golvet framför brasan och värmer min frusna trötta kropp. Ska strax gå till sängs. Ska bara ta en kopp glögg med min make först.:-)

God kväll!