tisdag 31 juli 2012

Något som var tänkt att bli en kyckling men inte riktigt lyckades hela vägen

Det är så vackert här!
Idag tog vi en lugn morgon med lång frukost. Sen åkte vi till Tingstäde och åt lunch. Jag vet inte riktigt vad det var för kött på grillspettet jag beställde. Det stod kyckling men det smakade och såg inte ut som kyckling. Kanske något som var tänkt att bli en kyckling men inte riktigt lyckades hela vägen...
Jag försökte låtsas att det var kyckling i alla fall tills det inte gick längre. Då högg jag in på potatisgratängen som serverades till. Den var riktigt god, tills den smakade mögel. Då gav jag upp och åt mig mätt på bullar istället.

Sen åkte vi och badade på ett insjöbad. Eller ja...jag badade inte (det ska vara uppåt 28-29 grader varmt för att den här mamman ska doppa sig) men resten av familjen badade. Loa och Lovisa badade tills de var halvt ihjälfrusna och alldeles blå om läpparna. De huttrade så mycket så de kunde knappt dricka saften i sina plastmuggar. Men kul hade de!:-)
Efter det åkte vi på loppis och kidsen gjorde var sitt fynd.
Lovisa hittade en minifiol i trä och ett mjukdjur i form av en papegoja. Och Loa hittade en ljusstake med en vacker ängel i guldfärg. De är mäkta stolta över sina fynd!:-)

Efter en god middag har nu mamman och pappan fått sig ett välförtjänt glas rött vin, lite godis och lite chips. En perfekt myskväll för två trötta föräldrar med andra ord.
Imorgon ska vi till Kneippbyn och deras sommarland och hälsa på Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump. Ska bli så roligt då det är det barnen längtat mest efter.
Nu väntar sängen och ännu en god natts sömn. Natti natti!:-)


söndag 29 juli 2012

Mysigt värre

Att åka på semester med tre små barn är en utmaning. Ena sekunden är de så duktiga att man undrar om de blivit utbytta av aliens. Och i nästa sekund vill man bara sälja de på Blocket.
Tack och lov så är vi framme på Gotland nu och alla barn sover efter en låååång dag som startade kl 5 imorse.
Nu väntar en hel natts förhoppningsvis skön sömn och vädret får utvisa vad vi hittar på imorgon.
Här ikväll åskar och regnar det, mysigt värre! Med andra ord, en perfekt början på semestern!:-)

tisdag 24 juli 2012

Jobb, jobb, jobb. Semester!!!

Jag jobbar och står i. Hela dagarna och ibland även på kvällarna måste jag rycka in. Så när jag väl kommer hem och får slappna av lite så har maken lagat mat och Olle ska strax gå och lägga sig. Och när Olle är lagd för natten så orkar jag inget annat än att sitta framför tv:n och glo på en film innan jag däckar med hakan hängandes ner mot bröstet.
Det är också en av orsakerna till att jag bloggar så sällan nu för tiden...

Men om tre dagar så ska jag få lite välförtjänt vila. Eller ja, vila och vila. Det blir i alla fall semester med man och barn. Äntligen!:-)
Kommer nog inte bli så mycket bloggande då heller. Men desto mer pussande och kramande på de underbaringar jag nyss nämnde.
Till Gotland bär det av. Vi hoppas på att de har lite bättre väder och varmare än vad vi har haft det häruppe i norr hittills denna sommar. Men det viktigaste är att jag bara får mysa med min älskade familj!
Nu ska jag käka lite frukost innan dagens jobb tar vid.

Ha det bäst!

onsdag 18 juli 2012

Att vara gift

Nu har jag varit gift i fyra dagar, fem timmar och några minuter. Under en nästan klarblå himmel och skinande sol blev vi man och hustru inför ögonen på vår närmaste släkt och våra mest älskade vänner. Det var så underbart fint! Det var nästan som en dröm. Ibland måste jag bara gå igenom allt i huvudet och memorera allt så det verkligen fastnar för alltid. Men någon dröm var det inte, allt var verklighet och jag behöver bara titta på ringen på mitt finger för att påminnas om allt det vackra.

