torsdag 28 juni 2012

Kvällsfika

Det bästa kvällsfikat! Jordgubbar med litervis med grädde och tonvis med socker. Ja jag vet... Det är nyttigt med jordgubbar.;-)

Sagt och gjort

Olles favoritfraser just nu:

"Kolla titta hä ba!"

"Brrroota!"

"A'kollikockolla!"

och

"Tittuuu!"

Mammas sötunge!:-)

tisdag 26 juni 2012

Lite tisdagslyx

Morsan lyxar till det lite så här på tisdagskvällen.:-p
Är det något jag inte lider brist på på sommaren så är det Omega-3. Lax, sill, räkor, kräftor och surströmming i massor. I och för sig så har jag inte ätit surströmming på tre år men i år kommer den illaluktande delikatessen inte undan!:-) Ska försöka få min man att smaka lite men jag kommer nog inte lyckas göra en riktig norrlänning av honom.
Men det gör inte så mycket. Så länge jag slipper äta tortellini så ska han inte behöva genomlida en provsmakning av surströmming om han nu tycker att det är så hemskt.;-)

måndag 25 juni 2012

Övning ger färdighet



Har övat lite på mina trötta, döende och lite småfula rosor och gjort en mini-brudbukett. Det blir nog bra det här i slutändan, med många stora livfulla rosor, sidenband och nålar med pärlor som knapphuvud.
Längtar tills jag får göra den riktiga buketten!:-)
Ooops! Nu blev klockan mycket igen. Dags att sova!
Natti natti!:-)

söndag 24 juni 2012

Lördagsgodis och midsommarhelg


Sitter med älsklingen i soffan och äter lördagsgodis.:-)
Midsommarafton firades i Mellansel med familj och syskon hos vår pappa. Mys i massor!:-)






Olle doppade sig för första gången i år. Det var inte meningen, det liksom bara gick lite för fort.;-) Kallt var ordet!

Jag gosade ner fötterna i sanden och tittade drömmande på den här snyggingen, mmmmmmm...:-)


 Idag drog vi kosan mot Norrfällsviken. Inte det bästa vädret. Men det bästa sällskapet, den bästa maten  och den vackraste vyn.

 Efter det åkte vi till Bönhamn och fikade på "Bryggan". Underbart ställe och supertrevlig personal!


Och har ni vägarna förbi Bönhamn så måste ni svänga in på "Gårdsbutiken"! Om du gillar shabby chict eller god mat är det här stället för dig. Nu smakade jag inte maten där men jag tittade på menyn och den hade ett och annat att lova.:-)

Hoppas ni har haft en lika fin midsommarhelg som jag!:-) Kram på er alla fina!

fredag 22 juni 2012

Glad och tandlös

Lovisa tappade sin tredje tand igår (fjärde tand om man räknar den hon dragit). Tänk att det är en sån lycka att tappa tänder. Ja, i alla fall när man är runt 6-7 år. Annars är det nog inte lika roligt.;-)

Tydligen var tandfén ledig i natt så Lovisa var lite bekymrad över att tanden inte hade blivit utbytt till ett mynt.
Egentligen var det en trött morsa som däckade på soffan och glömde bort det. Men jag tror att tandfén kommer nu idag när vi åker till Mellansel för midsommarfirande.;-)

Förresten, vad priserna på tänder har stigit! Hon måste ju vara ruinerad den stackars tandfén! 5-10 kronor för varje tand!
Fast å andra sidan så fick jag 5 kronor för varje tand och det var ju 25 år sen så om man räknar på 25 år så kanske priserna inte har stigit så mycket i alla fall...
Hur som helst så är det nog inget barn som bryr sig om vad tandfén gör med tänderna. Huvudsaken är ju att de får sina pengar.:-) Men morsan blir såklart lite nyfiken...;-)

torsdag 21 juni 2012

Solnedgång

Nu har lugnet lagt sig över vår lilla boning. Eller ja, det har varit lugnt sedan nio när de stora barnen åkte i säng. Och nu har mamman och pappan gjort sina sysslor och kraschat i soffan. Det blir nog en film innan läggdags.

Imorgon bär det av till Mellansel och midsommarfirande med två av mina syskon. Ska bli mysigt!
Nu börjar filmen! God kväll!:-)

Tårtsmakning

Sitter i gräset och väntar på min blivande make. Vi ska smaka på tårtor.:-) Spännande!:-)

måndag 18 juni 2012

Det börjar brinna i knutarna

I lördags var det exakt fyra veckor kvar tills vi gifter oss. Det börjar brinna i knutarna och jag känner lite press faktiskt. Men jag ser alla sysslor som ska göras inför bröllopet som pusselbitar i ett tusenbitars-pussel. Det enda vi ska göra nu är att lägga alla bitar på plats. Och för varje bit som hittar sin plats känner jag mig lugnare.

Hade jag vetat innan hur mycket jobb det är med ett bröllop så hade vi nog smitit iväg till ett varmt land och gift oss på en vit strand. Bara fått det överstökat och sedan överraskat alla när vi kommit hem och haft världens fest.;-)
Men det är ju alltid roligare att dela allt med sina vänner och familj så vi kör på tills vi krockar.;-) Eller tills vi kommer i mål och så blir allt bara hur bra som helst. Man vill ju liksom inte att gästerna ska ha tråkigt. Och man vill ju att det ska bli den största festen i sitt liv. Allt ska klaffa!

Just nu är jag hemma på lunch. Strax ska jag tillbaka till jobbet och fortsätta slava.;-) Var på jobbet kl 7 imorse så det kommer nog kännas när jag kommer hem ikväll.
Det är så skönt att aktivera kroppen och hjärnan. Shit vad jag lär mig mycket nu! Det mesta kunde jag sen förut men det är lika mycket nytt (om inte mer) som ska in. Tänk att det går att packa in mer i hjärnbarken än det som redan finns där, utan att något faller bort eller kommer i kläm. Och detta efter tre barn och en hjärna översvämmad av graviditetshormoner, amningshormoner och alla hjärnceller som runnit ut med bröstmjölken. Fantastiskt!;-)

torsdag 14 juni 2012

T.o.m. kungen hade puffärmar då det begav sig

Nu var det alldeles för länge sedan jag bloggade! Men jag har varken haft tid eller ork. Så här följer en resumé av dagarna som gått!
Förra veckan hade vi spelning i Norrköping. På bilden nedan så ser ni min snygga blivande man.:-)


Dagen efter så var vi tillbaka i Stockholm och det var Sveriges Nationaldag. Vi började med indiskt och gick sedan till slottet och Livrustkammaren.
Eftersom det var nationaldag så var det gratis inträde så det var liksom bara att kliva på.:-)

Loa älskar ju Hello Kitty och har ärvt en t-shirt med denna figur av Lovisa. T-shirten har dock puffärmar och det har tagit emot at sätta på honom den. Han bryr sig inte ett skvatt och jag tycker ju att han är så fin i rosa. men puffärmar...
Men så när vi gick och tittade i godan ro på alla fantastiska kläder så fick jag syn på den här fina fina dressen som vår nuvarande kung hade som litet barn. Så om t.o.m. kungen hade puffärmar då det begav sig så kan väl även Loa ha en t-shirt med puffärmar!:-)

Efter Livrustkammaren tog vi Djurgårdsfärjan till Skansen. Där åt jag årets första mjukglass och sockervadd. Mmmmmmm!!!


Puss på lilla grisen!:-)


I lördags var det då äntligen dags för Zara och Emil att bli man och hustru! Ett magiskt bröllop!


Vi sov på Kastanjelunds Wärdshus i Yngsjö. Supermysigt ställe med världens skönaste sängar!

Väl hemma har vi hunnit få besök av min guddotter (systerdotter) med bror och mor. Danne åkte till Stockholm igen och är i skrivande stund på sin svensexa.:-)
Jag har jobbat och varit på den första skolavslutningen för mitt äldsta barn. Helt otroligt att det gått så fort! Nyss var hon ju liten och jag tänkte att det dröjer länge tills hon börjar skolan och nu är den stunden redan här. I varje fall snart... Först sommarlov. Och innan det så blir det några veckors fritids tills Danne går på semester. Själv ska jag jobba så mycket det bara går. Med undantag för giftermål och bröllopsresa. Gissa om jag längtar!!!