Det är så underbart att vara gift! Att höra ihop med någon man älskar på riktigt.
Dikten som vi hade under vår vigsel beskrev det hela så bra! Den lästes av mina underbara Sarek-kollegor och vänner Stina Engelbrecht och Zara Kronvall Sigfridsson. Den är skriven av Helena och Jonas Ferry och jag hittade den på Helenas blogg.
Så här går den:

Det handlar om att vara ett och två på samma gång
Att vara sig själva, men delar av något större
Det handlar om att se kärlek i varandras ögon
Och att höra hemma var som helst tillsammans

Det handlar om att steka pannkakor och kramas
Att vardagen blir skimrande med den man älskar
Det handlar om händer som vill hålla varandra
Och om kroppar som vill somna och vakna tillsammans
Det handlar om ett val som egentligen är självklart
Att inte kunna tänka sig ett liv utan den andre
Det handlar om att behöva varandra
Och att alltid vilja vara tillsammans

Visst är den underbar!:-)
Ja, jag fick mitt drömbröllop. Och trots att varenda väder-app jag hade på mobilen (jag hade förstås laddat hem alla som fanns) förutspådde mörka moln och regn så blev det bara några få droppar som föll ner över oss. Och jag tror att det blir som ordspråket säger "några droppar regn i brudkronan betyder lycka". För jag är verkligen den lyckligaste som finns just nu, imorgon och för alltid!:-)


söndag 8 juli 2012

Helg, möhippa och strutsar

Igår var det dags för min möhippa. Ett tag var jag rädd för att jag inte skulle få någon (alla blivande fruar vill ju ha en möhippa). Helgerna gick och så var det bara en helg kvar. Så det var egentligen inte så svårt att lista ut att det skulle hända denna helg när jag väl lade alla pusselbitar på plats.;-)
Och så här snygg var jag i min blivande makes folkdräkt!:-)


Eftersom några av mina väninnor inte kunde vara med så fick jag bekanta mig med de här snygga brudarna. Jane till vänster och Daniella till höger. De påminde läskigt mycket om min bror och min blivande make. Men det ser man ju att det här är två tvättäkta kvinnor som gillar att hitta på bus!;-)

Middagen, dagen till ära, inmundigades på Strutsfarmen i Gerdal. Har ni aldrig ätit struts förut så kan jag (mer än) varmt (snarare skållhett) rekommendera det!
Det finns inget godare! Och stället ligger så fint och mysigt mitt inne i skogen. Det är min absoluta favoritrestaurang med den absolut godaste maten! Åk dit säger jag bara!

Dagen efter, dvs idag, bestämde vi oss för att åka tillbaka dit och dessutom ta med barnen så de fick se dessa magnifika djur. En helfestlig och perfekt helg med andra ord!

Tack alla ni tjejer (både med och utan snopp) som gjorde min möhippa till en oförglömlig dag!:-)
♥ ♥ ♥ I love you!!! ♥ ♥ ♥

lördag 7 juli 2012

Sagt och gjort

Lovisa imorse vid morgonmyset i vår säng:
"Om en vecka ska ni gifta er!"
Danne:
"Jaa, det ska vi!"
Lovisa:
"Då ska ni hånglas."

Har ingen aning om var hon hört det ordet och hur hon kan förstå vad det betyder. Men som alla vet; man lär sig mycket i skolan.;-)

onsdag 4 juli 2012

Jag är mitt i livet och mår bra

Idag fick jag se min vigselring.:-) Den är magisk! Och just nu är vi båda utan förlovningsringar eftersom de ska putsas upp innan bröllopet. Känner mig så otroligt naken utan ringen! Den har ju suttit på mitt ringfinger varje dag i snart tre år nu! Men den måste ju skina ikapp med sitt sällskap så jag får ha tålamod.:-)
Min klänning är färdig nu också. Ska åka och prova den imorgon om jag hinner. Annars får jag ta det på lördag.

Nu börjar det pirra i kroppen kan jag tala om. På lördag är det bara en vecka kvar. Jag är inte nervös.....eller jo, lite.:-) Men det är för att allt ska klaffa. Min största skräck är vädret. "Måtte det inte regna!" Jag vill så gärna ha sol och lagom varmt på min bröllopsdag. Men det är ju en av de saker jag omöjligt kan styra över. Allt annat faller förhoppningsvis på plats.

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, hör och häpna.:-) Min kropp är helt slut efter en hel arbetsdag. Min rygg skriker efter vila.
Imorgon är en ny dag, säkert en underbar sådan. Och jag är mitt i livet och mår bra och är så kolossalt lycklig!

söndag 1 juli 2012

Closer

En låt som tar upp större delen av mitt musiklyssnande just nu.:-) Men den är ju sååå bra! Closer med Frida Amundsen. Love it!


Frida Amundsen - Closer from André Chocron on Vimeo.