Nu ropar sängen på mig. Bäst att lyda!:-)

onsdag 6 juni 2012

Nationaldagen

Idag har vi gjort Stockholm osäkert. Först åkte vi in till Gamla stan och åt på en indisk restaurang. Sen gick vi till Livrustkammaren (eller liv- och lustkammaren som mamma sa när vi var små:-). Efter det tog vi färjan över till Djurgården och gick på Skansen. Olle fick klappa en älg och jag åt sommarens första mjukglass och sockervadd.:-)

Under hela dagen hade vi underbart väder! Men framåt kvällen började det bli lite småkyligt och små regndroppar föll från himlen, så vi begav oss hemåt. På vägen stannade vi till på en Thailändsk snabbmatsrestaurang och käkade middag. Sen tog vi tunnelbanan "hem" till Kungsholmen.
Väl hemma hade firandet av Nationaldagen börjat på tv:n, direktsänt från Skansen (återigen i strålande sol) där vi bara några timmar tidigare hade varit.

Nu gott folk är det natti för den här morsan! Hoppas på sovmorgon imorgon.:-)
Hejsanhoppsan!

söndag 3 juni 2012

Jag är ingen UnderbaraClara

Idag har vi (läs Danne ;-) tvättat och planerat packningen inför vår Stockholmstripp imorgon. Det var länge sen vi åkte neröver tillsammans så det ska bli riktigt roligt, nästan som en liten semester.

På kvällskvisten gjorde vi rabarberpaj. Som jag lyckades bränna... Jag är ingen UnderbaraClara som får allt att se så underbart och delikat ut.

Rabarberpaj
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
100 gram smält smör



Vaniljkräm
2 dl creme fraiche
3 tsk florsocker
2 tsk vaniljsocker



Rör ihop de torra råvarorna och blanda sedan i det smälta smöret.
Lägg ett tunt lager med pajdeg i botten på en pajform. Lägg sedan i små rabarberbitar (eller blåbär, hallon eller vad du nu vill göra paj på:-). Pudra lite potatismjöl och strö lite socker över rabarbern (eller bären). Smula sedan resten av pajdegen över rabarbern (eller bären :-).
In i ugnen på 175° i 30 minuter. Har du varmluftsugn blir det 150° i samma antal minuter.
Och ställer du in på grill på slutet så blir pajen lika bränd och god som min!;-)
Servera med vaniljkräm.

Pajen gick dock att äta och var riktigt god trots att vissa (läs Danne ;-) försökte få mig att tro motsatsen. Vissa (läs Danne ;-) tog t.o.m en extra portion paj. Så den var nog inte så pjåkig i alla fall.

Nu väntar en god natts sömn och en dag full av äventyr.
Tjolahopp!:-)

lördag 2 juni 2012

I kropp och sinne

Jag ligger i sängen och tittar på björkarna som dansar med vinden utanför fönstret. Efter två veckor med jobb, födelsedagskalas och andra aktiviteter så är jag ganska slut i kropp och sinne.
Jag älskar mitt nya jobb, inget ont om det. Jag nästan längtar efter att få gå till jobbet på måndag och aktivera både huvud och kropp. Men så kom jag på att jag är ledig hela nästa vecka. Känner mig nästan lite bortskämd.;-)

Även om vi ska jobba på tisdag med Sarek så räknar jag inte det som jobb. Inte den här gången iaf. Det blir en hyllningskonsert till Hartvig Gjesdahl i Norrköping. Kommer kännas så tomt och konstigt att inte möta upp honom där... Det sticker till i hjärtat varje gång jag tänker på det...
Men är säker på att det kommer bli så himla fint.

Idag ska jag bara vara och tänka lätta okomplicerade tankar. Mysa med min lilla familj. Men nu först ska jag sluta ögonen och låta drömmarna bära iväg med mig, i armarna på mitt älskade hjärta.

Ha en mysig lördag!:-)